Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı dilatasyon TAK sonda için uyuşturucu jel arıyorum

Darlık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle tüm forum ailesini saygım ve sevgimle selamlıyorum.30 yaşında herhangi bir engeli bulunmayan bir kardeşinizim.İlk üretra darlığı ameliyatımı soğuk bıçak ile 2019 şubat ayında ikinci darlık ameliyatımı aynı yöntem ile geçen hafta oldum. İki ameliyatım sonrasında sondanın çıkış acısı psikolojimi ciddi anlamda sarsacak kadar sıkıntı yaşadım.

Ameliyat sonrası 18f sonda 5 gün durdu. Doktorum 16 f kendinden jelli tak sonda ile dilatasyon yapmam gerektiğini söyledi. Kendimce araştırmalarım sonucu %2 Lidokainli üretra jellerini bulabildim ancak yeni operasyondan çıktığım içinde üretrada ki bıçak yarasını hissedebiliyorum ve dilatasyona cesaret edemiyorum.

Size danışmak istediğim husus hem sonda fobisi olan biri olarak hemde yeni ameliyat yarası olan biri olarak tak yapmadan önce üretranın içini gerçek anlamda uyuşturabileceğim ve tak dilatasyonu acı çekmeden yapabileceğim bir ilaç, jel vs. bana ne tavsiye edebilirsiniz.

Geçmiş olsun. Omurilik felçlisi biri olarak TAK yapıyoruz lakin biz hissetmiyoruz. Hisseden birisi gerçekten zorlanıyor. Bizler genelde kendinden jelli sondalar kullanıyoruz.. Marka vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum. Farklı sondalar da var. Başka arkadaşlar da fikirlerini söyleyecektir mutlaka

tak yaparken kullandığın sonda çok sertleşmemeli, oda sıcaklığında saklaman önemli çünkü içerisi hassas olduğu için sert ve soğuk olursa mesane ve üretra daha da sıkılaşır.. 16 numara hi slip kendinden jelli ve su torbalı sonda kullanabilirsin, tak yaparken idrar torbası kullan rahat olursun, hi slip sertlik olarak orta karar bence ve vücudunu üşütmemeye dikkat et.. geçmiş olsun

Medikalci demersan gold cath getirdi. İçerisinde ki jel poşetinde sadece saf su yazıyor. Lokal anestezik bir jel bulmadan uygulamaya cesaret edemiyorum.

Darlık

Sıcak (aşırı sıcak değil ama) suda bekletin biraz sondayı, öyle deneyin. Yumuşayınca daha bir rahat olur sizin durumunuzda.

Bir de kaç numara ile yapacaksınız? 14 veya 12 deneyin

Raporumda 16'lık yazdığı için 120 tane 16'lık sondam elimde mevcut. Rapor olmasına rağmen 80 tl fark ödedim.
Pazartesiye kadar yapmayı başaramazsam doktor kendisi yapacak. 2 cm içeri girdikten sonra acı hissiyatım başladığı için pes ediyorum.
Doktor beni bağırta bağırta işlemi yapsada sonrası için uyuşturucu jel bulamazsam kendim yapabileceğimi sanmıyorum.

Zihnimi meşgul eden başka bir konu ise sonda çıktığında ilk ameliyatımda penis başında idrar dairesel çıkıyordu, Son ameliyatımda sonda çıktıktan ilk idrar yapışımdan itibaren idrar hortuma basılmış yatay bıçak görüntüsünde çıkıyor ancak taziğinde problem yok.

Katajell %2 lidokoinli üretra jelini kullanan olduysa anestezik etkisi geçerli bir ürünmü ?

Dilatasyon işlemini kendim yapamadım. Dilatasyonu yaptırmak için sonda acısını iki sefer yaşadığım için doktora gitmeye de cesaret edemedim. İdrar hızım düştü,çıkış genişliği inceldi, idrar yaparken yanıyor ve ara ara idrar sonrası veya boşalma sonrası kanama oluyor. İkinci kapalı ameliyatımda başarısız oldu.

Genel olarak okuduğum makaleler, araştırmalar ve hasta yorumlarından iki sonuç çıkıyor. Açık ameliyat veya dilatasyon. Açık ameliyata şuan işimden uzun süre uzaklaşamayacağım için planlayamıyorum.

Kapalı ameliyattan ümidi kestiğim için İzmir içi genel anestezi veya sedasyon altında dilatasyon yapan üroloji merkezi arıyorum.

Üst Alt