Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız araç kullanmanın cezası nedir?

ulaş19

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ehliyetimde araç içi tertibat kodları var 2.el araç alıcam ve bu tertibatları takmadan sürsem sıkıntı çıkarmı ehliyetteki kodlardan sadece otamatik olanı karşılıyo araç benim üstüme olmayacak

terdibatsız olarak kullanılırsa direk ehliyet yetersiz sayılıp ehliyetsiz cezai işlem yapılır 2.elde alsan terdibatları yaptırmak zorundasın ki araç üstüne olsun olmasın

Kesinlikle yasal olmayan sekilde kullanman uygun olmaz, sıkıntı çıkma olasılığı çok yüksek. Trafikte ne ile karsılaşacağını kimse bilemez. Trafik cezasından çok daha ağır, hiç aklının ucundan bile geçmeyen sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsin. Bana göre bir tertibat kullanman gerektiği yazılmış ise ve olmadan yola çıkıyor isen trafikteki herkes için sıkıntı başlıyor zaten.

Yetersiz ehliyetten cezai işlem
Kaza yaparsan kasko da direkt suçlusun yüklü tazminata maruz kalacaksın
Ölümlu kazaya sebebiyet verirsen hakkında kamu davası açılır

Bu konuyu bazı arkadaşlar soruyor kendi tertbitanı kendin takabilecek durumdaysan tak gitsin lakin delme işi varsa otosanayide adam senden ufak işcilik payı ile montajınıda yapar ha tertibatçılar da artık uçmuş 20-30 bin falan isteyn var gram hak etmiyorlar engelli ötv siz araç istismar eden suistimal eden malesef tertibatçılarda var genelleme yapmıyorum ama haksız kazanç bunlar emeği karşılığının fazlasını talep ediyorlar

peki dostlar benim durumum nasıl olur sizce ? engelli durumum var ama sürdüğüm araç normal araba

banada haksız yere kısıtlamalı kod vermişlerdi yerkililerden aldığım cevap ise arabanı değiştireceksin demişlerdi, itirazlar yaptım ama sonuç nafile tek çare raporun geçerliliğini bitirmesi için 2 yıl bekledim ve sonrasında temiz raporu alabildim sizinde durum aynı yönetmeliğe uygun haksız duruma düşürüldüyseniz bekleyin yoksa tek çare aracı değiştirmek olacaktır.

@16Caner16,

Peki alıp kendim taksam ama ruhsata işletmezsem ceza yermiyim
2 yıl sonunda bu kullandığım tertibat kodları yerine heyet başka kodlar verirse tekrar ehliyet kursuna felan yazılmam gerekiyomu yoksa sadece ehliyetimi değiştiriyorum

tertibat ruhsata işli olmasa elbette ceza yersiniz, cama film bile kaplatsan ruhsata işli olması gerekli, ehliyet varsa yeniden ehliyet almanıza gerek yok sadece üzerindeki işli kodlarda farklılık olursa ehliyet değişecek

Normal şartlarda hiçbir şey olmaz gözüyle olaya bakma sakın, Allah göstermesin bir kazaya karıştınız, yüzde yüz haklı bile olsanız kaza esnasında vefat veya karşı tarafın vücudunda uzuvlarda işlem kaybına sebep olunması sizin ehliyete uygunsuz araç kullanıyor diye mahkeme karşısında suçlu bulunur, hatta sigorta ve kasko tüm masrafları sizden talep eder.

@16Caner16,

Hocam benim tertibat öyle büyük bir şey değil sol sinyal koluna sağ tarafa uzatan bi kol gibi birşey bunu işletmesem ama arabada var olarak gözükse sıkıntı çıkarmı

@ulaş19,

Neden ? Taktırmak istemiyor musunuz?
Madem küçük bir şey taktırın gitsin

@çirkin1,

Tertibat olmadan da sürebiliyorum o yüzden bide ruhsata işletmek felan uğraştırıyor biraz

Tertibatın ruhsata işletilmesi diye bir zorunluluk yok cezai işlemde kesinlikle yok.. 2 ci olsun 3 cü aracınız olsun farketmez EHLİYETTE yazan KODLAR araçta harfi harfine araca uygulanmalı onun dışında cezai işleme maruz kalmazsınız.

