Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. derece vergi indirimi aylık ne kadar?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar 07/09/2011 tarihinden itibaren %81 raporla 1.Derece Vergi İndirimi almaya hak kazandım. 07/09/2011 ve 31/12/2011 tarihleri arasında maaşımdan yapılan vergi kesintileri dün hesabıma yatırılmış 4 aylık toplam 87.78 TL benim anlamadığım 1 derece vergi indirimi aylık 21 küsür TL mi fark ediyor maaşta yoksa hesabıma yatırılan para eksikmi?

emrhaba kardeş
ben de 1. derece vergi indirimi alıyorum bana 50 tl civarı bir para verdiler o yatırılan para başka bişeydir 1154 tl olan maaşım vergi indirimi ile 1205 tl ye çıktı sen muhasebecine sor o sana cevap verir

merhaba arkadaşlar..
ben %88 çalışamaz raporu olan bir engelliyim %59,17 de ağır özürlü raporum var .
iş görememezlik maaşı alıyorum (sürekli) .
diyeceğim o ki; şimdi vergi indirim hakkkı elde etsem maaşım farklı mı olur?
vergi indirim hakkı almak için izleyeciğim yol nedir ? yoksa hiç bulaşmayayım mı?

1. derece sakatlık indirimi normalde aylık 100 tl gibi bir artış sağlar. Eğer aynı anda asgari geçim indirimi de uygulanıyorsa, o zaman ikisi çakışır ve sakatlık indirminin maaşa yansıması düşük olur. Belki böyle bir şey olmuştur size de...

Recep, sürekli iş göremezlik geliri ile sakatlık indiriminin bir ilgisi yok.

oturanboğa,
diyorsunuzki:
Eğer aynı anda asgari geçim indirimi de uygulanıyorsa, o zaman ikisi çakışır ve sakatlık indirminin maaşa yansıması düşük olur.
bunu biraz açabilirmisiniz?

Ergün;
şöyle bir örnekle açıklayalım:

Asgari ücreti ele alacak olursak,
Brüt asgari ücret -------------- 886,50
ssk primi işçi payı %14 -------- 124,11
işsizlik fonu işçi hissesi %1 8,87
Bunları brüt ücretten düşünce gelir vergisi matrahı 753,52 tl kalır.
2012 1.derece sakatlık indirim tutarı 770 tl olduğuna göre vergi matrahının tamamı muafiyet kapsamına gireceğinden gelir vergisi tahakkuk ettirilmez.Yani sıfır vergi görünür bordroda.
Şimdi AGİ hesaplamalarında genel kural;AGİ nin gelir vergisi miktarını aşamayacağı şeklindedir.
Vergi sıfır olduğuna göre asgari ücretli olup,1.dereceden vergi indiriminden faydalanan çalışan AGİ alamayacak diyebiliriz.
Ücreti yüksek ya da fazla mesaileri olan bir çalışan sakatlık indiriminden sonra kalan gelir vergisi kadar AGİ alır.(Kendi aile durumuna uygun AGİ miktarını aşmayacak şekilde.)
Sanırım biraz karışık oldu. :))

Üst Alt