Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yarası ve tedavisi için öneriler..?

Mustafa Öçkoymaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar siteye yeni üye oldum.
Annem 3 aydır yatıyor ve kuyruk sokumu bölgesinde derin bir yara oluştu, yara kemiğe kadar dayanmış durumda doktorlar ameliyat yapamayız diyorlar. Günlük batikon ile pansuman yapıyoruz fakat ,ağrısının dinmesi ve yaranın kapanması söz konusu değil. Bildiğiniz ilaç, krem, pansuman yöntemi vs. varmı ? Çaresiz bir şekilde beklemekteyiz, yardım ederseniz çok sevinirim.
Teşekkürler...

Öncelikle geçmiş olsun.
HANGİ DOKTOR BUNU SÖYLEDİ.
Pansuman nasıl ve neyle yapılacak doktor anlatmadı mı ?

Batikon olmaz
bi yara bakım uzmanı bulun mutlaka

Teşekkürler, Plastik Cerrah söyledi. Pansuman gazlı bez ve batikonla yapın dedi sadece.
Fakat sanırım özel pansuman yöntemleri varmış onları öğrenmek istemiştimç

baticon yerine rifocin kullan.

rifocin-250-mg-3-ml-1-ampul-i76.jpg

ben bu ilacı baticon yerine kullandım. enfeksiyondan korur.

yatak yarası

Sayın Mustafa Bey

Yanlış yatak kullanımı ve daha birçok sebeple , yara açılabilir. Önleyici ve tedavi sürecine katkı sağlayan yataklarımız mevcut. Ayrıca tekerlekli sandalye minderlermiz de mevcut

Merhaba Aslı Hanım
Hastamız yatalak ve boru tipi havalı yatağı var zaten, benim aradığım tedavi için gerekli malzemeler , neler yapmam gerekiyor

Babamı 6,5 sene Als hastalığı nedeniyle yatalak olarak baktık yatak yarası için batikon 3-4 gün ve ara ara şu an eczanelerde bebekler de pişik kremi olararak satılan sudocrem kullandık 1-2 yıldır eczanelerde satılıyor daha önceleri yoktu ingiltereden bir akrabamız gönederiyordu , şu an temini kolay oldukça etkili bir krem tavsiye ederim.

Mustafa Bey

tabii ki doktorlar yara bakımı içn kullanılacak malzemeleri daha bilirler.

EPUAP (european pressure ulcer advisory panel) Turkçe olarak da yara ostonomi derneğinin çevirisi mevcut.

Belki işinize yarar bilgiler olabilir.

Havalı yatağa gelince , iyi bir havalı yatak kullanıyorsanız, yaralar pansumanla iyileşir. Yara bakımında en önemlisi yaranın hava almasıdır. Sz zaten biliyorsunuzdur. Bunun dışında kullanılan çarşaf alez ve benzeri ekipmanlar da nefes almalı, yatak direk karyolanın üzerine konmalıdr.

iyi beslenme de tabiiki cok önemli.

3 ayda hem de havalı yatak varken bu kadar derin yara olması çok can sıkıcı. Her şey yanlış yapılıyor gibi. Yatağınız kötü, hareketsizlik kötü, temizlik kötü, tedavi için her ne uygulanıyorsa kötü...

Öncelikle yatakta bir sorun olmadığından emin olun. Boru tipi havalı yatak kullanırken bu derece derin yara oluşmaması lazım. Eğer hata yoksa, demek ki yatak işinizi görmüyor, başka bir iyi yatak almanız şart. Bu da bütçenize göre belirlenir: Bedaid hasta yatağı öneririm

İkinci olarak, yara tedavisine başlayabilmek için yarada enfeksiyon olmadığından emin olmalısınız. Eğer enfeksiyon varsa, doğru antibiyotiği doğru dozda ve sürede kullanmalısınız ki o enfeksiyondan kurtulun.
Enefksiyon ortadan kalktığında önerim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-catrix-toz-kullanimina-dair-deneyimler.html

Üçüncü olarak, kişiye mutlaka yatak temizliği uygulayın. Temiz ve ılık sabunlu suyla tüm vücudunu güzelce temizleyin, sonra yine ılık temiz bir suyla güzelce durulayın. Ardından da riskli bölgelere Bepanthol krem/merhem sürerek cildin korunaklı olmasına özen gösterin.

