Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay önce annem omurilik yaralanması sonucu felç oldu. Fizik Tedavi için hastane..?

egeligulumse

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. siteye yeni üye oldum.
Bundan 1 ay kadar önce benim kullandığım araçla trafik kazası geçirdik. çok şükür hayattayız. Ancak kaza sonrası annemin T4-t5 seviyesinde omirilikte birden fazla kırık meydana geldi. Ayrıca kaburgadaki kırıklar akciğerde içi kanama meydana getirdiği için önce Aydın devlet hastanesinde 10 gün yoğun bakımda kaldı.

Daha sonra Ege üniversitesinde Prof. Dr Sertaç İŞLEKEL ve ekibi tarafından ameliyat edildi. kırılan ömuriliğe platin takıldı. şu anda annem taburcu oldu ve evde ameliyat yaralarının iyileşmesini bekliyoruz. Profesöre göre annemin yürüme imkanı yokmuş. elbetteki şifayı veren ancak ve ancak Yaradandır. o nedenle biz ümidimizi yitirmek istemiyoruz.

Annem ayaklarını hissediyor. yani dokunduğumuzda hangi ayağını veya hangi parmağını ellediğimizi anlayabiliyor. yani his var. Ancak hareket ettiremiyor. bacaklarına masaj yapacağımız zaman yada dokunduğumuz zaman refleks hareketiyle istemdışı olarak bacakları hareket ediyor. şu anda sonda takılı. büyük abdestini yaptığını hissedebiliyor. ancak ıkınma hareketini yapamıyor. yatak yarası olmaması için havalı yatak aldık. ve arada sıradada yatış yönünü çeviriyoruz. sırtının arkasına yastık koyarak oturtabiliyoruz. ayrıca hastanedeyken de tekerlekli sandalyede yarım saatlik seanslar halinde gezebiliyordu. ama şuanda evde onu yapabilecek imkanımız yok.

2 hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz. Ancak ondan sonra Fizik tedavi için nereyi tercih etmemiz gerektiğini bilemiyoruz. Bu tarz yaralanmalar konusunda GATA nın iyi olduğunu öğrendik ancak orda da sivil hastaları yatırmıyorlarmış. sivilleri muaneyene edip evlerine gönderiyorlarmış. bizim de hergün hastaneye gidip gelmek gibi bir imkanımız yok. mecburen yataklı bir hastane olması gerekiyor.

sizlerden ricam şudur. bu tarz omirilik zedelenmelerinde tavsiye edebileceğiniz bir hastane yada merkez var mıdır.

şimdiden teşekkürlerimi sunarım.herkese geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah.

Annenize ve size çok geçmiş olsun.
OF'lu arkadaşlarımız size yol gösterecektir.

Arkadaşlarımın yazdıklarından okuduğum kadarıyla Omurilik zedelenmelerinde geri kazanımlar 2-3 yıla kadar olabiliyormuş,yani ilk kaza anı gibi kalmıyor.

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Merhabalar ,öncelikle geçmiş olsun anneniz için allah acil şifalar versin .GATA Rehabilitasyon merkezini çok iyi düşünmüşsünüz bende 1yıl evvel 1.5 ay süreyle tadavi görmüştüm tavsiye ederim
hastanedeki prosüdür bildiğim kadarıyla ilk önce muayene ediyorlar daha sonra hastanın durumuna göre doktorlar yatış için karar alıp sıralamaya göre tekrardan hastaneye yatış için çağırıyorlar
siviller için bu çağırılma süresi bir kaç yıl sürüyor fakat yüksek rütbeli bir tanıdığınız varsa yada ordu mensubu bir tanıdığınız varsa yada siyasi partilerden bir kişinin yardımı ile kısa zamanda hastaneye yatışınız olur diye düşünüyorum.

annenizin durumuna üzüldüm.ALLAH en kısa zamanda şifa verir inşallah.
öncelikle GATA için şunu söylemeliyim fizik tedavi amaçlı kullanılan makina açısından ve hastane bakımından harika bir yerdir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıftır.
annenizi orada uzman fizyoterapistler değil astteğmen fizyoterapistler tedavi eder.
uzman doktorlar sadece kontrolü yaparlar.annenizin duyu sinirlerinde problem olmaması gayet güzel.motor sinirlerinde gelişmeler zaman içinde belli olur.
büyük abdest problemi ileriki günlerde daha iyi olacak merak etmeyin.
bendede aynı durum olmuştu.
şu anda anneniz spinal şok döneminde olmalı.spinal şoktan sonra sinir geri dönüşümü yavaş yavaş belli olmaya başlıyor.

