Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek Mimar Şükrü Sürmen'i Kaybettik

hozgul

Üye
Konular
135
Reaksiyonlar
233
TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi yüksek mimar Şükrü Sürmen, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 66 yaşındaki Yüksek Mimar Sürmen, dün öğleden sonra arkadaşlarıyla buluşmak için Ortaköy sahiline giderken yolda geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Sürmen, Zincirlikuyu'daki gasilhaneye kaldırıldı.

Sürmen'in cenazesi, yarın Ortaköy Dereboyu'ndaki Hacı Mahmut Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
Trabzon'da doğan Sürmen, 19 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalarak, hayatını tekerlikli sandalyede devam ettirmeye başladı. Kazada anne ve babasını da kaybeden ve eğitimine 5 yıl ara veren Sürmen, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümündeki eğitimini tamamladı.

Uzun yıllar Karayolları İdaresi'nde kontrol mimarı olarak görev yapan Sürmen, İTÜ'de teknik mimar olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. İTÜ'de ''Özürlü ve Yaşlılar İçin Çevre Tasarımı'' dersleri veren Sürmen, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özürlüler ile ilgili projelerinde danışman olarak da görev yaptı. TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi de olan Sürmen, yaşlılarla ilgili mimari düzenlemeler, hastaneler, yaşlı yurtları ve rehabilitasyon merkezleri üzerine araştırmalar da yapmıştı.​

Sözlerin bittiği yer. Sükrü Ağabey, tüm vaktini engelliler için yaşanabilir bir kent oluşturmak üzerine çalışmalar sürdürmüş, mütevazi, efendi, kibar, bilimsel yaklaşımın ısrarlı savunucusu bir insandı. Adam gibi adam derler ya işte öyleydi. Ben kendisinden çok istifade ettim. Onunla çok şey öğrendim. Varsa benim O'nun üzerinde hakkım, milyon kere helal olsun. Ben Ondan razıyım umarım Allah da razı olur. Mekanı cennet olsun.

Biz biliyoruz ki o bu dünyadan göçse de yaptıkları, öğrettikleri bir miras gibi yaşayacak. Türkiye'ye çok güzel eserler ve bilgi miras bıraktı.

Bugün O'nun cenazesine katıldım. Hayatın bir oyunu olsa gerek; mimari engellerle o kadar mücadele etmiş bir kişinin cenaze namazı 15 basamaklı bir camide kılındı. Duydum ki benden önce gelen tekerlekli sandalyeli bireyler insan onuruna yakışmayan bir şekilde taşınarak yukarı nakledilmiş. Vefatı bile bize neler öğretti. Utandırdı, mahcup etti. Şimdi o camilerden sorumlulara ne diyeyim. Nasıl bir ülke ki sevdiklerimizin son yolculuklarından bile mahrum kalıyoruz.

Şükrü Ağabey, Uğurlar olsun, gitiğin yer cennet olsun. Başımız sağ olsun..!

Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum...

İyi ve camiada yeri olan biriydi. Tanımamış olsam da değerli biri olduğunu hep duyardım. Ne diyelim, uğurlar olsun...

Eminim Ortaköy sahilleri eksikliğini hissedecektir...

üzüldüm, mekanı cennet olsun...

Üst Alt