2002'de en düşük emekli maaşıyla
8 çeyrek altın alınıyordu. Bugün
2,5 çeyrek altın alınabiliyor. Sadece emeklinin
her ay 5,5 çeyrek altını ortada yok.
%100 haklısın. Daha önce bu forumda yazdım. AKP 20 yılda emeklinin haklarını gaspetti, doğru. işçinin haklarını gaspetti, doğru. ülkenin kaynaklarını, fabrikalarını sattı, doğru.
ama
en önemlisi AKP ile 20 yılda bu ülke
ahlakını kaybetti. Nereye bakarsan bak, mahallendeki bakkaldan, yoldaki seyyar satıcı, ev sahibi, kiracı, futbolcu, sanatçı, memur, esnaf yani düzgün iş yapan ne bir kurum ne bir kişi kaldı. Çünkü 20 yılda herkes yaşayarak öğrendi ki doğru olanı, doğru söyleyeni cezasız bırakmadılar.
Çünkü 20 yıl önce okuyup adam olabileceğini hayal eden herkes yaşayarak öğrendi ki birinin amcası, diğerinin yeğeni okumadan onun işini elinden alabilecek, onun yerine işe başlayabilecek. Liyakat, tecrübe yerine hısım, akraba ile doldurdular her yeri.
20-25 yılda AKP'nin ülkeye yaptığı en büyük kötülüktür,
kimsede AHLAK bırakmadılar malesef. Bu yorumu okuyan herkes kendi kendine bir hesap kitap yapsın ?
Kaç kişi tanıyorsunuz? Kaçının ahlakına kefil olursunuz?
Dediğin doğru, 20-25 yıl önce de vardı ahlaksızlık lakin tek tük.
20 -25 yıl önce "ana gibi yar olmaz", "Baba çınardır, gölgesi yeter...", "kardeş, candır et ile tırnak gibi ayrılmaz"... biz böyle büyüdük. Abartmıyorum benim büyüdüğüm binada 8 farklı aile vardı, binayı kooparatife üye olarak yaptırmış. 8 dairenin de kapısı her zaman açıktı. her gün birinde toplanılırdı. 8 farklı ailenin çocukları kardeş gibi büyüdük hepimiz.
Bugünse "babana bile güvenme" deniliyor. Bırak komşuya kapı açanı akrabaya kapı açanı zor bulursun.