Tekerlekli sandalye temizliği her dönem bir sorundu benim için ama şu an çok daha büyük bir sorun. Ben akülü sandalyemi hem dışarıda hem de evde kullanıyorum. Normalde çok sık dışarı çıkan biri değilim belki haftada bir veya iki kez. O yüzden çoğunlukla evde kullanıyorum. Eve girerken kapı önünde ıslak bez ile tekerlekleri siliyorduk. Bana kalsa hasta olan evde halı olmaz kaldıralım hepsini diyorum annem kabul etmiyor. İyi kötü bu şekilde devam ederken şimdi covid sorunu çıktı. Dışarı çıkmaktan çok içeri girmek sorun benim için. Marketten gelen poşetler bile doğruca balkona giderken ben ve sandalyem toplamda yüz kg nasıl balkona uçarız? Zaten evlerde temizlik hiç bitmiyorken benim dışarı çıkmam iş üstüne iş ekliyor. Önce koridordaki halıyı kaldırıyor annem ve ben banyoya gidiyorum. Tekerlere bol bol köpüklü su döküyorum. İçime sinmezse bir de dezenfektanlı su döküyorum. Sonra dezenfektanlı bezle kolları kumandayı siliyorum. Son olarak elimi yüzümü yıkıyorum. Arkamdan annem koridoru paspaslayıp temizliyor ve "halıyı" yeniden seriyor. Halıdan asla vazgeçemiyoruz. Hal böyleyken dışarı çıkmak içimden gelmiyor. Ya tekerleklerle eve virüs taşırsam? Benim gibi sorun yaşayanlar var değil mi? Yalnız olmadığımı söyleyin.