Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay önce engelli raporu aldım ama oran düşük. Ne yapabilirim?

piredenyorganyakan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1 ay önce engelli raporu aldım yüzde 49 zihinselden 25 puan verdiler sınır mental acaba tekrar bir başka hastaneden engelli raporu için başvuru yapabilirmiyim veya 6 ay geçmesimi gerekiyo

Psikiyatrik hastalık ilerledi. Yeni rapor alabilir miyim?

arkadaşlar ben 6 ay önce hastaneden engelli raporu aldım psikiyatriden yüzde 25 sınır zeka geriliği aldım diğer hastalıklarla birlikte yüzde 49 sürekli aldım ancak şimdi psikiyatrik olarak tedavi gördüm ilaç kullanıyom hastanede yattım intihar düşüncesi nedeniyle şimdi epikriz raporuyla birlikte aynı hastaneden yeniden engelli raporu için başvurabilirmiyim acaba

hastalığınızın ilerlediğini bir doktorun onaylaması gerekiyor. bir kağıda hastalığı ilerlemiştir gibi bir şey yazdırıp doktorunuza imzalatıp, tekrar başvurabilirsiniz. bulunduğum bölgede benden istenen buydu. sizin bölgede sistem farklı olabilir. bana yönetmeliğin bu şekilde olduğunu söylediler.

piredenyorganyakan

Psikiyatr sağlık kurluna sevk ederse evet, yeniden heyete çıkabilir ve raporunu güncelleyebilirsin.

"b) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna şevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenmesi,"
Kaynak

En sağlıklı bilgiyi ben vereyim size.ilk raporu kaç yıl oldu alalı?eğer bir kaç yıl olduysa direkt yeni rapor için baş vuru yapabilirsin, bir yerden yada bir doktordan sevk almanıza gerek yok...ayrıca manisadaki yatışı belgeleyen epikirizi de yanında götürürsen senin için çok faydalı olacaktır...
Seni zaten sil baştan tekrar değerlendirecekler,
İlk heyet başvurusu yaparken zaten bir evrak dolduruyorsun orada raporu ne için istiyorsun bölümüne hastalığım ilerledi diye yazarsan bir problem olmaz...

Kağan52
6 ay oldu raporu alalı ama manisada eylül 2017de yatmıştım raporu alırken psikiyatri doktoruna manisada yattığımı söylememiştim

O zaman işler değişti.İllaki de raporu yeterli bulmuyorum diyorsan O zaman 1 yıl bekleyeceksin, Hayır bekleyemem diyorsan il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi vereceksin onlar seni yeni bir hastaneye yollayacaklar.ancak ilk aldığın raporla itiraz sonucu aldığın rapor %deleri farklı çıkarsa bu sefer il sağlık müdürlüğü seni Hakem hastaneye yollayacak.hakem hastanenin kararı son karar olacak bunu da göz ardı etme...
Hakem hastanenin kararını bozmak için bu sefer mahkeme yolu gelir karşına..
Senin şuanki raporun %kac teşhisin nedir?

Kağan52

raporum yüzde 49 yüzde 25 mental retardasyon yüzde 20 obezite yüzde 8 işitme yüzde 7 bel fıtığı

üniversiteye psikiyatri bölümüne gidip bir kaç tedavi görüp hastaneye yatırırlar zaten o zaman ben kendim istememiştim yatmayı yatsaydım belki daha ağır teşhis koyarlardı çünkü manisada koyulan teşhis organik lmayan psikoz f 29 koymuşlar e nabızdan baktım

Anladım Organik olmayan psikoz genelde %45 2 yıl süreli verilir, Keşke ilk raporu alırken bunu da belgeleyerek heyete sunsaydın.
Cevabınızı yukarıda verdim.karar sizin artık.
Geçmiş olsun....

