Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesinden %35 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Bu düzeyde hafif uyku apnesi maalesef emeklilik sağlamaz. Kamu personelinin uyku apnesinden emekli olabilmesi için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmesi gerek

ağır uyku apnesi çıktı.gözlükde kullanıyorum bununla beraber açlık şekerimde var bunlara rapor verilirmi

@Hizmetli,

Hayır. 4c statüsünde emeklilikte sadece birkaç hastalık dikkate alınmaz. içlerineki en ağır sekele yol açan hastalık neyse, sadece ona bakıp emeklilik kararı verilir.

ağır uyku apnesi çıktı bununla beraber 4/A çalışanıyım ilk işe giriş 2003 prim 5000 bini doldu başka hangi durumdan rapor alabilirim yardımcı olurmusunuz

rapor alıp %40 tamamlanın camı emekli oluyoruz

Ben 4c'Li kamu çalışanı olduğunu varsaymıştım. Ama artık (1 Ocak 2025 itibarı ile) 4a-b-c fark etmeksizin herkes aynı! Ve sizin için de yukarıda yazdığım tek hastalıktan yeterli düzeyde tanı şartı var. Bundan 3 ay önce sorsanız birkaç rahatsızlığı daha ekleri toplamda %40 orana ulaşır, onunla vergi indirim hakkı kazanır, emekli olabilirdiniz. Ama artık bu mümkün değil. AKP engelli camiasına enfes bi gol attı:

yani emekli olma şansın yok öylemi

yasa çıktımı çıkacakmı tam bilmediğim için yazıyorum

2 gün içinde çıkmasını bekliyoruz. Ve evet, emekli olamayacaksınız.

malulen emeklilik yasası teklifi geçdimi,
yüksek kolekstrol için alının rapor geçerli olurmu
gözlük kullanan için rapor verilirmi.

Son düzenleme:
@Hizmetli, yasa cıkmadı henüz baltalar hesablsmqsına göre en az %40 rapor alman gerekiyor mevcut yasaya göre.%35 uyku annesinden varsa bel fıtığı seker, tansiyon ,psikiyatri gibi hastalıklardan en az 10 pan ile %40 ve üzeri alacağın raporla emekli ola bilirsin.Önce %40 rapor almaya bak daha sonra bu rsporuna vergi indirimi al.şuan calışıyormusun.Şuan yasanın değişik değişmeyeceğini net birsey yok.brlkide cıkmayacak.Senin bir an önce saglık kurulu raporu icin müracaat et derim.yeni rapor alırsan 1 ay icinde zaten vergi indirimi yaxısı alırsın.

Üst Alt