arkadaşlar herkese merhaba, 18-01-2022 de motor ile takla atarak tibia uç kısmını parçalı olarak kırmayı başarmışım. 112 ile hastaneye bilincim açık ama şiddetli acı ve ağrı ile götürüldüm, hastanede BT-röntgen sonrası ameliyet ve parçalı kırık olduğu bilgisi verildi. fakat 2022yi resmen unut dedikleri için hastaneden ameliyat olmadan ayrıldım, tabi benim ssk yok ve şu an yüklü bir sgk borcumda var, hastane benden para talep edeceğini de söyledi ( devlet hastanesi olmasına rağmen) benimde durumum olmadığı için atel yaptırıp hastaneden ayrıldım. kırıkçı eve geldi ve çıkıklarım olduğunu söyledi, biraz beni inlettikten sonra acılarımı hafifletti ve sargı sarıp gitti. acılarım hafifledi, ağrılarım dindi gibi, şimdi 48gün oldu sargı falan yok ayağımda ama değnekler ile lavaboya gidebiliyorum neredeyse bütün ihtiyaçlarımı giderebiliyorum, ayağım ortalama 30-40 derece katlanıyor, fazlası olmuyor, diz kapağımın çevresinde kas yırtılması olduğunu düşünüyorum çünkü orası çok yumuşak ve ağrılar oluyor dokununca. şimdi benim asıl sorum şu; bu kırık için 6-12 haftada iyileşeceğini söylüyor insanlar. doktorlar ise 1 yıldan bashediyor. fizik tedavi vida vs vs 2-3 ayrı operasyon olacakmışım falan... bu şekilde kırık yaşayıp ameliyat olmadan iyileşen kimse oldu mu? benim şimdi yaşadıklarım ( katlayamamak ve diz kapağı çevresinde ağrı) normal mi?
şimdi ayağımın üstüne hafif hafif dokunarak değnek yardımı ile ilerleyebiliyorum, hergün düzenli 1-2 saate yakın ayak ve kas egzersizleri yapıyorum. ben kendimde ilerleme fark ediyorum lakin 07-03-2022 de çektirmiş olduğum röntgen de doktorların "kırıklar olduğu gibi duruyor" demesi beni çok üzdü ve ciddi derecede psikolojimi bozdu. bu durumda ben ne yapmalıyım, ameliyat korkum oluştu, eskiye nazaran kendimi iyi hissediyorum fakat röntgenlere bakınca hakikaten fark göremedim...
şimdiden hepinize teşekkür ederim..
şimdi ayağımın üstüne hafif hafif dokunarak değnek yardımı ile ilerleyebiliyorum, hergün düzenli 1-2 saate yakın ayak ve kas egzersizleri yapıyorum. ben kendimde ilerleme fark ediyorum lakin 07-03-2022 de çektirmiş olduğum röntgen de doktorların "kırıklar olduğu gibi duruyor" demesi beni çok üzdü ve ciddi derecede psikolojimi bozdu. bu durumda ben ne yapmalıyım, ameliyat korkum oluştu, eskiye nazaran kendimi iyi hissediyorum fakat röntgenlere bakınca hakikaten fark göremedim...
şimdiden hepinize teşekkür ederim..