Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 55 tek hastalıktan 4b Bağkur erken emeklilik başvurumun reddi..?

hsef34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 B engelli emeklilik başvurum yüzde 68 raporum olmasına ve hastalık listesinde (kalp yetmezliği) olmasına rağmen reddedildi. Başakşehir Çam Sakura Sağlık kurulu ağır işte çalışamaz diyor bölge SGK işgücü kaybı yoktur diyor ve reddediyor. ne yapmak lazım. 5510 28/5 göre basvurmustum. 01.12.1997 4-A 1867 01.02.2005 4-b başlangıç 2851 gün, toplam 4718 gün.
Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim yeni yılın herkese gönlünde kini ve niyetinde kini getirmesini dilerim. @OturanBoğa

Bu arada raporum 2 yıllık ve tek hastalıktan yüzde 55 raporu duzenlemisler. Kalp krizine bağlı anjiyo ef degeri yüzde 35/40 kalp yetmezliği koroner arter hastalığı klas 3 (50 puan) hipertansiyon klas 1 (10 puan.) toplam 55 tip2 dm diyanet (yüzde 20) hiperlidemi (yüzde 10) toplam 28

@hsef34,

Yüksek sağlık kuruluna itiraz etmen lazım, 2021 de cikan yönetmeligin hastalık listesinde yokmu iyi bakmak lazim. Kabul etseler yil ve prim sarti saglaniyor her türlü.bu arada en kotu ihtimal 4a dan eyt den emekli olmak icin çabalayın bence tekrar ret yerseniz , bağkur eyt kapsamında kadınlarda 7200 gün, erkeklerde 9000 gün istiyor malesef. son 7 yıl kuralından dolayı 3,5 yıldan 1 gun fazla 1261 gün ssk li çalışıp emekli olmayı deneyin bence...

Sgk sevklerinde 28/5 olarak hastalıkların rapor oranları yazmaz . Sadece ilgili branş doktorları hastalıklarla ilgili tanı ve bulguları yazarlar. Ancak siz hastalıklar la ilgili oranları da belirtmişsiniz.. hatali bir işlem gibi görünüyor..siz raporu kendi talebinizle mi çam sakura hastanesinden aldınız yoksa sizi sgk mi sevk etti .. sgk nin sevki halinde böyle oran yazılarak rapor düzenlenmez çünkü.. işin o tarafinda hatali bir işlem var gibi ..

@reciss

İlginiz için teşekkürler hastalık listesinde mevcut yönetmeliklere baktım neden red verdiklerini çözemedim. Özür oranı ve tek hastalıktan yüzde 40 üzeri raporum mevcut sadece kalp yetmezliği ve ef değeri üzerinden yüzde 50 raporum var yüzde 10 hipertansiyon tıp 2 diyabet 20 ve hiperlidemi 10 insan anlamıyor bu SGK yi

@JOURNAL,

Ben bu sağlık kurulu raporu olduğu zaman SGK liydimbve vergi indirimi için sağlık kuruluna girdim ve emeklilik için basvurmustum ama red geldi

@hsef34,

Vergi indirimi için saglik kuruluna girmişsiniz ancak 28/5 için sizi sgk nin sevk etmesi lazım tekrar sgk dan sevk isterseniz alacağınız yeni raporda oranlar olmayacaktır ve muhtemelen mevcut hastaliklarinizla engelli emekliligine diyabetin neden olduğu komplikasyon olarak kalp damar rahatsizliginiz görülüp hak kazanacaksinizdir... bence 28/5 ten bağlı olduğunuz sgk dan tekrar hastane sevki talep edin tekrar geçmiş olsun bu arada ..

@JOURNAL,

Raporum 3 ay önce alındı . SGK red cevabı iki hafta oluyor. Ben basvurdugumda raporum yeni olması nedeniyle gerek görmediler. Gerekirse tekrar sevk ederiz dediler. SGK vergi indirim raporu için aldığım sağlık kurulu raporunu işleme aldılar.

Üst Alt