Arkadaşlar merhaba 6225 nitelik kodu (Bilgisayar İşletmenliği) ile alakalı bir sorum olcaktı. Hemba'da uzaktan alınan bilgisayar sertifikasi "katılım belgesi" olduğu için kabul edilmiyormuş. "Kurs bitirme belgesi" isteniyormuş o da yüzyüze eğitim gerektiriyormuş. Şimdi kursa yazılsam aralıktaki merkezi atamaya yetişmez lakin ben üniversitede Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri dersini de aldım. O yüzden kursa gerek yokmuş zira Ösym tercih kılavuzu madde 3.9 bilgisayar dersi aldığinızı belgelerseniz 6225 koduna sahip kabul edileceksiniz diyor. Bu belgelendirmeyi transkript ile yapacağız heralde. Soruma gelicek olursak :
1) E devletten alınan transkript kabul ediliyor mu ?
2) Ösym merkezi atamasında kuruma atandıktan sonra atandığımız kurum bizden bu belgeyi kendilerine ibraz etmemizi mi isteyecek yoksa tercih sürecinde vs. herhangi bir yere belge yüklemesi yapmamız gerekecek mi ?
1) E devletten alınan transkript kabul ediliyor mu ?
2) Ösym merkezi atamasında kuruma atandıktan sonra atandığımız kurum bizden bu belgeyi kendilerine ibraz etmemizi mi isteyecek yoksa tercih sürecinde vs. herhangi bir yere belge yüklemesi yapmamız gerekecek mi ?