Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yanlış teşhis konulduğunu düşündüğüm için ilaçları bırakmak istiyorum..?

gökhan 563456

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar öncelikle kimseye ilaç bırak vs. Gibi önerim yoktur. Ama ben ilaçları bırakmak istiyorum. Bana yanlış teşhis koyuldugunu ilk baştan beri düşünüyorum. Aramızda ilaç larını bırakıp iyi olan varmı. Bırakma süreci nasıl geçti bilgi verir seniz sevinirim. Benim gittiğim doktor bırakamazsın bırakırsanda bırak ben karışmam dedi. Ve bırakma yöntemini söylemedi.

Bende obsesif kompulsif için yeni ilaç tedavisine başladım ilaçlar kafa yapıyor sadece eskiye göre kendimde hiç değişiklik olmadı aynı şekilde devam.

Hastalığın teşhisini koyabilecek tek kişi doktordur, yanlış teşhis konduğunu söyleyebilecek tek kişi de yine doktordur. Sağlığınızın ve hayatınızın bir önemi varsa ikinci bir kişiyi dinlemeyin.

Kendinize söz geçiremiyorsanız bir başka doktora gidin.

Bi özel doktor dene nöro psikiyatri istanbul hastanesini öneririm ilaçlar yan etki yapmıştır büyük ihtimal onu çözsen kurtulursun

Bende sadece alınganlık var. Biri bakınca sinirleniyorum hiç halüsinasyon görmedim duymadım. Doktor atipik piskoz teşhisi koydu. 6 yıl ilaç kullandım ama alınganlık geçmedi. İlaçları birden bıraktım ve kulagıma sesler gelmeye başladı. Şimdi diyeceksiniz ses duyuyorsan psikoz sun hayır ben ilaçları birden bıraktıgım için psikoza girdim. Ve bırakmaya kararlıyım.

Bende sadece alınganlık var. Biri bakınca sinirleniyorum hiç halüsinasyon görmedim duymadım. Doktor atipik piskoz teşhisi koydu. 6 yıl ilaç kullandım ama alınganlık geçmedi. İlaçları birden bıraktım ve kulagıma sesler gelmeye başladı. Şimdi diyeceksiniz ses duyuyorsan psikoz sun hayır ben ilaçları birden bıraktıgım için psikoza girdim. Ve bırakmaya kararlıyım

@-ARAGORN-,
İnancın olsun ozele verecek param yok kardeşim maddi durumum iyi değil

Doktor , doktor , doktor!
Sadece doktorla alınacak ortak kararla ilaç alma-bırakma doz şekli, tedavi süreci belirlenir.
Böyle bir durum varsa doktorunuz ile iletişime geçin. Buradan yazanları dikkate almayın!

Beklenmeyen yan etki gördüğünüzde Dr başvur, yazar (bunu süs olsun diye yazmıyor ilaçı üreten) Dr danış en iyisi o bilir

Bende bırakmak istiyorum ama yine de devam ediyorum. Ben hiç uyuşturucu kullanmadım, doktor sorduğundada söyledim, inanmadı doğruyu söyle diyor.. Genetik neden olamaz ailedede yok. Doktora güvenim istemesemde tam gibi

Hocam duyduğun sesler işitsel halüsinasyon oluyor. Bence ilaçları bırakma. Dilersen doktorunu değiştirme hakkin var. Ben olsam bird bu şekilde denerdim.

@gökhan 563456, İlaçları kendi kafasına göre bırakıpta düzelen kimse duymadım ve görmedim aksine bırakınca eskisinden çok daha kötü olan çok kişi gördüm ve duydum.

Atipik psikozda illa halisinasyon olacak diye bir şey yok bazı belirtiler var pozitif ve negatif onlardan en az 3 tanesi olursa o teşhis konuyor bunlardan biride her şeyi üzerine alınma halisinasyon yok demişsin belki ilaçlar baskıladığı için yok aniden bıraktığım için işitsel halisinasyon gördüm demişsin aniden bırakınca yoksunluk sendromu olur işitsel halisinasyon olmaz halisinasyon zaten sende olan bir şeymiş bıraktığın için meydana çıkmış.