O zaman şöyle yap sen, psikiyatriden evet tedavini devam ettir 1 yıl sonrada epikiriz le beraber tekrar rapor için baş vuru yap.Şimdi uğraşma il sağlık müdürlüğü falan uzun iş..

rapor için sağlık kurulunamı başvurcam 1 yıl sonra bide manisada yattığım epikrizide ekliyimmi yoksa onu söylemiyimmi artık

Kağan52 Merhaba, Bende 2013 yılında aldığım%51 oranlı sürekli raporumu yenilemek için bugün (Bilmiyerek) 182 den randevu alarak direkt raporumun yenilenmesi için hastanaye gittim bana ne için alacağımı sordular bende mevcut rapor oranımı hastalığım ilerlediği için yeniletmek istediğimi belirttim bana bunun bu şekil mümkün olmadığını senin ilk önce ilçe [FONT=sans-serif]sağlık müdürlüğüne gidip itiraz dilekcesi vermen gerekli dedi ve bu bana tuaf geldi sonuçta gelişen hastalık ve yeni rapor çıkartmak istediğimi belirttim beni sağlık kurulu başkanına yönlnedirdidiler görüşmem için sağolsun iyi bir hanfendiydi ama oda senin raporun sürekli ve A hastanesinden almışsın burası B hastanesi ve senin itiraz kuruluna gitmen gerekli dedi. ve bende yola koyuldum en yakın ilçe sağlık kurumuna gittim oradaki görevli 2 kelimede benim derdimi anladı sen raporu bana ver ve otur 5 dakika dedi ve önüme bir dilekçe getirdi dilekçe %51 raporu konu alıyordu ve ben 2011 yılında almış olduğum %42 lik raporum vergi indirimi için Ankaraya göndermiştim ve beni hastaneye sevk etmişlerdi bende %51 olarak en son raporu almıştım ve buda ankara tarafından onanmıştı. Şimdi sorum şu %42 lik rapor düşmüşmü oluyor? bunu neden soruyorum itiraz dilekçesinde rapor ve raporlarmın olmadığını beyan ederim die bir ksıım vardı ben var olduğunu belirtim ama adam son rapor baz alınır dedi bu bana sıkıntı doğururmu adam kendinden gayet emindi .

Teşekkür ederim .[/FONT]

Evet 1 yıl sonra uygun bulduğun rapor vermeye yetkili bir hastanenin rapor bürosuna baş vurdu yapabilirsin.Manisadaki yatışı belgelyen evrak olursa bu senin için iyi olur.çünki psikiyatriden % almak için Hastane yatışları önem arz eder.
Siz yine de direkt hastaneye gitmeden il sağlık müdürlüğüne bir uğrayın, çünki mevzuat değişebiliyor..

EHN1905
öyle bir zamandayız ki kararnameler anlık ve günlük değişiyor takip etmek oldukça zor...
Vergi indirimi yada 2022 dışında kullanılacak raporlar farklı olabilir.
Direk hastaneye gitmek ten öznce il sağlık müdürlüğüne uğramakta fayda var...
En son aldığın güncel rapor geçerlidir...

Psikiyatrik durumumda değişiklik var engelli raporumu etkiler mi?

arkadaşlar geçen yıl engelli raporu aldım ancak şu anda psikiyatrik durumumda değişiklik var diye düşünüyorum raporu aldığım üniversite hastanesine tekrar engelli raporu için başvuru yapabilirmiyim acaba raporum sürekli yanlız süreli değil yani ömür boyu raporumun geçerlilik süresi

oran yuksek ıse hakların varsa elleme dıorum

Cemil77

yüzde 49 raporum yeniden başvursam yeniden değerlendirimi psikiyatri birimi üniversite hastanesine gitçem aynı hastaneye

aman diyeyim sgk zaten emekliliği iptal etmek için binbir takla atarken hiç bulaşmayın rapor yenileme işlemlerine.

deathless

yok ben emeklilik için istemiyom ki raporu engelli aylığı evde bakım parası için istiyom başka arkadaşlarda varsa bilgisi olan bu konuda yazabilir şimiden yardımcı olan herkese teşekkürler

piredenyorganyakan

Engelli aylığı için SGK dan gelirinin olmaması ve hane gelirinin uygun olması lazım.Evde bakim maaşı için raporunda ağır engelli ibaresi olması lazım.Yoksa alamiyorsun.Ben geçen yıl başvurdum 750 lira emekli maaşı olduğu için engelli maaşı vermediler.%86 engelli raporum olmasına rağmen ağır engelli ibaresi yok.Onuda alamıyorum

Üst Alt