Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ziraat Bankası engelli maaş hesabına e-haciz koymuş!?

oxzd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
58
Merhaba Dostlar,
Dün ziraat bankasında engelli maaşı aldıgım hesapta 271tl para vardı.bir baktım kullanabilir bakiye 0 gözüküyor.vergi dairesi e haciz yapmış. Bunu kaldırma durumu varmı veya itiraz etme durumu?

Merhaba, Sosyal yardım ödemelerine cebri icra E-Haciz ( Elektronik Haciz ) Uygulanamaz.
İhtiyaç sahipleri için ödenen sosyal yardım parasına 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun 29.maddesine göre hiçbir şekilde haciz konulamıyor.

Aynı zamanda sosyal yardım paraları, 3. kişilere devir edilemiyor.

Sosyal yardım paraları söz konusu olduğunda temlik işlemi de gerçekleştirilemiyor.

2828 sayılı sosyal hizmetler bakanlığının kanunun 26. Maddesi gereğince yapılan sosyal yardım ödemesine aynı kanunun 29. Maddesi gereğince bloke ve haciz konulamaz.

Mevcutlu olan E-haczin fekkini ve kesinti yapılan miktarın atılı bankadan hesabınıza aynen iadesini talep edin, Banka Çağrı Merkezinden ve aynı zamanda Hesabınızın da mevcut olduğu Bankaya bizzat fiziki müracaat ile.

Ödemenin Sosyal Yardım Ödemesi Olduğunu ve Haczedilemeyeceğini belirtin.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@oxzd,

maliyeye itiraz et paranın engelli maşı olduğunu kanıtla onlara belge vs kaldırıyorlar bankadan ekstre al o paranın yardım parası olduğunu gönder yada götür maliyeye

• Beğen
@oxzd,

ekstradan yatan paraya bir şey diyemem ekstreyi maliyeye gönderince maliyecinin incelemesine bağlı o hesaba dışardan para yatırmayın derim. Borcunuz ne kadar bilmiyorum ama başka bankayada para yatırmayın görüyorlar hepsini ininal kartlar var papara vs gibi onlardan kullanın

• Beğen
@(Gölge),
Kanunen sgk ve nafaka borcu dışında konulamaz diğer borçlara icra konsa bile kaldırılır sizin isteginiz doğrultusunda ancak 4 de 1 ine haciz konulur benim bildiğim bu

(Gölge)

5510 sayılı Kanun'un 93. maddesinde emeklilere bağlanan aylığın/ maaşın sosyal güvenlik kurumunun alacakları ve nafaka alacakları dışında haczedilemeyeceği, maaşa haciz konulması için talepte bulunulması halinde borçlunun buna muvafakatı olmadığı takdirde icra müdürünün haciz talebini reddeceği öngörülmektedir.

Üst Alt