Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TYP’de iş çıktı bana. Çalışma koşulları ve hakları nelerdir?

ozmuşlu

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
83
s.a arkadaşlar cümleten gözümüz aydın pazartesi yapılan typ kurrasında adım çıktı çok şükür 1,5 senedir işssiz geziyordum artık tabiri caizse sıfırı tükettik. gençlik spor il müdürlüğünde çalışacam inşallah. ama kafama takılan sorular var acaba daha önce o kurumda çalışan yada çalışmış olanlar bilgi verebilir mi ?
1- bu 6 aylık işde yapılan sigorta sadece sağlık sigortası mı emekliliğe de sayılıyor mu ?
2- genelde çalışma yeri kyk lar oluyormuş orda kurum doktoru işyeri hekimi var mı acaba ( engelli olduğum için ilaç yazdırma için )
3- bir yerde okudum inşallah doğru değildir. haftanın 6 günü çalışılacak sadece pazartesi tatil diyordu acaba doğru mu ?

kurum genelde nasıldır temizlik dışında ne iş olur bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim..

@ozmuşlu,
bende 9 ay çalıştım TYP program ında SSK prımı etkılıyo evet yani emeklılıge sayılıyor haftanın 5 günü çalışma olur kurumun belırledıgı günler olur haftasonu olursa Hafta içi izin olur 2 gün yani 45 saattten fazla çalışma yok calıstıramazlar

@Özlem05,
siz hangi kurumda çalıştınız kamuda benim bildiğim cumartesi pazar kolay kolay çalıştırmazlar ... ama kyk nasıl biryer bilemiyorum tabi ama anlamadığım nokta şu kyk bir ara kadrolu engelli mahkum kadrosundan çok adam aldı kyk ya habire adam neden alınır anlamadım ??

@ozmuşlu,
Bende aile sosyal hizmetler müdürlüğüne bağlı kurumda çalıştım hafta sonu da çalıştım çünkü yatılı bi kurumdu hafta sonu da açıktı ama hafta içi izin yapıyordum

Typ saçmalıktan başka birşey değil sezonluk eleman asgari ücrete. Bende güvenlik görevlisi olarak işe girmiştim. Madem kurumların ihtiyacı var kadrolu alsınlar. Hayırlı olsun. Genelde geçici eleman olduğun için seni pek önemsemezler.

@Şamil676767,

eyvallah saolasın haklısın.. birde şu var yaşadığım ilde kyk lara kadrolu çok adam aldılar o kadar yetmiyor mu ki geçiçi adam alıyorlar normalde bende istemem ama çaresiz kaldım yoksa elektronikcyim elimde gül gibi mesleğim var ama 1,5 sene boş gezdik oda kolay değil....

@ozmuşlu, Gözün aydın hayırlı olsun sevindim senin için maddi getiride önemli ama bence dahada önemli olan insanın kendine güveninin gelmesi boş kaldıkça herkes bir süre sonra kendini işe yaramaz gibi hissetmeye başlar hele ki ruhsal rahatsız olanlar boş durdukça kafada kurar dahada kötü olur.

Kısa dönemli de olsa sana iyi gelecektir çalışma bu açıdan.

Sana tavsiyem sabırlı olmaya çalış her kurumda çok bilmiş, kraldan çok kralcı ve yalakalar olabilir ekmeğine bak gül geç kimseyede rahatsızlığını söyleme.

eyvallah saolasın teşekkür ederim..
evet bu süre zarfında daha iyi işler bulmak için çabalayacam. boş kalmak kadar kötü berbat bir iş yoktur eğer birine beddua edeceksiiz Allah seni boş etsin deyin o ona yeter..
inşallah hayırlı olur benim için bu iş..

evet arkadaşlar sonunda bugün işbaşı ettik ama nasıl ettik siz birde bana sorun. bizi kyk yurtlarına verdiler ama nasıl diyeyim size mübarek kyk yurdu değil sürgün yer dağ başı kuş uçmaz kervan geçmez mahrumiyet gölgesi. doğru düzgün yemek yiyecek yok. otobüs belli bir noktaya kadar gidiyor belli noktadan sonra yürüme yeri. çok sıkıntılı biryer hep angarya işlerde çalışıyoruz...

eyvallah soalasın amma canım çıkıyor en son yazdığımı okumadın galiba ? :( :(

@ozmuşlu Hayırlı olsun.Bana kalirsa özelde iş bulmaya calis bende bugün girdim yeni bir işe mimarlik firması engelli üzeriden girdim
Şantiyede duracağım getir götür maaşıda istddigim rakami kabul ettiler.meslegim yok ayrıca.İnsallah herşey gönlünce olur

Üst Alt