Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede aldığım bilgisayar dersi Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası yerine geçer mi?

xOmeRx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba 6225 nitelik kodu (Bilgisayar İşletmenliği) ile alakalı bir sorum olcaktı. Hemba'da uzaktan alınan bilgisayar sertifikasi "katılım belgesi" olduğu için kabul edilmiyormuş. "Kurs bitirme belgesi" isteniyormuş o da yüzyüze eğitim gerektiriyormuş. Şimdi kursa yazılsam aralıktaki merkezi atamaya yetişmez lakin ben üniversitede Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri dersini de aldım. O yüzden kursa gerek yokmuş zira Ösym tercih kılavuzu madde 3.9 bilgisayar dersi aldığinızı belgelerseniz 6225 koduna sahip kabul edileceksiniz diyor. Bu belgelendirmeyi transkript ile yapacağız heralde. Soruma gelicek olursak :
1) E devletten alınan transkript kabul ediliyor mu ?
2) Ösym merkezi atamasında kuruma atandıktan sonra atandığımız kurum bizden bu belgeyi kendilerine ibraz etmemizi mi isteyecek yoksa tercih sürecinde vs. herhangi bir yere belge yüklemesi yapmamız gerekecek mi ?

Yüz yüze eğitim kontenjanları da dolu.
Uzaktan eğitimlerin bir değeri yoksa neden bununla ilgili devlet/özel binlerce merkez neden platform oluşturulmuş?
İnsanları maymun gibi oyalıyorlarmıymış.

@BayKukla,
Gerçekten hiçbir şeye şaşırmıyoruz artık. Hayır arkadaş hangi çağdayız ? Aşçılık değil mesleki uygulama gerektiren bir şey değil yüz yüze eğitimi neden şart koşarsın uzaktan eğitim ile kurs bitirme belgesi veremiyor musun ? Katılım belgesini niye kabul etmezsin o da boru gibi sertifika konular aynı. Aman hocam sorgulamaya kalksak bu ne ki saç kalmaz.

@xOmeRx,
Üniversitede alacağın temel bilgisayar dersi de sertifika yerine geçiyor. Eğer bu dersi aldıysanız bunula ilgili transkripti göstermeniz yeterlidir. Atandıktan sonra kimi memurların bunu kabul etmediklerini duydum. Ama bu tamamen bilgisizliklerinden kaynaklı. Eğer bir memur bu konuda sorun çıkarırsa ÖSYM tercih kılavuzundaki gerekli maddeyi göstermeniz yeterlidir.

Ama tercih esnasında ÖSYM sistemine yüklenmesi gerekiyor mu, onu ben de bilmiyorum. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Bence geçmez. Temel bilgisayar dersi ile işletmenlik farklıdır bence.

Üst Alt