Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksekten Düşme - Triple Artrodezi, düşük ayak..?

DytBerke

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar triple artrodezi ameliyatı olan var mı? Yüksekten düştüm. 18-20 metre kadar bir yerden tabi bir dizi ameliyattan sonra 2 tibia, sakrum, kalça yoğun bakımda sabitlenmediği için sağ kalça ukarı doğru kaydı ayağımda 2,5 cmlik fark var vücut tolere ediyor. Neyse tibialar kaynadı, sakrum kalça vs onlar da kaynadı fakat şu an ayağım yoğun bakımda düşük ayak (foot drop) olduğu için ayağımın içine 3 çivi yerleştirildi ayak bileği eklemine herhangi bir işlem yapılmadı. Tek kanedyen ile yürüyorum. L4-L5-S1 ayağıma kadar hissediyorum. Sorun nereden kaynaklı acaba siyatik sinir dalı olan fibulanın boyun kısmından bacağın önünden geçip ayak baş parmağı ve ayak işaret parmağının arasına uzanan bir sinir olan peroneal sinirlerle ilgili olabilir mi? Biliyorsunuzdur Türkiye'de mikrocerrahi işlemleri var ama bu hemen müdahalede işe yarayan bir yöntem kas,tendon transferi vs. fakat ben yurtdışında periferik sinir nakli ameliyatları gerçekleştiren doktorlar buldum en iyisini bulma arayışım sürüyor. Nasıl deri grefti, kemik grefti yapılıyor bu hocalar sinir grefti yapıyor fakat sadece periferik sistemde bunu araştırdım. Çok detaylı araştırmaya çalışıyorum. Sağlık bölümleri okumuş ya da okumamış ortopedik engeli olan ya da tamamen iyileşmeyi isteyen ya da benim anlattığım sorunlara yönelik tedavi olan ya da tedavi yöntemi bilen arkadaşlar ile whatsapp grubu kurabiliriz isterseniz. Özel mesajdan telefon numaranızı yazarsanız eklerim. Diyetisyenim ben de bu arada. Bu whatsapp grubunda doktor - tedavi deneyimleri, hangi hastalık için hangi doktor hangi hastane gibi bir çok konu konuşabiliriz.

Üst Alt