Tedaviyi red etme ve hastalığı kabul etmeme ciddi bir sorun buda hasta olduğunun göstergesi biz burada ne dersek boş sen kararını vermişsin kendine destek arıyorsun ama YANLIŞ YAPIYORSUN yol yakınken vazgeç eğer dahada kötüleşirsen gerçeklik algın tamamen kaybolur hayattan koparsın.

İlaçlardan veya doktorun tedavisinden memnun değilsen doktorunu değiştir tamamen iyileşme şu an için ne yazık ki mümkün değil ilaçlarla belirtiler baskılanıyor iyileşmiyor baskılanıyor ilaçları bırakınca eskisinden daha kötü olabiliyor kimin de ciddi oranda belirtiler kayboluyor kiminde daha az oluyor bu durum sabır çok zor bu hastalıklar ama şu an başka çözüm yok ne yazık ki.

aynı durumu ben de denedim ama beni doktor denettirdi.

İlaçları kestik ve yaklaşık 1.5 ay içerisinde sanrılarım arttı referans hezeyanı çok yaşadım ve ilaca geri döndük şu an bıraktığım dozlara geri geldim 5mg abizol içiyorum ama bir daha kolay kolay bırakmayı düşünmüyorum çünkü sonu iyi gitmiyor sanrılarım arttığı dönem tekrar düzene girmek için 3-4 ay sürdü ve bu sefer yüksek dozdan başladığımız için de allak bullak oldum şimdi iyiyim ama size tavsiyem

en düşük doza kadar düşmeyi deneyin ve sorun çıkmıyorsa düşük dozda ilaçları doktor kontrolünde doktora bu isteği belirterek için en azından yan etkileri azaltmış olursunuz.

1. Yanlış teşhis konduğu ve hasta olmadığını düşünme gibi fikirler psikozun alevlenme dönemlerinde ortaya çıkıyor. En kısa zamanda hekiminizle tekrar görüşün.

Yanlış bir teşhis varsa bile bu da hekimin görüşüyle neticeye varılabilecek bir konu. Doktorla konuşun, "yanlış teşhis olduğunu düşünüyorum ve nedenleri de şunlar şunlar..." diye.

2. Yanlış bir teşhis yoksa ve ilaçlarınızı kendi isteğinizle bırakırsanız ne olacak? Daha kötüye gitme ihtimaliniz yüzde 90+

3. Yan etkilerden muzdaripseniz bunun için yapılabilecek şeyler: Hayat tarzı değişiklikleri ve doğru ilaç kombinasyonu. Doğru ilaçlar için de deneme yanılma gerekiyor, bir süre sabırlı olmalısınız.

Bıraksan bile kendini gözlemle eğer işler rayından çıkarsa hemen doktora görün ma unutma bir psikozun yapamayacağı davranış suç yoktur bu meret herşeye burnunu sokar bi bakmışsın MİT peşinde dersin bir bakarsın birini bıçaklamışsın işte lanet ilaçlar bir bu işe yarar ama yan etkileri boyundan uzun

@aydünyavaz, İyileşme oranı o kadar da düşük değildir.

İlaçlar bırakılabilir tabiki de iyileşme olursa ama bunun kararı tek başına hasta tarafından değilde doktor ve hasta beraber karar vermeli.

Ben bıraktım ebeminkini gördüm. Başka seçenek yok sen psikoz yaşıyorsun. Ne zaman derinlrşeceği belli olmaz. Düşüncelerde saplanıp kalırsın. Beyninin seni yönlendirmesi ve karşı koyma ancak ilaçla oluyor. IQ seviyen normal insanlardan yüksek olsa dene derdim. IQ seviyesi yüksek olanlar dahi birden çözemiyor.

@gökhan 563456, seni takip ettiğim ve anladığım kadarıyla tam atağa veya alevlenmenin olduğu dönemi yaşamadığın anlaşılıyor. Eğer atağa girmiş bir kişi olsaydın bu yazılana "Sen ne diyon be oğlum be abim" derdin. İnternette her yazılana inanma, bu sitede kalmaya devam et senin gibi ve senden kötü durumda ve tecrübeli çok arkadaşımız var. Zamanla doğruyu bulursun.

Üst Alt