Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay önce SGK'ya vazife malüllüğü için başvurduk..?

haydar33

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
hocam konu dışı gıbı gorunsede alakalı bir şey danışacağım musadenizle ben 30 yıl önce askerlik yaparken yaklaşık 13 ay yaptıktan sonra rahatsızlandım ve askerlıge elverişsiz raporuyla gönderildim tabii bana komutanlar bir şeyler anlatmışlardı ama üzerinde durmadık 1 ay önce sgk ya raporumu gönderip vazife malülü olma dilekçemi gönderdki tahsis nosu verilmiş yalnız evrak takıp bölümünde evrak kayda alınmamıştır yazıyor ne anlama gelır saygılarımla

haydar33

30 yıl önceki askerlikle ilgili olarak mı malullük başvurusu yaptınız? Bu mümkün değil ki.

eveet hocam tahsis nosu verilmiş e devletten baktım yalnız ıse başlama 0001 01 01 yazıyor

haydar33

İnanın bilemiyorum. 30 yıl önce ne olduğuna dair nasıl bir sağlık raporu, tsk'nın sorumlu olduğuna dair nasıl bir İspat bulunur da malul sayılırsınız, hiç bir fikrim yok. Sizin başvurunuzu hiç değilse zaman aşımı diyerek geri çevirmeleri gerekirdi bana sorsanız.

hocam zaten evrak takip bölümünde evrak kayda alınmamiştır yazıyor onu anlamadım ayrıca ılgınız için teşekkür ederim

ankara 4 .idare mahkemesinin verdigi bir çok kararda askerde vazife malülü olmadıgını ıspat devletin yükümlülügündedir ibaresi var fakat mahkeme kararının dosya numarsını bılen arkadslar varmı mahkemeye sunmak için

Devletin yükümlülüğüdür ve devlette askerden önceki hastalıkla ilgi olan polikinlik lere muracatın varsa tanı aynı olmasa bile mahkeme ret verior bilgin olsun ben verdim mahkemeye red verdiler.

yok hocam daha önce yoktu hala bekliyoruz 8 ay oldu sonuc evrak kayıtta işlem sırasını beklemektedir yazıyor msb den ve ank saglıktan yazı gelmiş bekliyoruz konuya hakim arkadaşlardan yardım beklıyoruz

yüksek saglık kurulu

yüksek saglık kuruluna itiraz edecegim sürec ve adres hakkında bilgisi olan varmı sitede aradım ama yeterlı bılgı bolamadım

haydar33

Red yazısı veren yere yüksek sağlık kurulunca değerlendirilmesi talebiyle dilekçe verebilir, yine reddedilirse dava açabilirsiniz. Ama doğrusu kazanma ihtimaliniz yok.

hocam cevabınız ıcın tskkür ederim ben olacagına inanıyorum zaten şu an malul emeklıyım askerden önce ssk girişim vardı geldikten sonra hep prim ödedim ve malül emekliyim olay askerde ve askeri nedenlerden oldugu icin kazanacagıma ınanıyorum yüksek saglık kurulu ne kadar zaman da karar verıyor bilginiz varmı tesekkür

bende 30 yıl önce askerden rapor almiştım 2 yıl önce vazife malüllügüne başvurdum 2 yıl sürdü red geldi ben hatayı kendimde buluyorum çunku bana heyette daha önce ne iş yapıyorsun dediler bende hic çalışmadım dedim hep prim ödeyerek emekli oldum dedim aslında askerden önce ssk lı olarak çalışmışlıgım var şu an malül emekliyim hukuk yoluna basvuracagım ama hangı mahkemede dava acmam gerekıyor baroya başvursam ücretsiz avukat veriyormu

haydar33 Benim kardeşim de 1994 yılında askerde araçla mayın tuzağına düşmüşlerdi askerliği bittikten sora askerlik şubesi 2 yıl sürekli onu aradı şubeye davet etti kardeşim gitmedi. Gittim şube başkanı: kardeşin neden gelmiyor onu Erzurum asker hastanesine göndereceğiz durumuna göre ya maaş yada kamuda iş vereceğiz demişti ama kardeşimi ikna edemedik çünkü araba sevdası yüzünden dolmuşcu olmayı seçti. Gel zaman git zaman 2017'de askari'ye de aynı kazada yaralanan asker arkadaşıyla buluştu ve devletin verdiği o haktan yararlandığını öğrendi velhasıl kardeşim de 2017 yılından bu yana yurt-kura da memur olarak çalışıyor. Haydar kardeş bu hakkın kanunu yasası var kardeşim bu konuyu gaziler derneği ile konuştu onların yönlendirmesiyle söz konusu hakka kavuştu sende aynı yolu izleyerek inşallah bir çıkış bulabilirsin diyorum selamlar.

tesekkür ederim ilginiz icin ben iş mahkemesine tespıt davası actım dogrumu yoksa yurutmeyi durdurmamı acmam lazımdı

13 sene aradan sonra nasıl yasa 5 sene diyor .Bende askerde yaralandım ve olay yeri tutanağı yok elimde sadece ameliyat tutanağı var.

bu konu hakkında aihm e başvuran varmı sürec nasıl iliyor

Üst Alt