Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 adet evimiz olduğu için engelli aylığı bağlamadılar?

hayrikocas

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Hanede bulunan birey/bireyler üzerinde gayrimenkul kaydı tespit edildiğinden engelli aylığı talebiniz uygun bulunmamıştır.

engelli annem 2 kızım ve eşimle kendimize ait toki evinde oturuyordum . eşim boşanma davası açıp benim ve annemim
[/FONT]
tapusu bana ait olan evden ikametgah düşürdü. boşanma davası uzun süreceği için aynı mahallede 2 apartman ileride ev kiraladım. annemle benim düşen ikametgahımı kiralık eve aldım ben anneme baktığım için bakım maaşına başvurdum 1 ay içinde bağlandı. annem ve benim gelirim yok sadece 1 adet ev var benim üzerimde evde de 2 kızım ve eski eşim ikametgahları ile oturuyor. benim evim olduğu için anneme engelli maaşı bağlanmıyor. nasıl bir yol izleyebilirim arkadaşlar.

Kaymakamlıktan alınan (sydv) maaşlarının denetimleri çok sıkı ve meblağ olarak oldukça az. Yine devletimize zeval gelmesin ama 2.000₺ bile bulmuyor verdikleri. Her neyse...
Sizin üzerinizde ev varsa, anneniz VGM üzerinden engelli(muhtaç) aylığına başvurabilir.
Ama annenizin hiçbir geliri olmamalı. Onun üzerinden siz bakım maaşı alıyorsunuz, hak sahibi sizsiniz anladığım kadarıyla. O sebeple annenize verebilirler engelli maaşını kontenjan varsa. Başvuru çok kolay. VGM sitesinde 5 sayfalık bir yazı var. Onu edinip, doldurun. Nerede oturuyorsanız, o bölgeye postalayın. Sitelerinde telefon numaraları yazıyor, sizi yönlendirirler zaten.

Bu konuda okadar rahatsizim ki. Duvarlarimi yiyecek insanlar bunun kistasi bu olmamali heryerde herzaman söylüyorum ve yaziyorum işe yaramasada. Herhangi bir geliri olmayan engelli eger evleri arabalari yoksa yani hali vakti yerinde degilse bu maaşı alabilmeli. Eşi maas alan engelli arkadaşım çalışmıyorsa el açıp esinden harçlık beklememeli az cok kendi ihtiyaclarini karsilayabilmeli. Benim esim mesela birsey istesem ikicisini almax bu cok gurur kirici ama şimdi ona el açmıyorum kendi paramdan aliyorum. Bu kadarini hak etmiyormuyuz?

İkamet ettiğiniz ev ise bunu gelir saymiyorlar ..o ev sadece engelli aylığı için kira gideri yok diye hesaplarlar...

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sunnshine

Çok çok haklısınız. Eş değil, babana bile el açmak çok kötü birşey. 2 aydır gelirim yok, çok zorladı beni. Babamda sydv'den engelli aylığı alıyor. Oranına göre verdikleri için o benden 2 kat fazla alıyodu. Ama adam bana para vermiyor. Öğretmen adayıyım. Çok zoruma gidiyor.
Verdikleri 3 kuruş para, sürekli göz hapsindeyim. Öğrenciydim, eve gelip bulamışlar hemen kestiler. Ki eşyalarım evde, haftasonları zaten evdeyim. Kime sorsalar söylerlerdi ama işte... Bağlatana kadar zaten sürekli zorluk çıkardılar. Yok ev sizin, yok amcanız sizle mi, o çalışıyorsa maaş tutmaz. Hep yokuşa sürdüler. Aman vermesinler, hayrını görsünler.

filolog

Zamdan mamdan vazgeçtim bu konuda birşeyler yapılsa cok sahane olur. Ben eşime el acmak istemiyorum ben şu lazim demek istemiyorum param cebimde hesap vermeden ihtiyaclarimi karsilamak istiyorum ve benim gibi çok arkadasim var eminim.

Yılmaz bilge

Evde bakım aylığı başvuru yaptık gelir düşük göstermek adına emekli maaş bordro teslim ettik. Daha sonra bizleri bağlı olduğumuz belediye ye göndererek tarla ve kendimize ait olan evin rayiç bedeli istendi. Benim anlamadığım tarla tamam onu biliyoruz..ikametgâh ettiğimiz evin rayiç bedeli ne alaka ??? Bize bir geliri yokki...
Babam üzerine 5 tarla mevcut ama tarlalarda en az 19 hisse mevcut hiç tarla geliri olmadığı gibi tarlalardan gelir elde eden kimse yok..

Kağıt üzerinde duran tarlanın, arsanın maliklerine herhangi bir faydası yok ki.. Sanıyorlar ki o arsadan hemen gelir elde ediliyor...:((( Çok haklısınız. Eviniz olunca gelire ihtiyaç yok sanıyorlar. Empati yoksunluğu inanılmaz boyutlarda. Umarım olumlu bir geri dönüş olur yakın zaman içinde...

Üst Alt