Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1,5 yaşındaki evladım için işitme cihazı almalı mıyım?

tayfam_30

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar Çocuk bera testinde bir kulağı %45 diğer kulağı ise %60 db çıkıyor cihaz yazacaklar galiba. Fakat cihazı almamıza gerek varmı çocuk ismini yavaş sesle söylediğimizde bile dönüp bakıyor ne yapayım Söyleyin arkadaşlar Korkuyorum cihaz kötüleştirir kulağını

45 db ile 60 db azbir isitme kaybi. yani hafif sinifina girer.
siz olcumu yapan hastaneye odyologa guveniniz varsa ehh alin cihazi. bu kadar kayip icin korkma. ana babasiniz uzulursunuz ama dogruluguna emin olmadan hemencecik isitme cihazina kosma. simdi bana kizacak saticilar ya:p
bebek usuttuyse, gripse, nezleysede bu kayiplar cikar olcumde.allah yardimciniz olsun. cihazi takmadanda mukemmele yakin duyar bebeginiz bu kayipla. isten anlamayan birinden cihaz alirsaniz ayarini yuksek yaparsa kulagi saglam bile olsa isitme kaybi olur cihaz taktikta.valla ben guvenemiyorum saticilara. bu kadar yillik sagir olarak.

BERA Test sonuçlarını gönderebilir misiniz? Özellikle grafikleri...

A0X91q.jpg
[/url][/IMG]

04pYEL.jpg
[/url][/IMG]

4ZVEaq.jpg
[/url][/IMG]

J7z0Qn.jpg
[/url][/IMG]

O3zGoA.jpg
[/url][/IMG]

ne diyorsunuz arkadaşlar bu sonuca,sülalede duymayan yok bebekken sarılık geçirdi ama iyileşme imkanı varmı sizce

İşitme kaybı sarılıkla ilişkili gibi görülmüyor. İç kulakta, kokleadan kaynaklanmış gibi...
İşitme cihazı taktırmadan önce mutlaka ton burst ABR yaptırın. Gönderdiğiniz sonuçlara göre bu test yapılmamış. Bu test çok önemli. Çünkü, tek tek hangi frekanslarda ne kadar işitme kaybı olduğu başka türlü anlaşılamaz. Frekansa bağlı işitme değerleri saptanmadan cihazın doğru uygulanması da mümkün olmaz.
Bu test sonrası cihaz taktırmak için hiç beklemeyin. Cihazı, RECD yapabilen bir uzmandan alın.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Üst Alt