Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay sigortalı çalışırsam 2022 maaşım kesilir mi?

ankara_06_mevzu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam ben siteye yeni geldim .bir sorum olacak ben 5 yıldır 2022 maaşı alıyorum ve bu güne kadar hiç sigorta girişim olmadı.. ilerde işiime yarar diye bir yerde 1 ay çalıssam 2022 maaşım kesilirmi...........ben sadece 1 ay sigorta girişimin olması için çalışmak istiyorum ve çalıştıgım bu 1 aylık çalışmayı sosyal sigortalar pirimsiz ödemeler genel müdürlügüne veya başka bir kuruma bildirmelimiyim yoksa bildirmesem ceza gelirmi.....yanıtlarsanız sevinirim şimdiden tşk ederim arkadaşlar

Hakan olaylar karışık:) yeni Yönetmelik yayınlandı.
5 Yıldır 2022 aylığı alıyormuşsun. Her yıl yeniden bir kere muhtaçlığın degerlendirilecek. Sosyal incelemen yapılacak.
Bu sene içinde sosyal incelemen yeniden yapılırsa muhtaçlığın yeniden gözden geçirilirse bu durumda muhtaçlığın devam ettiği karar baglanırsa aylıgın devam edecek aksi bir kararda kesilecek.
Böyle bir karışık durumlar var.

1 aylık sigortalı çalışmandan dolayı hak sahipliğin zarar gormez. Yani 1 aylık sigortalı çalışmandan dolayı aylıgın kesilmez.
Lakin bu sırada durumunun yeniden gözden geçiirlmesi için fırsat olabilir bu durum da.
Durum bu, kısacası.

1 aylık sigortalı olman 2022 aylık hak sahipliğine engel değil.

2022 maaşı alan biri 1 yılda kaç ay sigortalı çalışabilir

evet gerçekten karışık durum yeni yönetmelige göre...şimdi ben 1 ay sigota başlangıcı yaptırsam 2022 maaşım kesilmeyecek anladıgım kadarıyla.ama 1 ay sigortalı çalıssam onlar için fırsat olacak....şimdi 1 ay sigortalı çalıssamı yoksa hiç sigorta başlangıcı yapmasammı...kafam karıştı yanii.. ..........şimdi şu soruma bi yanıt verirseniz arkadaşlar sevinirim.. 1 yılda en fazla kaç ay sigortalı çalışma hakkım var...benim hiç sigorta girişim yok deedim ben 1 ay sigortalı bi yerde çalıştımda sosyal sigortalar primsiz ödemeler genel müdürlüge veya başka bir kuruma bildiriyimmi 1 aylık çalışmamı ve bana ceza gelirmi 1 aylık çalışmamdan dolayı......

Yukarıda sana cevap yazmıştım. Lakin Yönetmeliği demin yeniden inceledim.

Eğer sigortalı çalışmaya başlarsan aylığın kesilir.
Sana şöyle izah edeyim. Daha önceki Yönetmeliğe göre 1 senede toplam en fazla 90 gün çalışabilir deniliyordu.
O yönetmelik olsaydı 90 gun çalışman halinde aylığın kesilmeyecekti.

Şimdi böyle bir durum yok. 2022 aylığı alanlar aylık alıyorken sigortalı çalışamazlar asla.

Bir müddet beklemen yarrına olur neyin ne olduğunu anlayalım net cevap için

Hakan, bak belki bana güvenmeyip sigortalı olarak 1 ay çalışmaya kalkabilirsin. Yapma bunu!

en azından BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında sor ve gelen cevaba göre hareket et.
sakın kendi başına 1 ay sigortalı olarak çalışmaya kalkma!

Merhaba,

Kalemin ifadeleri doğru.Ancak şu şekilde;yeni yönetmelik sana bildirim için 3 aylık bir süreç tanımış durumda.sende bu süreyi haklı olarak kullanabilirsin.yani 1 ay ssk'lı çalışırsın sonra çıkarsın daha sonra vakfa ben şu tarihler arasında ssk'lı çalıştım.Şu an işten çıkmış bulunuyorum. İşe giriş tarihimden başlamak üzere 90 günlük süreç olan bildirim süresi içersinde tarafınıza bildirmiş durumdayım.Uyanık olursak demokrasilerde çare tükenmeyecektir.Ya da şunu yapabilirsin.Önce feragat edersin ki 1 ahfta sürecektir.İşe girersin 1 ay dolunca çıkışını veririsin.Tekrar vakfa başvuru yaparsın10 gün içerisinde sonuçlanır.Ve zaten daha önce muhtaçlığın belgeli olduğu için yine 2022 sana bağlanacaktır.BU şekilde belki bir kaybınm olur ama kafan kulağın rahat eder.

