Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

05.01.2012 tarihinde aldığım raporu vergi indirimi alımında kullanabilir miyim?

zapsuyu666

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
05/01/2012 tarihinde saglık kurulundan % 60 oraninda rapor aldim kisisel muracaatla aldim benim anlamadigim raporun kullanım amacı bölumunde egitim istihdamsosyal yardim özurlu kimlik karti bölumleri karsinda degerlendirilmedi yaziyo ama diger denen bölume özür durumunu bildirir yazmislar bu raporu vergi indiriminden yararlanmak icin kullanabilirmiyim su anda yesil kartim var oyuzden rapor icin kisisel muracaat yaptim. nasil bir yol izlemeliyim vergi indiriminden yararlanarak emekli olabilmek icin emekli olailme sartlarim tutuyor.

Ben özellikle rapor alırken dilekceme yazdırdım 193 sayılı yasadan yararlanır diye

raporunda yaziyormu vergi indiriminden faydalanir diye birde ben hastaneye bas vursam ekletebilirmiyim

arkadaşlar dilekçeye neler yazıldırmalıyız.

zap suyu sımdıye kadar ssk lı olarak calısmadınızsa vergı ındırımı gerek yok sadece kazanılmıs hakların oldukdan sonra gunu geldıgınde erken yas yasasından emeklı olursunuz yenı yonetmelıge gore eskıden ssk an var ıse bu raporu malıyeyı goturup vergı ındırım raporunu donusturebılırsınız ankardan onaylanır bundan boyle alınmıs raporlarda balthazarla dusuremıyorlar ama 2006 dakı cıkan yonetmelıge gore uyguluyor saglık kurulları

zap suyu kardesım ızlemen gereken yok 2022 maasını kestırıp elındekı raporu vergı ındırım raporu olarak onaylatmak olucak malıyeyı gıtmen lazım onlar senı yol gosterırler ankarada degerlendırmeyı alınır orasıda aynı onayı verdıkden sonra emeklı olmak ıcın sartların uygunsa erken yaslılık yasasından emeklı olursunuz

kardeslerim öncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim. ben 1969 dogumluyum sigorta primim 5500 gun %60 raporum var yeni alındı bu rapor (05/01/2012 ) (ilk kez rapor aldim su an hicbir seyden yararlanmıyorum ) su anda sigortalı degilim sigorta yaptırıp maliyeye muracaat etmem yeterlimidir.birde raporda rapor kullanım amaci yerinde diger aciklayiniz bölumunde özur durumunu belirtir evet diye yazmislar tekrar hastaneye muracaat edip vergi indiriminden yararlanir diyemi raporu onaylattirayim.raporu aldigim hastane hakem hastanesi ayrıca

kardesim sen maliyeyi bir muracat sana yol gosterecekler raporunu yeni aldigini belirt senin emkli tarihihin 16yil 4 ay 3760 gunle emekli oluyorsun primlerin tamam ssk baslangin onemli burda

zapsuyu ozaman sen %40 da gelse vergı ındırımını alır almaz sgk ya gıdıp emeklı servısıne gıtmek dılekcenı yazıp ankaraya postalatmak temennım mayısda emeklı maasını alırsın ınsallah

saglik raporu olan bir kisi vergi indiriminde kulanmak icin bir dahami rapor alacak

benim 20012 tarihli %60 oranl özür durumunu bildirir raporum var vergi indirimi icin ayirica birdahami rapor almam lazim

karadenizin yigit deli kanlısı kardesim bu site sayesinde emekli olabilecegi ögrendim bireysel basvuru ilede rapor aldim %60 vergi indirimi icin tekrar rapor alman ve vergi indirimnden yararlanir ibaresi olmasi lazim dediler ben sigortali degildim iki yilidir özrımden dolayi issizim simdi sigorta yaptirip bu raporumla basvuru yapacaktım ama vergiden yaralanir ibaresi olmasi lazim denilince buraya sormak durumunda kaldim ilgin icin tesekkurler kardesim

karadenızlıuşak ben dedım kardesım arkdasımıza yol gosterdık oturanboganın vergıdıgı lınkı vermıssınde orda ne yazıyor bır okudunmu vergı ındırım ıcın bır yerde ssk lı olarak gorunmen gerekıyor ozel ıstekle vergı ındırım belgesı alınamaz eskıdendı malıye yada vergı daıresıne muracat edıcek kardesımız oonların yonlendırmesıyle dılekce ıle muracat yapıcak vergı ındırımı ıcın ankaraya yollanıcak sonrası ya vergıden yararlanır yada yararlanamaz denılıcek arkadasımıza yanlıs yol gostermedık bır yanlısımız olursada dogru yolu gosteren cıkacakdır

Üzerinde oran bulunan ve Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış olan raporlar vergi indirimi aiçin kullanılabilir. Defterdarlık raporu kabul etmek zorundadır. Gelirler İdaresi Başkanlığı'Nın bu konudaki görüşü çok nettir:

Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

www.gib.gov.tr

Birçok hastalığımdan dolayı aldığım oranlar Ankara'da düşürülür mü?

hipertansiyon klas 2 (%20) obezite-hipoventilasyonsendromu hafifirestriktüf tipte solunum fonksiyon bozuklugu (%20) mordid obez (30) uyku apnesi osas (10) toplami rahatsizlıklarinin (%80)baltazar hesaba gore tum vucut fonksiyon kaybi %60 ankaraya gonderdim acaba dusme olurmu rapor 2012 tarihli yani yeni simdiden gorusleriniz icin tesekkurler.

zapsuyu raporunuz dusmez ılkkez rapor alıyorsunuz 2006 dan once almıs olsaydın bu raporu yenı yonetmelıge gore ıkıncı kez vergı ındırımı ıcın muracat etmıs olsaydın duserdı senın raporun balthazar hesaplamasıyla verılmıs bır oran canına sıkmana gerek yok kardes

gozun aydın zapsuyu ıcımden bır hıs alıcaksın dıyordu bak almıssın umarım ılerıde emeklı olunca can rahatlıgı ıle yersın maasını

Üst Alt