Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli oğlum adına kredi ve kredi kartı çekip ödüyorum..?

Kitap1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba zihinsel engelli oğlum var onun adına internetten A bankasından kredi ve kredi kartı talebi oluşturdum mobil bankacılık ile kredi ve kart aldım 120 bin tl kredi aldım biraz da kredi kartı borcu yaptım sıkıntısız düzenle ödüyordum 3 AYDIR bu ay kartı ve mobil bankacılığı işlem yapma yetkisini kısıtlamışlar gidip sordum zihinsel engelli birinin hesap açması kredi çekmesi yasak falan dediler yasal vasisi ile işlem yapabilir bu yapılan suç müdür bey kapamış falan dedi neyse tartışmadım bu ay ki kredi borcunu falan ödedim çıktım bu işten başımıza bir dava açarmı arkamızdan banka ben çünkü bilmiyordum madem yasaktı başta vermeseydiler

Vasisi siz degilmisiniz

Oğlunuz yüzde kaç zihinsel engelli. Ayrıca oğlunuz kaç yaşında

Çok emin olmamak ile birlikte, benim bildiğim kadarıyla:
a) ne yaptığının şuurunda olabilecek durumdaki hafif zihinsel engelliler bankada hesap açabilmekteler
b) diğerleri ise açamazlar, velisi/vasisi üzerinden işlemler yapılabiliyor.

Muhtemelen banka bir şekilde oğlunuzun sağlık raporuna erişmiş olmalı ki işlemlere bloke koymuş. Bloke koyduğuna göre oğlunuzun rahatsızlığı hafif kategoride olmasa gerek.
Tabii bu konu biraz hukuki olduğu için daha fazla ahkâm kesmem doğru olmaz. Bu güne kadar banka borçlarınızı düzenli olarak geçiktirmeden ve faize
düşürmeden ödemiş iseniz banka muhtemelen işi sulh yolu ile, tatlı dille, konuşup anlaşarak çözmek isteyecektir. Aksi olmuş olsaydı yani borç ödemelerinde gecikme filan söz konusu olmuş olsaydı, durum farklı olabilirdi diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun ve Allah evladınıza şifa, size de kolaylıklar versin.

Banka sağlık raporuna erişemez .ancak burada iki ihtimal var ya bankaya biri sizin oglunuzun haberi olmadan kredi kartı ve kredi çekildi diye bildirilmiş olabilir.yada oğlunuz bizzat benim haberim olmadan kredi çekilmiş demesi lazım ki bloke konuluyor .eğer oglunuzun vasisi siz değilseniz evet ortada bir suç teşkil ediyor ama oglunuzun tüm hakları sizdeyse sıkıntı yok çünkü ödemekle yükümlü zaten sizlersiniz

Yüzde 90 şizofreni hastası olan ve vasisi olduğu halde kredi kartı kullanan kredi çeken yüzlerce kişi var. Burada tek bir ihtimal kalıyor oda eğer vasisi sizin üzerinizde değilse.oglunuz demekki bu kartlardan borcdan haberim yoktu demesi lazım başka ihtimal yok

Banka size dava acamaz . çünkü düzenli ödemeleriniz var olduğunu söylüyorsunuz.bos yere kendinizi yormayiniz

oğlum bankacılıkdan kredi den anlamaz ondan yana veya birinin gidip söylemesi gibi bir ihtimal yok bence yeni kimlik kartlarından sistemlerinde görüyorlar çünkü kimlik kartı yeni değişti ondan sonra oldu eski kimlik gitti yeni kartta herşeye erişiyor olabilirler aslında bankada suçlu sen hangi bilgi ile bir kişinin engelli olduğuna eriştin bu veri gizlilik ilkesini aşıyor mu ki

Tam emin olmamakla birlikte mahkeme çocuğa vasi tayin ettiyse o zaman bazı kurumlar(banka gibi) kimlikle işlem yapınca kişinin vasisinin olduğunu görüyor diye biliyorum.
Sizin çocuğunuzun vasisi varmiydi, mahkeme vasi tayin etmişmiydi?

Yok kimlik kartıyla alakalı değil. Başka bir problemden dolayı bloke koymuş olabilirler.once siz arayın bankayı niçin bloke konulduğunu araştırin.dusundugunuz gibi asla olamaz

O yüzden zaten bunu sormuştum ilk cevaplamamda

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Kitap1 Bankayı suçlamanıza gerek yok Her şeyinizi mobil bankacılıktan yapmışsınız banka ya ilk başta oğlunuzun zihinsel olduğu nu söylememişsiniz banka nereden bilsin.Banka bir şekilde araştırma neticesinde bulmuş.Ödemediğinizi düşünürsek banka zihinsel engelli çocuğunuzdan parayı nasıl tahsil edecek yanlış beyandan dava açabilir.yada parayı faizi ile peşin tahsil edebilme hakkı vardır bankanın

Banka parasını tahsil ettiği sürece bu saatten sonra hukuki süreç başlatmaz.

@OturanBoğa hocam 1 ay geçiktirsin ödemeyi neler olur neler Banka ve devlet te bir kuruşun kalsın yanmışsın 1 krşa 10 tl masraf yaparlar yinede o 1 kuruşu alırlar

@Kitap1,

Arkadaşim vasisi varsa siz bankaya bildirim yaptinizmi vasi bildirimi yaptıysanız kiredi çekemezsiniz yoksa göremezler

eğer mahkemede bir karar verilip kişi kısıtlı hükmüne varılırsa tüm banka ve kayıtlı kuruluşlara kep üzerinden bilgilendirme yapılır bu kişi kısıtlı hükmündedir ibaresi ile. doğal olarak bankayada gitmiştir ve banka hemen önlem alır. memurun size anlattıgı gibi şube müdürünün koydurdugu bir önlem/olay değil. genel müdürlük üzerinde olup biten işler bunlar. kredili ürün kullanamazsınız doğal olarak. banka parasını aldığı sürece size bir sorun yaratmaz. hukuksal boyut olarak konuya çok hakim değilim bir avukata sormak lazım, ben bankacıyım.

@Kitap1,
Sevgili dostum, bu platformda bir avukat arkadaşımız var. Rumuzunu hatırlamıyorum. Onu bulabilirseniz en doğru cevaba onun vasıtası ile ulaşabilirsiniz.
Selametle.

Benim anlamadığım kendi adınıza çekmek varken neden zihinsel engelli oğlunuz adını kredi, k.k oluşturup çekersiniz ki ?

Üst Alt