Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte sorun yaşar mıyım?

ikd3101

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
@OturanBoğa

sormak istediğim yeni hastalık listesi malul sayılma için mi? Yoksa vergi indirimi evrakı olanlar için de geçerli mi

merhaba okb tanısı ile (tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen) yüzde 40, kulak duyma problemi ile birlikte toplamda engelli raporum %45 süresiz şekilde raporum onaylandı.
Ankara vergi dairesi raporumu onaylayarak süresiz şekilde iş yerime gönderdi.
şimdi konu başlıklarını incelediğim zaman okb den % 45 engelli vergi indirimi emekli olunamaz deniyor? Yeni sağlık kurul kararları geçerli deniyor, doğru mu?

2008 yılı sonrası SGK girişi olanlar vergi indiriminden emekli olamiyorlar onlar emeklilik dolduğunda SGK ile sevk alıp tekrar rapor çıkartmak zorundalar.2008 öncesi ssklilar vergi indirimleri var ise emeklilik gününü doldurduklarinda vergi indirimine istinaden emeklililik başvurusu yapabiliyorlar bu kişilerden tekrar rapor istenmez

Aslında kafamı forumdaki bazı başlıklar karıştırdı, Yüzde 60 psikiyatri okb engelli rapor ile emeklilik başvurum red geldi vs benim durum 4a olarak 4000 günüm var ve ilk işe giriş tarihim 01.11.2004 ve psikiyatri %40 okb ve %8 kulak olmak üzere toplamda %45 süresiz engelli raporum var. 2023 ekim ayında aldım ve Ankara vergi dairesi raporu süresiz olarak onaylayıp iş yerine gönderdi.

@mehmet-41, size de aynı soruyu sormak isterim

ben hali hazırda başvuru yapmadım, kendi durumumu anlattım. sitede benimle aynı rahatsızlığı olup hatta engel oranı daha fazla olan engelli arkadaşlarımın başvurularına red gelmiş neden diye araştırıyorum. ben de aynı kategoride miyim diye araştırıyorum

4a olarak 4000 günüm var ve ilk işe giriş tarihim 01.11.2004 ve psikiyatri %40 okb ve %8 kulak olmak üzere toplamda %45 süresiz engelli raporum var. 2023 ekim ayında aldım ve Ankara vergi dairesi raporu süresiz olarak onaylayıp iş yerine gönderdi.
psikiyatri okb raporları geçersiz diye siteye yazan olmuş o kafamı karıştırdı

@ikd3101,

Vergi indirim hakkınıza istinaden erken Yaşlılıkı emekliliği için SGK'ya başvurmanız yeterli. Siz eski sigortalısınız ve emekliliğiniz 4a'dan olacak, yeni cetvellerle bir işiniz olmayacak.

hepinize tek tek teşekkür ederim. aradığım cevabı sayenizde buldum.

merhabalar

%45 süresiz engelli raporum ve engelli vergi indirim evrakım süresiz olarak onaylanıp iş yerime gönderildi.
emeklilik tablosuna bakıldığı zaman, sürecim işe giriş tarihim 01.11.2024 20 yıl 4400 SSK ile olabiliyorum.
4000 gün 4a SSK var. eksik olan 400 gün büyükşehir belediye de özel güvenlik görevlisi olarak işe başlama durumum var.
belediyede çalışmam emeklilik sürecime nasıl bir etki eder.

Son düzenleme:
Üst Alt