Mehmet bey kardeşim sigorta başladığınız an sydv de ki birimlere bildirilir buda sizin teorinizi boşa çıkarır çünkü o arkadaşlar gereğini anında yapmakla mükellefler en güzeli acele etmeden bir süre bekleyip görmek. Bir şekilde 2022 ayılı yasayı yok saymayı hedefleyen bir zihniyeti düşünün açık kalmamış durumda.
Ayrıca tekrar vakfa yani 2022 den yararlanma çabası 20 ocak 2013 tarihe karıştı bilginiz olsun ya bu son yönetmelik değişmeli yada artık sağlıklı doğmalı ve yaşamalılar.

Mehmet, En makulu BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında sorması. Gelen cavaba göre hareket eder.

Öyle aylığı kestirip sonra 10 gun sonra aylık almakla bitmior işler. yeni aylık alanların durumu daha zor.
Hatta septik arkadaşımızın da ifade ettiği gibi neredeyse imkansız bu!

NOT: ayrıca bu sigortalı çalışanlarla ilgili yani 7. madde 2(a) fıkrasında olanlarının tespitini sistem aracılığıyla genel Müdürlük yani Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yapacak.
Sistemde SGK ile bilgiler de görülüyor.

O yüzden Genel Müdürlükten bilgi edinme kapsamında bir cevap alınmalı. Siz BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında sorup öğrenirseniz daha iyi olur.

Melek Hanım bimer güvenini sarstı her cevabı çelişki dolu örnek engelliler gen tr da mevcut Neye kime hizmet ettiği ortada kime güvenebiliriz ki

O zaman bize güveneceğiz. Beklesin bizi Hakan Bey durum netleşene kadar 1 ay çalışmasın. zaman ilerledikçe durum netleşir. Şu an beklemede kalsın.

En matıklı hareket bu ayrıca sizi sevediğimi sölemişmiydim hakikaten meleksiniz:D

Merhaba,

Arkadaşlar hiç bir vakıf sizi her an takip edemez.Bu ülkede şu an 1,718372 adet 2022 aylığı alan vatandaş var.Ben sadece arkadaşın işi görülsün diye bir öneride bulundum.Söylediklerimden işim gibi eminim:))

Mehmet Bey ben de söylediklerimden ismim gibi eminim:)

Uygulama kılavuzunda bu konuya ilişkin açıklama yapılmamış bu bir!:)
İkincisi yeni yönetmelikte sigortalı çalışanlarla ilgili ibare ayrıca eklenmiş bu 2:)
eski yönetmelikte o ibare yerine daha genel bir ibare vardı.

ustelik eski yönetmelik için hazırlanan uygulama kılavuzunda bu konuya uzun uzun yer verilmişti bu da 3

Bu yeni Vakıf uygulama Kılavuzu da eski yönetmelik için hazırlanan kılavuzun takldii olarak yapılmış bu da döret
nbuna ragmen tyeni vakıf uygulama kılavuzunda bu konuya deginilmemiş bu da 5

ayrıca yeni bir durum var. o da alınan aylık gelir vs ne olursa olsun her türlü gelirin yıllık bazda degerlendirilip aylık ortalamasının dikkate alınacagı ile ilgili geçici 1. madde hukumleri var hesapta bu da 6

2 aylık asgari ücretle çalışan birinin 2 aylık geliriinin aylık ortalaması muhtaçlık sınırı olan 119,62 lirayı geçiyor bu durumda gelir olarak da haneye katılır bu da 7
son olarak da yeni yönetmelik 11. madde 3 fıkrası şöyle diyor: "[FONT=Arial]d) (ğ) bendi kapsamına girenlerin aylıkları, aylık bağlanması koşullarının kaybedildiği,...[/FONT][FONT=Arial]tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başından itibaren kesilir.[/FONT][FONT=Arial] " diyor bu da sekiz.

Bunca hesaplanamsı gereken durum varken "1 ay sakın sigortalı çalışma, durum netleşene kadar" derim ben hakan'a.[/FONT]

...melek hanım arkadaşlar ilginiz ve verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim sizlere ...benim tek yapmam gereken biraz yönetmelik netleşene kadar beklemek olacak ...bu konu hakkında ilerleyen zamanlarda bilgi verirseniz ve yönetmelik netleşince ... inşallah bu yönetmelik degişir yoksa herkes madur olacak...allah herkesin yardımcısı olsun ......benim tek yapmam gereken beklemek olacak....

Üst Alt