Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1,5 yıl önce omurilik felci oldum. Önerilerinizi paylaşır mısınız?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Ben 20 yaşındayım ve geçen sene geçirdiğim bir ameliyat sonrasında of meydana geldi.1.5 yıl geçmesine rağmen hala alışamadım ben bu duruma arkadaslar.Yani alışamadım derken üzülüyorum,neden böyle oldu diyorum,demek istemedim.Ancak günlük yaşamını halen daha kendime uyarlayabilmis değilim.Yani insan bu durumda nasıl daha kolay hareket eder bunları öğrenemedim hala :D.bunun yanında of'a iyi gelecek hani kasların rahatlamasını sağlayacak yöntemler var mıdır,of'luyken yapılabilecek egzersizler nelerdir? Onerebileceginiz tedavi merkezleri veya doktorlar var mı?

Şimdiden teşekkürler..

Bende 19 yaşında trafik kazası sonucu OF lu oldum.Seviyem c6.
İlk zamanlar bende yaşadığım hastalığı kabullenemedim,bazen aylarca evden dışarı çıkmadım.Dışarı çıktığımda herkes bana bakıyormuş, acıyorlarmış gibi bir psikolojinin içindeydim.
Bir gün geldi, hayatının böyle devam edemeyeceğine karar kıldım.Bütün tabuları yıktım,hayata tekrar entegre olmaya karar verdim.Şimdi bir işim var,çalışıyorum.Evde kapalı kaldığım zamanlara pişmanlık duyuyorum.
Diyeceğim o ki, sonradan engelli olan kişilerin birçoğu bu durumu ilk yıllarda kabullenmekte zorlanıyor ve hayata küsüyor.Sonradan bir şekilde kabulleniyor veya kabullenmek zorunda kalıyor.
Size tavsiyem kendine bazı meşkaleler bulun.İş bulabiliyorsanız çalışın,sık sık dışarı çıkın,kitap okuyun,kendi rahatsızlığından olan arkadaşlarla ara sıra sohbet edin. Çünkü en iyi seni onlar anlar,bazen annen,baban veya kardeşinle paylaşamadığın duygularını onlarla daha rahat paylaşabilirsin.
Mesela GURUR GÖÇ diye OF lu bir arkadaş var kitap yazmış,başından geçen kazayı ve daha sonraki tedavi sürecini anlatmış.Güzel bir çalışma olmuş,okumanızı tavsiye ederim.
İyileşme kısmına gelince ise bu tamamen kişinin yaralanma durumuna bağlı. Ben OF lu olup yürüyebilen çok kişi gördüm ama yürüyemeyen daha çok kişi gördüm. :D :D Size düşen egzersizleri aksatmadan yapmak,kendi başınıza yapabileceğiniz bütün işleri kendiniz yapmak, moral ve motivasyonu hiç düşürmemek.
Allah'tan ümit kesilmez, şu an için kesin bir tedavisi yok ama bu ileride de olmayacak anlamına gelmez.İnşallah tez zamanda bir tedavi bulunurda tüm şifa bekleyen arkadaşlarımız sağlığına kavuşur.

Benim seviyemde c5 kollarimdaki etkilenim çok fazla buda günlük hayatta çok zorlanmama sebep oluyor siz kazadan sonra ne durumdaydiniz,ne kadar iyileşme oldu? Deniz_lee_lee

Medusanınkutusu
Benimde el parmaklarım çok iyi değil,ince işleri yapamıyorum.
İlk kaza olduğunda sadece boynumu hareket ettirebiliyordum,kollarımı da kullanamıyordum.Şimdi ise uzun yürüme cihazı ile paralel barda yürüyebiliyorum.

Maşallah ya çok tebrik ederim büyük gelişme ne kadar zaman oldu peki kaza gecireli

Kardeşim güzel yüreğini üzme. Bu dünya geçici Allah sana öbür dünyada kolaylık sağlar. Moralini bozma inşallah hayatında şu saatten sonra hep hayırlısı olsun.

arkadaslar bende silahla vuruldum.bende OF yim.en ufak bir hareket gorurseniz korkmayin o geri gelio.ben ayaga kalktim.bastonla yuruyom.eger spor yapsaydim coktan normal hale gelmistim.sadece hastanede 7 ay yattim orda ayaga kalktim.bodada spor yapmadim.eseklik yaptiim cok.pismanim cok.suan bile biryil spor yapsam gene yururuu..ama yapmiom

Üst Alt