Tekrar merhabalar. öncelikle güzel dilekleriniz ve dualarınız için çok ama çok teşekkür ederim.
araştırmalarımız devam ediyor. 15 gün sonra kontrole gideceğiz. yani daha 15 günümüz var. aslında fizik tedavi için çok da geç kalmak istemiyoruz. ne kadar erken başlanırsa başarı şansı o kadar artarmış.ancak henüz ameliyat yarası iyileşmedi. yaranın bir kısmı iltihap kaptığı için tam kapanmadı.onun kapanmasından sonra ftr için uğraşacağız.gelişmeleri yazmaya devam edeceğim inşallah.
Allah herkese kolaylıklar ve acil şifalar versin.

merhabalar. öncelikle hepinize geçmiş olsun, annenize de Allah'tan acil şifalar dilerim.

şunu hiçbiriniz aklınızdan çıkarmayınız ki; "moraliniz sürekli had safhada olsun, en başta da annenizin.. en ağır hastaya bile en etkili ilaç: moral, moral, moral.. tabi bide, züleyha bala arkadaşın dediği gibi, önce tefekkür sonra tevekkül etmeniz, iyileşme umudunuzu yitirmemeniz ve azminizden vazgeçmeyiniz.

bende 1998 yılında "Kastamonu Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi"nde 70 gün tedavi gördüm. rahatsızlığım: "Künt Kafa Travması"ndan oluşan kısmî felç idi. yataklıdır ve hatta refakatçiye dahi yatak imkânı var (o zamandan bu zamana değişmediyse..) belli bir iyileşme görülmeden/netice alınmadan gönderilmiyor, hasta. tabi, bir özel hastane konforu yok (değişmediyse..) ama ilgi ve alâka gayet iyi. zaten hasta ve yakını için gerekli olan da bu.

eğer orası veya bir başka yer, fizyoterapistinin dediklerini ve hatta daha fazlasını yaparsa; örneğin, belli bi aşamadan sonra ki inşaallah, günde şu kadar yürüyeceksin dediğinde, en az o kadar, denilenin (gücü nispetinde) 2-3 mislince yürürse, evvelallah ve inşaallah tez zamanda toparlanır.

Allah yardımcınız olsun ve tekrar acil şifalar diliyorum, esenlikler..

eğer ankarada yatacaksanız gata olmazsa ankara üniv. oda olmazsa hacettepe ftr. derim bence en iyileri bunlar acil şifalar

Bılkent - türk silahlı kuvetleri rehabılıtasyon merkezi 291 21 95 mesaı saatlerınde arayıp randovi alabılırısınız. Akut bakım ve sonrası f.t.r. De en ıyısıdır. Allah c.c. şifa versin.

merhabalar.tekrardan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yaptığımız incelemeden sonra Ankara'da İncek ftr hastanesine gitmeye karar verdik.
ordaki drlar da gatadan emekli olan drlarmış.tıbbi cihazlar açısından da oldukça donanımlı bir hastane olduğunu öğrendik.
annemin durumunu anlattık. görüştüğümüz prof. dan öğrendiğimize göre ilk 15 gün içinde iyileşme olup olamayacağı anlaşılabiliyormuş. olmayacağına kanaat getirirlerse eve gönderiyorlarmış. ama iyileşme şansı varsa 3 ay ftr görmesi gerekiyormuş. şimdilik durum böyle. bakalım ne olacak.
ilgi ve alakanız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. çok özel insanlarsınız.
herkese acil şifalar diliyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun..Bence de tsk rehabilitasyona gitmelisiniz..Kesinlikle rehabilitasyon konusunda çok iyi.. Orada sadece asteğmenler yok, sivil fizyoterapistler de var ve konularında gayet iyi ve ilgililer..Ayrıca İncektekilerin 15 gün sonra eğer gelişme olmazsa taburcu etmeleri çok ilginç, sonuçta her felçlinin mutlaka geri dönüşlerinin olması yürüyebilmesi gerekmiyor, rehabilitasyon hem annenize hem ona bakan sizlere bundan sonraki hayatınızı nasıl geçireceğinizi, nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğretiyor ki en önemli kısmı da bu bence ...