Kalça kısmındaki yaralar idrar/gaita bulaşmasından dolayı çok zor iyileşir. Ama işte orada temizliği gerçekleştirmediğiniz sürece yaradan kurtulmak imkansızdır. Mutlaka iyi bir temizlik ve ardından bir bariyer kremle cildin sıvı temasına karşı korunması önemli.

Aklıma gelenler bunlar. Çok çok geçmiş olsun.

88 yaşındaki Anneme , kırıktan dolayı kalça protezi uygulandı , doktorlar solunum cihazından çıkamaz , narkozdan uyanamayabilir demişlerdi 35 tane imza vererek ameliyatını yaptırdık , şükür şu an karşımda yatıyor, aynı zamanda şeker ve "Alzheimer hastası , yara oluştuğunu farkedince hemen havalı yatak aldık , çarşaf ve giysilerinin temizliğine dikkat ettik ,şekerine ve gıdasına özellikle dikkat ediyoruz , elleri ve ayakları bağlı şekilde yatıyor ve havalı yatakta, vücudunu ileri geri yaptırarak yarasını kaşıyor , ve yara iyileşmiyor , bu huyunu bu günlerde unuttu ve yara iyileşiyor gibi , tabiy batikon ve furasin melhem i , gün de iki kez uyguluyoruz , yan çeviriyor ve ayağa kaldırıyoruz , masaj aleti ile sırtlarına masaj yapıyoruz .

öncelikle merhaba arkadaşlar doğuştan omurilik felçlisiyim tekerlekli sandalyede işim gereği fazla kalmamdan dolayı kalçamda bası yarası oluştu yara 3 tane çay bardağının ağzı büyüklüğünde farkettiğimde yararnın üzeri siyah sert deri tabakasıyla kaplıydı dün plastik ceraha gittim siyah deri tabakasını temizledi şu anda açık yara şeklinde fujitin antibyotik krem ve batikon la pansuman yapmamı önerdi ama bu şekilde zor kapatır 10 gün bunlara devam ed sonra amaliyat gerekebilir dedi sizce neapmalıyım arkadaşlar bu konuda görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar geçen hafta yatak yaralarim için plastik cerrahi doktoruna gittim. Allah o bayan doktordan razı olsun.
Ben o bayan doktor ablamizin verdiği kremi kullandım ve yaralarimda gözle görülür iyileşmeler var. Arkadaşlar DERMOBOR isimli krem eczanelerde satılıyor. Fiyatı 35 tl yalnız ssk kremi karşılamıyor. Günde iki defa bu kremle pansuman yapın farkı bır haftada göreceksiniz. Bu kremin faydasını gördüğüm için basi yaraları olan arkadaşlara ŞİDDETLE bu kremi Tavsiye ederim.
UMARİM BIRILERINE YARDIMCI OLMUŞUMDUR.

arkadaşlr bnmde annem 19 yıldır ömür ılık felclisi ve üç ay önce sağ kalcasinda 4-5 tane yara açıldı özellikle kuyruk sokumundaki çok derin ve vicuttaki enfeksiyon u kurutamiyorlar Yaradan sürekli enfeksiyon kapiyomus ve iyileşmez diyorlar Allah rızası için yardım edin bilgisi ve önerisi olan ne olur yardım etsin

Manalind diye bi krem var cok iyi .
Bnm esimde yogun bakimdayken topuklarinda basi yarasi acildi o kremle once ölu deriler temizlendi sonrada yeni deri çıkti. Ek olarakta fucidin iltihabi kuruttu.