Ruhsata hangi hallerde işlenir?
1-MTV muafiyet sağlamak için
2-ÖTV siz araç alırken ötv muafiyeti sağlamak için

Benimde tertibat kodları sol sinyal ve topuz bunlar zor aparatlar değil takması sökmesi 5-6 dakkalık iş yalnız topuzu direksiyona takarken mutlaka altına bant ile sar iyice kapla yoksa direksiyonun derisi parçalanıyor.

Hocam problemli misin ?
Tertibatsız araç kullanırsan hem para cezası yersin hem de aracını polis trafikten men edebiir.
Kaza yaparsan her ne olursa olsun tertibat basit bir şey bile olsa %100 sen suçlu olursun.
Sen o tertibatı takacaksın takmak zorundasın bu kadar ısrarcı olmanın anlamı yok. Tertibat önemsiz bile olsa hem polis ceza yazabilir hem de kaza olursa sen sorumlu olacaksın beni yada buradakileri ikna etmeye çalışman senin için hiç bir şey değiştirmez. Taktırdığın tertibatı TSE ye gidip onaylatacak ve Ruhsata işlettireceksiniz. Kanun bu beni ikna etsen ne olacak he olur der geçerim sonra senin başın yanar.

@marto1,

ehliyette tertibat kodları varsa mutlaka kullanacagı arabada o tertibatların takılması ve tse tarafından onaylanması gerekir
Kendi başına taksan bile yinede Tse muayenesine girecek
Ayrıca bu şekilde Tse onaysız kullanırsa her türlü suçlu durumda , çünkü o aracı kullanmaya yetkisi yok

@marto1,

Hocam şimdi herkes farklı bişey söylüyo sen ruhsata işletmedenmi kullanıyosun çevirmede felan hiç sıkıntı yaşadınmı bide bu sol sinyal tertibatını nerden yaptırabilirim bilgi verebilir misinin

@ulaş19,

Ulaş,
3 tane kendi taktığım tertibatlı araç kulandım hala senelerdir kullanırım defalarca kez polis çevirmesine girdim ayrıca ruhsata işletilmesi KESİNLİKLE gerekmiyor...

@arizona
Son kez yazacağım;

Ruhsata hangi hallerde işlenir?
1-MTV muafiyet sağlamak için
2-ÖTV siz araç alırken ötv muafiyeti sağlamak için

İkinci aracınızı alırken ruhsata “engelli” olarak yazdırma zorunluluğunuz bulunmuyor. Engelli indiriminden yararlanarak alınan araçlar, ÖTV muafiyeti veya indirimi nedeniyle ruhsatta “engelli aracı” olarak belirtilir ve sadece belirli koşullarda kullanılabilir. Ancak, ikinci bir aracı engelli indirimi olmaksızın alırsanız, bu aracı ruhsata “engelli” olarak yazdırmak zorunda değilsiniz. Bu durumda, araç standart bir araç olarak kaydedilir.

Eğer ikinci aracınızı da engelli indirimiyle almak isterseniz, ÖTV muafiyetinden yararlanmak için aynı kısıtlamalar geçerli olacaktır. Ancak bu, aynı anda iki aracı bu şekilde kullanmanıza engel olabilir; çünkü ÖTV muafiyetinden genellikle sadece bir araç için yararlanılabilir.

Daha da inanmıyorsanız trafik şubeye ve ötv siz araç aldığınız'' vergi dairesi ötv siz araç servisine VD ye gitsin sorsun

Daha da cevap vermeyeceğim bu konu hakkında kalın sağlıcakla...

Bu arada tertibatlı araç kullanan veya almak isteyen olursa sadece tertibatlı araç grubumuz var özelden yazın sizi gruba dahil edeyim

Üst Alt