Öncelikle geçmiş olsun ;
Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla , bilinçli hareket ediyosunuz, bütün önlemleri almışsınız, yatak yarası oluşmaması için havalı yatak şart.Mesane sonda için enfeksiyonlara dikkat edin arada tahlil verin.doktorunuz fizik tedaviye başlayın dediğinde, aksatmadan hemen başlayın, ilk kez başlandığı için hastane ortamında olmasında fayda var ,bazı hareketleri yaptırmak size kalıyor.Ayakta his olması güzel, gün içinde yatağın kenarına belli bir süre oturtmaya çalışın, daha önce tekerlekli sandalyeye oturduğunu söylediniz, oturmak tansiyonu dengeler bunun yanında yatan hastalar için önemli egsersiz nefes alıp verme eğsersizi, akciyerlerin hava kapasitesi azalmasın, aklıma gelen bunlar.İlk 2-3 ayda göreceksiniz anneniz cok cok iyi olacak, tekrardan gecmiş olsun.

merhabalar.
sayın faruk bey teşekkür ederim. dediğiniz gibi annemi arada oturtuyoruz.bacakta his olması inşallah düzeleceğine işarettir.

pazartesi günü ege ünv'ne kontrole gittik. filmler güzel çıktı. ama bacaklarda hareket hala yok. ama yoğun bir şekilde kasılma var. iyileşme belirtisi mi bilemiyorum. inşallah öyledir. sabit sondayı çıkardık. alt bezi bağlıyoruz.
bu sıralar mide bulantısı ve iştahsızlık problemimiz var. sanırım midesini üşüttü. sıcak basıyor diye gece üzerini açıyor çünkü. ayaklardada yanma var..

ameliyat yarası henüz tam olarak kapanmadığı için ftr ye henüz başlayamadık. egedeki doktorumuz iyileşmeden gitmeyin dedi.iyileşmeyi bekliyoruz.
incekteki hastane bizi maddi olarak zorlayacak . o nedenle fikrimizi değiştirmezsek Ankara ftr ve Arş hast ne gitmeye karar verdik.
umarım gereken cihazlar orda da vardır.

erenköy fizik tedavi ve rahbilitasyon ne olacagını allah bılır yınede cok cok gecmıs olsun alah yardımcınız olsun ben orada yattım gayet memnunumm

öncelikle çok büyük geçmiş olsun. sizi ve yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun

slm geçmiş olsun
gatadan sonra ankarada en iyi hastane ankara fizik tedavi ve rehabilitasyon eğitim ve araştırma hastanesidir

Sabit sondayı çıkardık demişsiniz, anneniz tuvaletini kendi yapabiliyor mu? Yoksa tak mı yapıyorsunuz?

evet sondayı çıkardık. ama tak yapmıyoruz. zaten nasıl kullanıldığını da bilmiyorum daha. doktor da hiçbir şey söylemedi bize. şimdilik alt bezi bağlıyoruz. fizik tedavi merkezinde TAK ın nasıl kullanılacağını da öğretirler sanırım.

dua eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Allah cümlesine sağlık sıhhat versin inşallah.

Doktorunuza selam söyleyin Tak konusunda bilgisi yoksa bu işi yapmasın. Bir an önce fizik tedavi merkezine başvurun. Bişeyleri bilerek calışmak yolunuzu kısaltacak ve annenizin yasam kalitesini yükseltecektir. Dr ların ne dediğini bırakın hersey hareket halindedir ve gelişme devam eder. Sakın ümitsizliğe kapılmayın. Calıştığınız sürece ilerleme devam edecektir. Hasar seviyesine göre kimimizde daha hızlı kimimizde daha yavas. İnanın yeterki hersey daha güzel olacak.Bizde eşimle iğneyle kuyu kazmaya devam ediyoruz. Nerden nereye geldik inanamassınız. Mücadeleye devam kazanacagız eminim. Yolunuzda basarılar.