doktorlar ne göre amelyat yapamayız diyorlar okadar derin bir yaranın pansumanla ileşmesi kolay olmicakdır
sadece batikon la o yaranın enfesyonunu kurutamasınız
şayet dediginiz gibi yüzeyden kemige doğru bir yara acılmisa batikonla sılın rifocin ampül kulanın yaradaki deligi doldurcak kadar pansuman bezi kesin ona rifosini dokun güzelce elinize eldiven takip yedirin ve o pansüman bezini yara acıgınina doldurun hergun böyle pansuman yapın cunku enfesyonu ancak böyle kuruta bılırsınız tabı antıbıyotıkde kulanmanız lazım
ve şü var kemige dayanmişsa amelyatlık bır yaradır o ve git gide enfesyon kemige işlicekdır bence başka bir pilastik cerahına daha baş vurun
birde vakum yardımıyla yara tedavisi var çok etkili doktorunuza danışin şayet yarada çok fazla akıntı varsa enfesyon kemige dayanmişdır

Oncelikle herkese geçmiş olsun bnm annemde 19 yıldır omur ilik felclisydi 9 eylülde hakkın rahmetine kavuştu 50 yaşında idi
19 yıldır hiç çıkmayan yatak yaralari ömrünün son 3 ayında çıktı ve kurtaramadık yara kemiğe kadar işlemiş inanin biz yarayı ilk gordugumuzde gazoz kapağı buyuklugunde idi ve ondan bir buçuk ay sonra bi kalcasini neredeyse komple kaplamisti kemik enfeksiyonu kemiğe işleyen yara vücudu bitirdi vicuttaki CRP yani enfeksiyon degeri 68 lerde idi 9 eylül sabahi diyaliz e bağlandı diyaliz zaten bitik olan vücuda ağır geldi ve kalbi durdu birdahada uyanmadi RABBIM cennetinde EFENDIMIZLE bulustursun ins

diyeceğim o ki arkadaşlar ufak bi yara diye sakin ihmal etmeyin biz etmediğimiz halde daha yara kucucukken kontrol ettirdik ama tam 1 ay sonra yara bi kalcayi komple sarmisti yani yara içten kemirmis dışarı patlak verene kadar fark etmedik sakin olaki ihmal etmeyin sürekli kontrol ettirin RABBIM şifa versin

Merhaba arkadaşlar. yaradan alınan kültür sonucu kaç günde çıkıyor acaba bi bilgisi olan var mı?

Ayak bileğinde filca kemiğinde 9 yıldır geçmeyen bi yara vardı kemik sihtigrefisi sonucu kemikte enfeksiyon olduğu ortaya çıktı şuan ilaç verdiler şimdi sizce nasıl bi tedavi yapacaklar başına gelen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

mustafaöckoymaz
gecmiş olsun allah şifa versin dediğin yara şekli bendede olmuştu inş yardımcı olurum hastanede 4 ay kadar yattım yüz üstü dediğin şekil bende de yara oluştu kendi yündemimizlen iyileştim pamuğa krem sürüyorduk yaranın olduğu yere koyuyorduk ardından sağa sola kaymasın diye bandlıyordular 2 hafta gecmeden iyileştim tekrardan gecmiş olsun rabbim acil şifalar verin tüm hastalara iyi günler

Arkadaslar bende de basi yarasi var jel sprey ve yara örtüsü aldım medikal ci oturabilirsin dedi korkuyorum normal hayata devam edebilir miyim

Yara örtüsü daha kötü yaptı

ben baası yarsındn çok amelyat oldum açıldı şimdi tekrar oldum malum çalıştığmz için kşızarıkıklar oluşuyor cilt bakımı için deri kalınlaştırıcı bildiğinz bi ilaç önerinz varmı

biraz pahalı ama çok etkili hartman marka krem ve bantlar var ben inanılmaz faydasını gördüm

tedarik için yardımcı olabilirim....

Yara açılmadan önlem almak lazım. Allah hepimize şifa versin ...

Üst Alt