Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşadıklarım nörojen Mesane veya başka bir sıkıntı olabilir..?

rookiee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese öncelikle allahtan şifalar dilerim.sağlın bu kadar önemli olduğunu insan sorun yaşayınca daha iyi anlıyor.Şöyle bir problemim var forumda yeniyim kusura bakmayın

öncelikle, hiçbir tramva vs geçirmedim idrara sıkışamama durumu ve idrarı sürekli penis içerisinde hissetmekteyim idrara çıkıyorum az bir idrar yapıyorum sabahları dolu dolu.kaçak vs yok ama kaçırıcam hissi yaşıyorum ve pelvik bölgemi sürekli kasıyor gbi hissetmekteyim.

Görüşlerinize şimdiden teşekkür ederim.sadece kan ve idrar tahlilleri yapıldı hiçbirşey çıkmadı.ne gibi testler yaptırayım.

Rookie

İhtimaller:

1- Enfeksiyon
2- Üretral darlık (sistoskopi yapılarak tespit edilebilir. Ama ben olsam onu yaptırmak yerinde bir hafta 16 numara sabit sonda taktırır, üretranın dinlenmesini sağlarım. Sonrasında sıkıntı düzelmişse, anlaşılır ki üretrada darlık var. Günde birkaç defa dilatasyon sonda yöntemiyle darlık giderilmeye çalışılabilir)
3- Nörojen mesane (Mesane iç basıncını azaltıcı çeşitli ilaçlar var. Olmazsa Botox gibi geçici çözümler denenebilir)

Üstadım çok teşekkür ederim İdrar Sperm Kültürü yaptırdım Usg çektirdim herhangi bir enfeksiyon yok.Rektal Tuşe yaptırdım lökosit çıktı sıvıda ve ödem var dediler.Şimdi bu ödemi atmak için uğraşıyorum.
Darlık sebep yokken oluşabilirmi ? Yani bu durumun darlıkla alakası olabilirmi ?

Rookie

Evet, durduk yere darlık oluşabilir. Daha doğrusu, durduk yere değil de, aşırı üşütme, uzun süreli enfeksiyon veya cinsel hastalık gibi bir etkenle üretrada sıkıntı oluşabilir. Bir hafta sabit sonda kullanıp etkisi gözlenebilir diye düşünüyorum.

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için yarın bezmialem e gidicem söylediklerinizle ilgili olarak darlık şüphesinden bahsedicem.İnşallah biran önce kurtulurum Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bu durum öncesi bağırsak enfeksiyonu geçirdim ilaçlarım bittikten sonra bu durum başladı.

rookiee

Bende de aynı sorun var

OturanBoğa
Abi bende de aynı sorun var idrarımı penis içerisinde hissediyorum ve idrarımı yapamıyorum sıcak su dökerek yapabiliyorum ve idrarımı yaptığım zaman çok az geliyor ultrasyon çekildi bir şey çıkmadı

Timsah212

BAşka testler de yaptırıp iyice araştırman gerek. Bir üniversite hastanesine (Cerrahpaşa Tıp mesela) gitmeni öneririm.

İdrar akım testi yapın dedim de yapmadılar ya 5 ay oldu çok kötüyüm yaşım 18 abi

Güngören ilgi hastanesi

Nörojen mesane olabilir mi abi

Üst Alt