Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi yeniden hastaneye sevk etti! Emeklilik yetişir mi?

orchun35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba sevgili dostlar.
Kasim ayinda saglik kurul raporumu %55 ile aldiktan sonra 9 aralikta vergi indirimi icin basvuru yaptim.bu arada hem 20 yilimi hemde 4400 gunumu doldurdum ve vergi indirim basvuru sonucunu bekledim.Ancak 20 aralikta bana Tekrar Sevk (BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ) diye geri donus yaptilar.rahatsizliklarim %41 Goz(Gece korlugu) %10 Hiper Tansiyon %10 Kulak(duyma kaybi) %5Noroloji(Migren) seklindedir.Kanun degisikligi yuzunden acele ediyorum ama onume surekli engel cikiyor.Sizce vergi indirim yazisini alamaz miyim?

@orchun35,
İlk kez böyle bişey duyuyorum.
Raporunuz süreli mi, süresiz mi ?
Şu anda bi iş yerinde çalışıyor musunuz ? Ve başvuruyu çalıştığınız iş yerine bağlı vergi dairesine elden yaptınız mı ?

11.11.2024 te saglik kurulu raporum cikti 9.12.2024 te vergi indirimi icin basvurdum ama bu sekilde geri donus yapmislar biraz arastirdim ek rapor talep edeceklermis muhtemelen vergi indirimine onay vermemek ve insanlarin 2024 te emekli olmasina engel olmak icin

Raporum suresiz olarak verildi ve izmir vergi dairesine bizzat elden teslim ettim calistigim yerin bagli oldugu vergi dairesine.hic eksik evrakimda kalmamisti aslinda verdikleri listeyi tamamladim

@orchun35, Geçmiş olsun,

Merkez Sağlık Kurulu kararını verirken raporlarda yer alan laboratuvar bulgularını, klinik muayene bulgularını, engellilik bulgularını ve konulan tanıyı ilgili Yönetmelik ekindeki cetvellere göre inceler.

Ancak, kurul gerek görmesi halinde bu raporları bir daha incelenmek üzere raporu veren hastaneye iade edebilir veya başvuruda bulunanın başka bir yetkili sağlık kuruluşuna gönderilmesini isteyebilir.

Raporunuzun süresiz veya süreli olmasının bir önemi yok. Süresiz rapor olursa direk vergi indirimi onaylanır diye bir kuralda yok maalesef. Raporunuzda ki bir hastalığa ait teşhis tanı veya verilen oranlar ile ilgili bir hata olabilir. Maliye Sağlık Kurulu karar verebilmek ve bu durumu düzeltmek için böyle birşey isteyebilir.

Yanlışlık olarak gördüğü tek bölüme de gönderebilir veya tekrar yeni bir rapor almanızı ister. Zaman kaybetmeden ne tür bir eksik olduğunu öğrenip hızlıca muayene işlemlerine başlamalısınız.

@orchun35,
Ben sahiden ilk kez tanık oldum bu kadar yeni tarihli raporun maliyeden döndüğüne. Bence ne istedilerse hemen gerçekleştir, şu yeni yasa çıkmadan vergi indirimi ile emekli olmayı başar.

Emekliliğin vergi dairesiyle ne işi var anlamiş değilim emekliliği SGK yapar sevk verilir SGK dan heyete girersin emekli olursun memurlarda işler karişik kurum sevk ediyor heyete giriyorsun rapor kuruma geliyor kurum Ankara SGK gönderiyor ilçelerde SGK boşunami var saçma sapan sistem

Arkadaşim ister engelli olsun ister malulen ben olayın sistemin saçmaligindan bahsediyorum eski ssklilarda vergi indirimi alınıyor engelli emekliliğinde aslında hepsinin SGK ya bağlanması lazim

Bu satten sonra birseylerin 2024 e yetisecegini sanmiyorum sanki bilincli gibi cuma aksam veri guncellendi simdi 2 gunum daha bosuna gitti.en erken pazartesi gidebilirim vergi dairesine oda bakalim ne isteyecekler .insanlarin islerini zor sokmaktan baska bir isleri yok.

@BnymnYldz,
Bizzat yaşadım 2012 yılında eksik veya hatalı birşeyler olduğundan red geldi. Eksikleri tamamlandıktan sonra tekrar Gelir idaresi başkanlığına yolladık, Sonra onaylandı vergi indirimi

@orchun35, Raporunuzun çıktığı Kasım ayı içerisinde başvuru yapma durumu olmadı galiba belki de şimdiye kadar sonuçlanırdı.

Ne istediler bilmiyoruz ama belki de hızlıca halledilebilir ufak bir tetkik istemiştir. Hastane hazırlanan evrağı biz göndereceğiz diyebilir vergi dairesine.

Siz durumunuzu anlatın elden alıp vergi dairesine teslim edin biraz daha hızlı olur en azından.

Siz yinede umudunuzu kaybetmeyin. Dosyanız sonuçta maliye sağlık kuruluna kadar ulaşmış hemen eksiklik tamamlanıp kararda verilebilir. Hayırlısı olsun.

Insallah dediginiz gibi olur bakalim artik hayirlisi

@orchun35,
Benim raporum süresiz 52 den 70e cikinca tekrar gönderdim kovit zamanıydı geri geldiğinde hastaneye tekrar gitmek istemedim kaldı öyle bu aralar halledeyim diyordum baksana emeklilik yalan olacaksa gidip uğraşmaya değmez dedim vaz geçtim
Ama sen emekli olacaksan inşallah geriye dönük sayarlar acele işini burda hallet git Ankara ya ordada bir şekilde onaylat eğer kamu personeli isen son tarihin 14 ocak değilsen 31.aralik bu tarihten önce dilekceyi vermiş olman lazım

Malesef kamu personeli degilim emeklilik dilekcesi icin tek eksigim vergi indirimiydi ondada sorun ciktigi icin 31 araliga yetisecegini sanmiyorum.evraklarin gidip gelmeai zaten 10 gunden fazla suruyo.zaten ne isteyecekleride mechul tekrar sevk yazmis baska detay belirtmemis

bu vakte birakman büyük hata olmuş ana şansını zorla git hastanede 1 gunde bitirirsin ankaraya hiç zaman kaybetme kendin git yetkililerle bizzat konus şartları zorla sonuna kadar ama sonuc ne olursa olsun hayırlısı buymuş de..
@orchun35,

Rapor icin isten izin almak zorunda kaldim 2-3 gun o zaman diyemedim 1 gun daha verin vergi dairesi icin simdi ceremesini cekiyorum.neyse dedigin gibi hayirlisi buymus..

@orchun35,

Allah kahretsin! Memurların aklı vatandaşın mağdur edilmesi üzerine çalışıyor maalesef. Devlet-Vatandaş ikiliği var diye bakıyorlar ve vatandaşı değil, devlet denilen kendinden müphem tarafı koruyorlar!

Üst Alt