Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlandık sanırım

Valla kardeş müzik konusunda herkesin zevki farklı ama dediğin gibi yaş ilerledikçe, “Hey Corc versene borç, olmaz Maykıl ben de de yok, git Ahmet’ten iste” şeklindeki zıpır şeylerden insan pek haz etmemeye başlıyor olsa gerek.

Dün akşam varlığını unuttuğum bir T.Sanat Müziği CD’si geçti elime, söz yok sadece müzik. Zannedersem 7-8 kez dön baba başa dönelim yaptık durduk.

T.Sanat Müziği ve Halk Müziğinin bazı türkülerine bayılırım. Merhumlar B.Manço, C.Karaca ve Erkin Koray (bazı parçaları) severim. Selda Bağcanın da bazı şarkılarını defalarca dinlesem bıkmam.

Yaşlılığın asıl alâmeti gazeteyi eline alınca insanın, ilk olarak ölüm ilanlarına bakması imiş.

Benden söylemesi.

Selametle

Valla kardeş müzik konusunda herkesin zevki farklı ama dediğin gibi yaş ilerledikçe, “Hey Corc versene borç, olmaz Maykıl ben de de yok, git Ahmet’ten iste” şeklindeki zıpır şeylerden insan pek haz etmemeye başlıyor olsa gerek.

Dün akşam varlığını unuttuğum bir T.Sanat Müziği CD’si geçti elime, söz yok sadece müzik. Zannedersem 7-8 kez dön baba başa dönelim yaptık durduk.

T.Sanat Müziği ve Halk Müziğinin bazı türkülerine bayılırım. Merhumlar B.Manço, C.Karaca ve Erkin Koray (bazı parçaları) severim. Selda Bağcanın da bazı şarkılarını defalarca dinlesem bıkmam.

Yaşlılığın asıl alâmeti gazeteyi eline alınca insanın, ilk olarak ölüm ilanlarına bakması imiş.

Benden söylemesi.

Selametle
Düşünceniz güzel. Fakat es geçtiğiniz konu ki önem orda kişinin herhangi bir konuda aynı düşünce keyf gibi hatta yaş gibi ne hissettiğidir

Yaş aldık ama yaslanmadik yaaa..bence herşeyin daha darkina varıp atık insanlar için yaşamayı bırakıp kendimiz için yaşadığımız dönemdeyiz sanırım...40 yaşındayım ama aha yolun başı 😊

Yaş denince akla kaçınılmaz son geliyor.

Yaş 57 oldu, Sevals hanımın dediği gibi keşke 40 olsaydım bile demiyorum, ne değişecektiki hayatımda.

Hayatta olmakla yaşamak arasındaki farka anlam katamadım malesef. Bir rutine bağlanmışım dünle bugün arasında değişen birşey olmuyor, ruhun istediği yaşta olsun bedenin müsade etmiyor.

Yaş almak nedir sadece tecrübe ve beklentileri kendi çapına göre ayarlamak, olay parada değil. Nerede doğdun, aılevi yapın, psikolojın, yaşam şartların, engelin gibi gibi, bir çok etken. Belki özeti mutlumuyum veya sizler mutlumusunuz ?

Yaş almak ki bir noktada ne olacaksa olsun ve bir an önce olsun noktasına getirdi bende.

Alifatih1958 arkadaşımızın dediği gibi ama bir örnekle Neşet Ertaşın nerdesin sen türküsünü keyifle dinler durudum, ne zaman 12 yaşındayken kaybettiği annesine yazdığını öğrenince o türkü çok daha farklı bir anlamda dinler oldum. Belkide yaşlanmak bazı konuların anlamını çok değiştiriyor.

Ben de validemi 2011 senesinde kaybettim. Babam da 3 sene önce vefat etti.
Aradan onca yıl geçti ama hâlâ annemi de babamı da özler dururum. Resimleri masamın üzerinde durur, bakar bakar dalarım.
Ana ve baba acısı büyük acıdır, sabrı zordur. Ama Allah evlat acısı göstermesin.
Herkese sağlıklı günler.

Yaşlandık mı yoksa içimizde var olan heyecanı, hayalleri, istek ve düşüncelerimizi mi körelttik. Biraz yaş almanın yorgunluğudur kim bilir :)

35inde yaşlı vardır, 50sinde genç vardır.

Mental sağlık, metabolizma, fiziksel, zihinsel, duyusal sağlık vs önemli.

