Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüz felci sonrası yaşadıklarım

moses

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

26 Ocak tarihinde yüz felci geçirdim.Yüzümün sol tarafını kullanamıyordum.Sol gözümü kapatamıyor ve yemek yerken ağzımı tam olarak kullanamıyordum.Nöroloji ve Fizik tedavi doktoruna gittim.2 haftadır fizik tedavi uyguluyorlar.
Şükürler olsunki iyileşme süreci başladı.Şimdi iyiye doğru gidiyor.
Sürekli olarak yüz mimik hareketleri yapıyorum.Sesli harfleri sayıyorum.
Bu hastalığa yakalanmamak için,
-Sakın ola sıcak ortamdan soğuk ortama girereken dikkat ediniz.
-Banyo yaptıktan hemen sonra aracınıza binmeyiniz.
-Dışarısı soğuk ve aracın içi sıcakken camı birden açmayınız.

Kendinize iyi bakın...

Sakız çiğne günün 10 saati, sakızla balon yap, normal balon şişir , ıslık çal.. geçmişler olsun

Yuz felci olanlar nasil basladigini sikayetlerini yazarlarmi

arka dis etlerimde az bir agri var onemli degil ama
duyan:p tek kulagimda agriyormus gibi
kulagimin ustu yuzume yakin yerdende agri var azca
gecer dedim birkac gundur ama cenemin arkasi uyusurmus gibi oluyor bugun
evhammidir diyorum ama kulak sorununu cok yasayip her ameliyatta korkulu ruyam fuz felci olurmu bu sikayetlerden

GRAHAM BELL Yüz felcinde genelde sinirler etkilenir. Bahsettiğiniz durumlar yüz felcinde görülür fakat kesin yüz felci diyebilmek için yüzde bir tarafa kayma, salya akıntısı, istemsiz hareketler çene kasılması vs..gibi durumlarda varsa dr.gitmeniz gerekir. Mr.bt ve emg de kesinlik kazanabilir. Yüz felçlerin çoğu geçicidir.

Eskiden cin çarptı derler ve çarpılanın yüzüne terlik ile vururlardı. İnsanlarımız yavaş yavaş bilinçlenmeye başlıyor.

Pa_Pi
universite kapatip kuran kursuna devam olunca adamin aklina ufurukcu hocalar saracak ortayi diyede gelmiyor degil:)

sorun disimdeymis bugun vakif oldum
hastaneye gitmek randevu almak bir dert isitme cihazi almak icinde gitmedim inadimdan cihaz saticisi rapor icin yonlendirecek diyen devlet hastanesi doktoru varken
ama acaip korktum yuzfelci olacam diye
eskiler seytan kulagina kursun derlerdi ya
benim seytandi cindi ufurukcuydu isleriyle hic basim hos degil
ustelik korkadi ben lafi edince iyi karsilanmiyor:(

GRAHAM BELL

Bin trene Mamak diş hastanesine git. Ankara ayazında yüzünü yıkayıp sabah hemen dışarı çıkma hiçbir şey olmaz.

sorun disimdeymis bugun vakif oldum

Bu yüz felci denen şeyin sebebini ben de merak ediyorum. Arada bir bende de özellikle sabah kalkınca sanki suratımın bir tarafı kaymış gibi his oluyor. Hatta bir gün gidip aynaya baktım, suratım normaldi ama sanki felç geçirmişim gibi hissediyordum. Suratıma dokununca diken batması gibi bir şey hissediyordum.
Geçen sene dişimde çürük çıkmış ve dolgu yapılmıştı. Daha sonra bu dişimin bir kısmı kırıldı, kalan kısmı da arada bir çok hafif ağrı yapıyor. Dün benim de aklıma bu felç hissnin dişten kaynaklanıp kaynaklanmıyor olabileceği gelmişti. Şimdi yorumunu görünce de merakım pekişti. Diş hastaneleri de o kadar yoğun ki. Gitmek bir eziyet

Üst Alt