Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ekim 2008'de sigortam başladı. Malulen emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum?

asafsaylan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a Abicim benim bi sorum olacaktı. 01.10.2008 bağkur yasasından girişim başladı 1100 günüm oldu. bağkurumu durdurdum. şimdide 3 aydır ssk lı çalışmaktayım. bende Nevrotik kişilik bozukluğu var kronikleşti rahatsızlıüım artık. malulen emekli olmam için ne yapmam gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz ?

Rahman, mauliyet cetveli'ne göre "7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)" durum sende söz konusu ise, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekliliği hak edeceksin.
Yani 01.10.2018 tarihinde en az 1800 gün primin de varsa ve o günkü durumun yukarıda alıntıladığım maluliyet şartlarına uyuyorsa, malulen emekli iolabileceksin.

Not: 1800 gün primi tamamladıktan sonra 10 yıl sürenin dolmasını beklerken çalışıp çalışmamak (yani sigorta primi yatırıp yatırmamak) senin bileceğin bir iş.

Teşekkür ederim üstad cevabın için. Fakat mauliyet cetveli'ne göre "7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)" demişsiniz dee bunu biraz daha açma imkanımız varmı.? benim rahatsızlığım 2007 de başladı. eğer sgk yeni yasa olursa bağkurum 2006 da başlamış olacak. bu durumda nasıl yapabilirim. ?

Bu ayrıntıyı bilmiyorum. Doktorunuza sorun bence.

Önemli olan bugün maluliyeti gerektiren hastalığın ilk sigortalı olunan tarihte olup olmaması değil. Önemli olan, ilk sigortalı olduğunuzda hastalık maluliyeti gerektirecek düzeyde olmamasına karşın bugün ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı gerektirecek seviyeye ulaşmışsa, malulen emeklilik gerçekleşir.

Ama tabii sgk'nın sorun çıkartma potansiyelini düşününce, ilk sigortalı olunan tarihte hastalığın hiç olmaması çok daha avantajlıdır.

Merhaba Arkadaşlari
Tekrar konuya yazmamdaki amacım 10 yıl şartını beklememem için yapabileceğim bir durum varmıdır ???
Ben 2008 bağkur girişliyim bağkurda 1100 günüm var. sonrasında 600 gün ssk ve devam ediyor. Nevrotik bozukluk ve yaygın anksiyete rahatsızlığım var ve askerliktende 3 ay sonrası uyum bozukluğundan elverişsiz raporu verdiler . Ayrıca sağ gözümde %85 görme kaybı mevcut. Ruh sağlığımdan dolayı çalışamıyorum zor durumdayım.. Bu durumda malulen emeklilik için yardımlarınızı bekliyorum ...

Son düzenleme:
10 yılı beklemeden 1800 primle malulen emekli olabilmek için başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olmalı.

Bu yoksa, 10 yıllık sigortalılık süresini beklemek şarttır.

Üst Alt