Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. derece sakatlık indirimi asgari ücretli maaşıma ne kadar yansır?

Celalshnn.

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..
Asgari ücretle fabrikada çalışan insnanım.
kızım % 90 engelli ve evde bakım hizmetinden yararlanmaktayız.
vergi indirimi alınca bu yıl uygulanan asgari ücrette ne kadar faydası olur bana.
Yani vergi indiriminde çok faydası olacaksa girişmek istiyorum.
değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

Aylık asgari geçim indiriminiz ne kadar? Buna bağlı olarak değişir.

Celalshnn.

Bürüt ücretin 1200 TL'si vergi matrahından indirilecek. Vergi dilimi arttıkça tutar değişebilir. Yaklaşık 180 TL gibi kazancınız olur.

@hozgul
Öyle olmuyor malesef.
Hiç bir asgari ücretli 1.derece vergi indiriminin karşılığını tam olarak alamaz.
Vergi indiriminin en fazla yansıyacağı bekar bir çalışanda bile 1.derece vergi indirimi söz konusu olduğunda agi 191 den 146 ya düşer.
Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu bir çalışanda 1.derece vergi indirimi tamamen sıfırlanır.
Çünkü bu çalışanın agisi 326 liradan 146 liraya düşer, 180 liralık vergi indirimi buradan geri alınmış olur.
Agi gelir vergisinden mahsup edilmeyip ek ödeme gibi bağımsız bir kalem olarak eklenmelidir.
Yoksa özellikle 1.derece olmak üzere vergi indirimi anlamını yitirmektedir.

Ufukalp

Evet, hesaplanınca net tutar 180 TL değil de 130 TL civarında gibi gözüküyor.

hozgul
O tutar evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu bir çalışanda, %15 lik ilk vergi diliminde sıfır oluyor inan.
Engelli dernekleri boş işler yerine bu gibi konulara eğilmeli bence.
Halktaki inanış; engellilerden hiç vergi kesilmediği şeklinde, bunu çok sık duyuyorum.
Ama gel gör ki; sembolik bir vergi indirimi avantajını bile yukarıda açıkladığım şekilde başka bir yöntemle geri alıyor devlet.
Bunu dile getirip haklılığı ispat etmek çok zor olmasa gerek.

AĞABEY,ilginiz ve bilgileriniz için canı gönülden tebrik ederim.
Maalesef anlattığınız Gerçek. Bizim Hesaplamamızla, Devlet Babanın Hesaplaması çok farklı

Üst Alt