Doktorlara baglanmayın her seyı bence.Derım kı ınanmayın her doktorun dedıgıne..Benım ıcınde Imkansız denmıstı ama yuruyorum..Egzersızlerı yapaın gerısı allah'tan...beterın beterı var.hamd olsun her zaman.

ankara araştırma hastanesinden 1 ay sonrasına gün alabildik ama bizim için geç bir zaman olduğunu düşündük. bir tanıdık vasıtası ile başkent ünv hastanesinden 5 ocağa randevu aldık.orda muayene olduktan sonra ayaştaki ftr hastanesine geçecez nasipse. inşallah alırlar.

selam tekrardan geçmiş olsun ,sondayı tekrardan taktırsaydınız yakın bir hastanede en azından TAK yapana kadar 5 ocakta gittiğiniz hastanede size TAK ı öğretmelerini isteyin en azından, TAK çok çok rahat ve daimi sondadan daha sağlılklı diye biliyorum.

merhabalar.yaklaşık 1,5 aydır ankara ftr araştırma hastanesindeyiz. bugün taburcu oluyoruz. annem ayak parmaklarından bir kaçını oynatabiliyor. ve kendini zorladığında bacaklarını hafifçe çekebiliyor. dra bunu söylediğimizde asıl önemli olanın kalçasını hareket ettirmesi olduğunu söyledi.kolunda kas sıkışması olduğu için fizik hareketlerini yapamıyor. o nedenle taburcu ediyorlar. 1,5 ay sonra tekrar çağıracaklarmış.ayrıca TAK' a geçtik. 4 saatte bir tak yapıyoruz.

Çok geçmiş olsun arkadaşım..anneniz ne durumda şimdi? gelişmeleri devam ediyor mu?

illede ankara ftr diyorum,gata yı boşverin... 0312 310 32 30

merhaba. annem şuanda denizlide. bir kaç gündür ishal vardı. dün de idrar kanlı gelince hastaneye götürdük. enfeksiyon kapmış maalesef. yatış yaptılar. aldığı kan sulandırıcı ilaçların dozu da yetersizmiş
ayaklarında canlanma daha iyi çok şükür. ayrıca tvde gördüğümğüz bir dr vardı. uzak doğu masajı konusunda uzmanmış. onun tavsiye ettiği masajı yapıyoruz. ayak parmaklarına masaj yaparak sinirleri uyarıyoruz. gerçekten işe yarıyor. tırnağımla bazı noktalara baskı yaptığımda bacağı hareket ediyor.istemsiz de olsa bu hareket kasları çalıştırdığı için en azından haraketsizliği bir nebzede olsa gidermiş oluyoruz.
masajın etkisi mi bilemiyorum ama koltuğa oturttuğumuzda ayaklarını kendine çekebiliyor artık.
yürüme anlamında ne kadar ileri bir gelişme bilemiyoruz. inşallah yürüyeceğine dair güzel bir göstergedir diye umut ediyoruz.

ankara ftr de 1,5 ay kaldık. 1 ay sonra tekrar gideceğiz .ben hastaneden ve doktorlardan çok memnunum. doktorumuz Fazıl bey çok ilgiliydi. annemin başka yerlerden de sıkıntısı vardı. en ufak şikayette hemen gereğini yaptı. konsültasyon gereken yerlerde de diğer hastanelerden konsültan doktor çağırdı. oraya gidecek hasta varsa, eğer doktor seçme şansı olursa Dr.Fazıl beyi seçsin derim.
Gataya maalesef gidemedik. ama çok da önemli değil. Ankara FTR de çok iyi.

merhabalar ülkü arkadasım çok gecmiş olsun Allah acil şifalar versin annenize..ankara numune arastırma ve fizik hastanesini tavsiye edecektim ama gün almışsınız.Gata rehabilatasyon merkezide cok ii ben 4 yılımda orada 1 aylık bi tedavi gordüm ama sakatlık tedavisiydi.bu durumda hayatımı nasıl idame ettire bilirim diye yardımcı oldular..Gatada sivillerede ayrılan bir kontenjan var arastırın iyice ve aralıklı TAK sart.bi üroloğa götürüm annenizi size kac saatte bir tak yapacagınızı o soyler annenizin durumuna göre..esen kalın annenize hürmetler..

Bütün yazdiginiz belirtiler benim kayinimda da aynen var hepsini oda gecirdi suanda 4 yil olacak kaza gecireli ama hala yürüyemiyor ayni onada ates basiyor gece üzerini aciyor pencereyi actiriyor sonra midesini üsütüp yemek yiyemiyor

Üst Alt