Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay sonra raporumun süresi doluyor. Vergi indirimine başvurabilir miyim?

HanımAğa2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. Bilgili üyelerin yardımına ihtiyacım var.

2 ay önce ekpss ile bir devlet kurumuna yerleştim. Engelli raporum var %43 ve 1 ay sonra raporumun süresi bitiyor. Asaletim tasdiklenmedi henüz. Ben bu rapor ile vergi indirimi için başvuru yapmak istiyorum. Daha sonrasında raporumu yenileyeceğim.

1-)Sizce vergi dairesi rapor tazeleme mi isteyebilirler mi? Tazelendiğinde başvuru yaptığım oran düşerse asaletim tastik olması konusundan sıkıntı yaşar mıyım?

2-)İşçi kadrosundayım ve aydan aya vergi oranları değişiyormuş. Aylık ne kadarlık bir vergi indirimi maaşıma yansır? Süreç nasıl? Sonuçlanması ne kadar sürer? E-devletten başvuru yapabilir miyim?

3-)Erken emeklilik başvurusu için çok mu erken?

Teşekkürler. İyi forumlar.

HanımAğa

Merhaba,
1-Rapor yenileme isteyebilir ya da 1 yıl süreli vergi indirimi onaylayabilir. Asalet ile raporunuzun hiç alakası yok.
2-Sizin oranınız için aylık 52,5 TL maaşınıza ek gelir. Maaşınızı tam bilmiyorum ama son aylar vergi dilimine girmeniz söz konusu ile, vergi indiriminiz varken girmezsiniz.
3-Yetersiz bilgi veriyorsunuz. Daha öncesinde çalışmanız var mıydı? İlk defa mı sigortalı oldunuz? İlk defa sigortalı olduysanız emekliliği 18 sene kadar unutun :)

Bir de bişeyi analayamadım. İşçi kadrosundayım diyorsunuz ama asalet ile ilgili soru soruyorsunuz? Asalet bildiğim kadarıyla kadrolu memurları ilgilendiren bir mesele.

Üst Alt