Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1.7.1997 işe giriş tarihim ve 2. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim
1.7.1997 işe giriş tarihim var yüzde yetmiş raporumla ikinci derece vergi indiriminden nezaman ememkli olurum primim 3920 askerlik ödemesi yaparsam nezaman ememkli olurum bilgilendirirseniz sevinirim
16 yıl 4 ay 3760 gün e dahilsiniz bu durumda 2013 Kasımında emekli görünüyorsunuz bu arada askerlik var dıyorsunuz gerçi yaşınız kac ve 1997 de engellimiydiniz verdiğim tarih engelli olarak çalışmaya başladınız ise gecerli.
Defterdarlıktan elde edilmiş 2. dereceden sakatlık indiriminiz olduğunu varsayarsak, (1.17.1997 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak ediyorsunuz.
Eğer sigorta girişiniz askerliğinizden sonra olumuşsa, askerlik borçlanması yaparak sigorta başlangıç tarihinizi borçlandığınız süre kadar geriye çekebilirsiniz...
Eğer sigorta girişiniz askerliğinizden sonra olumuşsa, yani ilk sigortalılığınız askerliğinizden sonra idiyse, evet, kaç gün askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanıp o süre kadar erken emekli olabilirsiniz.
4.7.1975 doğumlu1.7 97 işe giriş askerden sonra sigortalı oldum özürlü raporunu 2011 yılında aldım 2.derece vergi indirimim 20.9.2011tarihinden itibaren geçerli 3920 primim var bu tarihlere göre askerlik onsekiz ay yaptım onu ödersem hangi tarihte ememkli olurum verdiğiniz değerli bilgileriniz için çok teşekkürler
17.5.2013 - 18 ay askerlik borçlanması = 17.12.2011
Yani, eğer yanlış hesaplamadıysam, şu anda emekliliği hak etmiş durumdasınız. En yakın sigorta müdürlüğüne gidip konuya açıklık getirin ve emeklilik başvurusunda bulunun derim....
Ufak bir hatırlatma askerlik borçlanmasını her yıl ocak ve temmuz aylarında değişiklik gösterir 2012 ocak ayı gelmeden müracaatınızı yapar iseniz zamlı olarak ödemezsiniz.2011 yılı için geçerli tutarlar aşağıdaki gibidir..
Askerlik borçlanması da yapar ise, (18 ay= 550 gün) Askerlik borçlanması tutarı ise; En az ödeyeceğiniz askerlik borçlanma miktarı : 4.910,40 TL
En fazla ödeyeceğiniz askerlik borçlanma miktarı : 31.917,60 TL
sgk den cevap geldi ikinci dereceden16 yıl 4ay olarak cevap aldım buna göre 01.11.2013 yılında ememkliliğe hak kazanırsınız cevabı aldım ozaman askerlik 18 ay ödersem nezaman ememkli olabilirim cevaplarsanız memnun olurum sigorta girişi 1.7.1997 prim 3920
20.09.2011.vergi indirimi ile yüzde yetmiş raporla obsesifkampulsüf hastalığıyla kontrollü ememkli oldum kontrol günüm geldi kontrolüm.20.9.2012 kontrolün bozulmaması için yüzde kaç rapor alırsam devam eder bilgilendiririseniz seviniri saygılar
Aynı oranda rapor almanız gerekli düşük olur ise veya hiç rapor alamaz iseniz emekliliğiniz iptal edilir. 2.derece ile 3.derece arasında emeklilik süresinde fark vardır.
20.09.2011.vergi indirimi ile yüzde yetmiş raporla obsesifkampulsüf hastalığıyla kontrollü ememkli oldum kontrol günüm geldi kontrolüm.20.9.2012 kontrolün bozulmaması için yüzde kaç rapor alırsam devam eder bilgilendiririseniz seviniri saygılar
Bence sgk ya hemen müracaat ederek rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın. Emekliliğinizin devam etmesi için 60%-79% arasında rapor almanız gerekli ...
batuhan senın psıkrıyatrı hastasısın bu rapor oranın ıyılesme gostermeyen enyuksek hastalık tanısı oranın dusmez merak etme bu hastalıgın ılaclarını kullanıyorsanız sorun yok ıyılesebılr denırse %25 e kadar oran dusebılır sgk a bu konularda cok hassas davranıyor
Batuhan sürekli aynı soruyu kopyala yapıştır yapıyorsun sorunun cevabı 1. sayfada lütfen oku aynı soruyu tekrar tekrar sormak senin % kaç rapor alacağını değiştirmez..
kusura bakmayın hastalığımdan dolayı anlama ve çok tekrarlama sorunum var ondan kopyala yapıştır yaptım ben doktordan yüzde yetmiş raporu kontrol muayenesine girip aldım fakat daha öncekei raporda ağır özürlü bibaresi evetti şimdi hayır var yüzde yetmiş tedaviyle düzelmeyen sürekli yazıyor acaba bozulurmu kontrollü ememkliliğim kafama takıldı bilgilendirirseniz az kafam rahatlıyacak sağolun teşeşkküeler bilgileriniz için
slm benim abim iş kazası gecirdi kendi işinde aynı zamanda bacağı koptu ve omuriliği kırıldı bu durum karşısında başka hiç bir geliri olmadığı için çalışacak iş gücüde olmadığından emekli olmasına 3 yıl kalmıştı malilen emekli olabilirmi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna pirim borcu yoktur.
bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
okb hastalığından ikinci derece vergi indirimi ile ememkli oldum özürlü aracı alabilirmiyim almam için ne yapmam lazım iyi akşamlar
Abiniz hangi kendi işini yapıyordu ama hangi kuruma prim ödüyordu.Ssk mı bağ-kur mu doğum tarihi nedir. İlk işe giriş tarihi nedir. Rapor oranı nedir.Bu bilgileri bizim ile paylaşır iseniz hesaplama yapabiliriz.
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün ve 60% üzeri raporunuz olması gerekli...