Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

0 km araç aldım. MTV indirimi için başvuru gerekli mi?

sakura71

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
5
ÖTV istisnası ile 0 km aracımı 1 hafta önce teslim aldım. Benim merak ettiğim MTV istisnası için ayrıca Maliye ye bildirimde bulunmam gerekiyormu. Yoksa otomatikman MTV den muhaf oldum mu. Benim bildiğim bildirime gerek yok ama maliyeden bir tanıdık ayrıca bildirimde bulunmam gerektiğini söyledi. Bilgisi olan arkadaşların bilgilerini rica ediyorum. Herkese teşekkürler...

Bu ne vurdum duymazlık

Aracı aldığın galeri bütün işlemlerini yapması lazım hayır ayrıca bildirmiyon

Adınıza 6 ay sonra vergi gelmesini istemiyorsanız postaylada olsa evraklarınız gönderin.

1-Motorlu taşıtlar vergisi muafiyet bildirimi
2-Kimlik fotokopisi
3- rapor fotokopisi
4- ruhsat fotokopisi

Arkadaşlar işi şansa bırakmamak adına gittim vergi dairesine. Gerekli evrakları verdim. Bu işide kendim halletmiş oldum.

Syn sakura71 galericine söylede az yiyip bu işleri yapacak birini bulsunlar ben olsam uğraşmazdım gidip halletsinler.

kaç liraya aldınız?
ne kadar indirimli aldınız?

arkadaşım geçen cuma günü aynı işlemi ben yaptım, ikametimin bağlı bulunduğu vergi dairesine gittim raporun aslı gibidir fotokopisi ehliyet ve ruhsat fotokopisi ile gidiyorsun mtv borcunu siliyorlar bende öylesine baktım gib.gov.tr de 773 lira borç gözüküyordu ikiay önce aldığım araç için.
dediğim gibi vergi dairesinde kısa sürede hallediyorlar.ilk aldığım arabada vergi müfettişleri bayii ye geliyorlardı orada seni ve aracı görüyorlardı şimdi sen gidiyorsun...

selo46; araç fiyatı 40.000 tl idi. Ben 29700 tl ye aldım.
relax; kardeş bende fazla uğraşmadım aslında. Vergi dairesi yolumun üstündeydi. Geçerken evrakların fotokopisini verdim tamam dediler. Evraklarda aslı gibidir onayı filan da yoktu. Sadece ruhsatta otomatik yazmadığı için bir evrak istediler. Bende o sizin sorununuz ötv indiriminden yararlandığıma göre otomatiktir dedim geçtim. Zaten Maliyenin ÖTV birimi MTV birimine bu evrakları kendileri gönderiyormuş. Ama ben işimi sağlama almış oldum.

sukura71 raporun kaç yani raporun doğrultusunda nekadr indirim aldın benim bildiğim raporun doğrultusunda indirim alınıyor

Üst Alt