Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1. dereceden vergi indirimi maaşıma ne kadar yansır?
mrb vergi indiriminde yararlandığım zaman maaşıma
nekadar etkı yapabılır neye gore belırlenıyor vergı indirimi maaşın yüksek olması etkı yaparmı ben 1.derecen muaffım yarıdmcı olurmusunuz arkad
slar..
kardelen benım daha işyerime gelmedı normalde yanısımas
lazım sı
ınle beraber işe gırenlerle bordrayı karşılaştırın bıde neye gore belırlenıyor maaşın yukseklıgıne gore bır fıkrım yok ama ılker kardeş bana 100 ytl alırsın dedı bakalım bekleyip gorcez
ben bodromu kontrol edip diğer arkadaşlarla karşılaştırıyorum hiç bi fark yok bodroda yattıp yatmadığına dair bunu nasıl anlaya bilirim yattığını söylüyolar ama yatsa diğer arkadaşlarla aramda fark olması lazım 28,50 liralık
Farkı maaş bodrosunda göremezsiniz. Yıl sonunda diğer kişilerin muhtemelen 11. ve 12. aylarda maaşlarında kesinti olmasına rağmen sizde bu kesinti olmaz. Nedeni ise vergi matrahındaki rakamınızın düşük olması.
İlker;
söz konusu 1. derece olunca durum biraz farklı.
Örneğin asgari ücretle çalışan biri asla o miktar bir fark alamaz.
Şu an asgari ücrette 135 tl gibi bir gelir vergisi var,çalışan bekar bile olsa bunun 80 tl sini zaten agi olarak alacak ve vergi indirimi sadece 55 tl olarak yansıyacaktır.
Bu çalışan evli eşi çalışmayan ve 2 çocuklu olduğunda agi 120 tl ve vergi indiriminin maaşa yansıması sadece 15 tl olacaktır.
Agi ve vergi indirimi toplamı aylık gelir vergisi tahakkukunu aşamaz.