Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet ve hipertanisyon ile askerlikten muaf olabilir miyim?

Sanexa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yakın zamanda insülin dozumu yükselttiler. (12 yasimdan beri seker hastasiyim, 9 aydır insülin kullanıyorum.)
Bu yıl sonunda yoklamam bitiyor ve işlemleri başlattım. Aile hekiminden hastaneye sevk aldım.
Tip 2 Diyabetim Kullandığım ilaçlar Levemir Flexpen ve Janumet
Başlıca tahlil sonuçlarım
Glukoz 140
Hb A1c 11.2
Extra olarak, Karaciğer enzimlerim ve Kolestrol yüksek
Aile hekiminde ilacsız ölçülen tansiyon 171, 113 107 nabiz
Askerlikten muaf olabiliyor muyum?
@OğuzHan112

Son düzenleme:
Tansiyonun bayağı yüksek hep böyle ise askere almazlar.

Glukoz 140 ilaçla kontrol altına alınmış gibi görünüyor ancak 3 aylık HbA1c değeri bayağı yüksek.

Karaciğer ve kolesterol değerlerim yüksek diyorsun, tansiyon ve diğer şikayetlerini göz önüne alırlarsa askere almazlar.. gitsen de elverişli değildir raporu verilir.

Şimdilik belki erteleme verebilirler.

@Sanexa,

Özel mesajdan yapılan tüm tahlil sonuçlarımı ekledim.

Tansiyon ilaç kullandığım zamanlar bile 130-95 civarı çıkıyor.

Pazartesi günü hastaneye iç hastalıkları bölümüne gideceğim. Tekrar tahlil gibi testler yapılır mı?

@OğuzHan112

@OğuzHan112,

Tamamdır, teşekkür ederim :)

@OğuzHan112
tekrardan rahatsızlık için özür dilerim. Hastanede muayene oldum, Kardiyoloji bölümü tansiyon ve ritim holter sonucuna göre bir şeyler yazacak.
Tek sorun, tansiyon ve ritim için holter tarihi 14 Mart'a randevu verdiler. Yoklamam 1 Ocak'ta bitiyor, nasıl bir yol izleyebilirim? Daha dahiliye bölümüne bile gidemedim kardiyoloji yüzünden.

Son düzenleme:
Sizin durum karar aşamasında olduğu için yoklama tarihinin bitmesinin bir önemi yok.

Kardiyoloji sonucunu beklenen şart değil, dahiliye ye gidebilirsin?

Kafanda soru işaretleri varsa, istersen bu durumu şube ile görüş.

@Sanexa,

@OğuzHan112 Efor testi ve holter falan uğraşırken dahiliye saat 11'e kadar çalışıyordu ve çok sıra olduğu için oraya zaman yetişmedi. Yarın gideceğim dahiliye.
umarım bir sorun çıkmaz 3 ay sonraki holter testi için. Dedindiğiniz gibi bir askerlik şubesine sorayım. belki erteleme tarzı bir şey olabilir kurul sonucu(20-25 Mart'a) çıkana kadar.
Yardımınız için tekrardan teşekkürler.

Üst Alt