Elbette rakamlar önemli ama 50 veya belki de 60tan önceki rakamlar önemli değildir. Kişinin durumu önemlidir. Tabi bu yaşlarda değilim, emin değilim.

Gerçekler acıdır ve insan yaşadıkça gerçeklerle yüzleşir. İnsan sevemez hale gelir. İnsan sevmeyen nasıl yaşlanmasın. Ee bu insanların sevilecek gibi olmadığı da doğru. Yaşlanmak da lazım ölmek de lazım. Doğanın kanunu bu.

Ne kadar karamsar bakış açısı bu böyle.....illa sevmek ve sevilmek üzerine hayat kurarsanız çabuk yaşlanırsiniz....hayat cidden kısa ve ölünce kimsenin ikinci bir şansı olmayacak.....size sunulan hayatı öyle yada böyle en iyi versiyonu haline getirip yaşayın......sabahları kedilere günaydın diyen biri olarak birazcık heidi neşesi diliyorum herkese ....

Amacım. Hem bir şarkı atıp, hemde bu şarkının veya öncsinde bırakılmış bir anı gibiydi ben öyle düşünmüştüm.

Arkadaşlar, farklı pencerelerden bakmış konuya.

Aykut kardeşim yaşantındaki olumsuzluklar illa yansır, yaşla alakası yok yalnız kişi kendinin ne kadar yoruyorsa beden zayıflıyor.

Tene arkadaşım, herkeste aynı değildir bahsettilkerin, evet rakamları yine ,nsanlar uydurmuştur.

Gerçekşer acı falan değildir, herke kendi gerçeğini yaşama şansı vardır nasıl değerlendirğin önem taşır. O veya bu bahaneye sığınmadan diye eklemek zorundayım. Kararı veren kimse diyeyim.

Uçuk sevals kardeşim he tamamı diyelim. 40 Yaşındayım demiştin Allah mutlu huzurlu çok ömür versinde

Seni seviyorum diyen herkesede sevgini gönlünü vermemek lazım erkek olarak en son bunu diyebiliyorum.

evet yaş 54 oldu; geriye dönüp bakıyorum. en çok kabullendiğim olay Rabbimin bana yılları tüketirken verdiği uyarılar. bunu farkedebildiiğim için Rabbime şükürler olsun. Cumamız mubarek olsun. değerli kader arkadaşlarım kalın sağlıcakla, en güzel günler sizlerle/bizlerle olsun. Allahın izniyle hepimize mutlu huzurlu ve sağlıklı yaşam dilerim

Ayy mutlu yaşamak uçuk olarak adlandırılıriyorsa sizin orada öyle olsun.... mutsuzluğunuzla da mutluluklar diliyorum...
Esprı niyetiyle yazmıştım umarım kırmamışımdır.

Şimdi ben 40 yaşıma geri dönmüş olsam 38-39 lu yaşlarımda aldığım full kemoterapi yüzünden 35 kilolarda ve acı sıkıntı içersinde evin içinde bile zor zahmet hareket ediyor olurdum, o sebeple kesinlikle o yaşlarıma dönmek istemem,

Keşke sağlıklı bir yaşantım olsaydı elbette 40 hatta 25 li yaşlarıma geri dönmek isterdim ve hayatımda yaptığım hataları tekrarlamazdım, çalışır emkli olur, hemen evlenir çoşuk çocuk sahibi olurdum. Şimdiyse çok geç kalmış ve hayatımda beklemeye değecek hiç bir şey bulamıyorum, diğer değişle ölümü bekler gibi rutinlerime devam edip duruyorum.

Malesef bizim buralarda durum bu :D Herzaman bu şekilde bunalım takılmam aksine neşeli esprili hatta hayat dolu olarak bilinirim, bazende bu günlerdeki gibi bunalımlı olup buralarda eğlence sohbet ararken sizleride bunaltıyorum, kusuruma bakmayın lütfen.

Tam bunalımdan çıktım derken dün yakın bir tanıdığım evinde ölü bulunmuş, oda yalnız yaşardı iyi bir dosttu Allah rahmet eylesin, böyle şeyleri duydukça sıramı bekler gibi hissediyorum korkular dönüşüyor bunalıma.

Son düzenleme:
Yukardaki anlatımlarımla uyuşmayacak ama sizlere güne neşe ve dinamik başlamanız için bir parça atayım.

Üst Alt