Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. derece vergi indirim var. 22 yıllık sigortalıyım. Emellilik şartlarım ve prosedür?

Özşahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yüzde 82, 3 yıllık testis kanserinden raporum var ,metastaz var (akciğere) 3 kub kemoterapi aldım, organ kaybı var 3 a evre
Vergi indirimi de aldım aynı oranda
Yazın Haziran'da kısmet olursa emeklilik dilekçesi vermeyi düşünüyorum
İstanbul'da yaşıyorum yazın çocukların okul bitince köye göç etmeyi düşünüyorum
Bana yardımcı olur musunuz
Doğru mu yol izliyorum?
3 yıl sonra sıkıntı yaşar mıyım?

5300 gün prim 22 yıl çalışma süresi var şartlar tamam inşallah

Özşahin

Merhaba,yazınızdan 4A-İş.i statüsünde çalıştığınızı anlıyorum.Paylaştığınız bilgilere göre 5.300 SGK prim gününüz ve 22 yıllık hizmet yılına bağlı tahmini 1999 veya 2000 yılı SGK sigorta başlangıcınız mevcuttur.

Ayrıca Engelli Vergi İndirimi belgenizi aldığınızı ifade etmişsiniz.

Bu bağlamda sizinde bildiğinizi tahmin ettiğim Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik statüsünden emeklilik hakkınız mevcuttur.Paylaştığınız SGK hizmet yılı ve SGK prim gününe istinaden tüm şartları tamamladığınızı tahmin etmekteyim.

Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemleri ile emekli olduğunuzda yazınızda da belirtiğiniz üzere 3 yıllık rapor sonucu siz SGK kontrol muayenesine gönderecektir.Şu anda Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemleri ve bu emeklilik sisteminin kontrol muayenelerinden herhangi bir olumsuz değişiklik bulunmamaktadır.

Bunların dışında sizinde okumuş olduğunuz ve ülkemizde bir çok kez gerçekleşen yönetmelik,kanun veya işlemlerin dayanaklarının yani yasal metinlerin değişikliği olma ihtimali her zaman mevcuttur.

Şu an itibari ile bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmemekle birlikte ilerleyen 3 yıl içinde yukarıda da bahsettiğim gibi olaşabilecek her ihtimalin farkında olmakta fayda vardır.

Saygılar.

Üst Alt