Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. grup sürücü olmama rağmen 2. grup sürücü raporu verdiler!?

Vethek1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. İşitme engelliyim ve bilateral işitme cihazı kullanıyorum. Zamanında B sınıfı ehliyet almıştım, üzerinde işitme cihazı kullandığım yazıyor. Ehliyet yenilemek için aile hekimine gittim kulak burun boğaza sevk etti. Serbest alan muayenesi yapılacağı için serbest alan muayenesi yapılan bir devlet hastanesine gittim. Yönetmelikte yazdığına göre çift kulakta işitme cihazı ile 35db duyabiliyorsam 1. grup sürücü olabiliyorum. Testi yapan eleman biraz atarlı bir tipti. Gerek olmadığı halde konuşmayı alma ve konuşmayı ayırt etme eşiklerine de bakıp kağıda yazdı. Tekrar kulak burun boğaza gittiğimde doktor sevk kağıdına konuşmayı anlama eşiği 45db yazdı ve 2. grup sürücü olur kutucuğuna tik atıp komisyona sevk etti. Halbuki saf ses odyogramını yazması gerekiyordu ve testi yapan eleman bunu kağıda yazmadı, sadece grafik şeklinde çizdi ama sayısal değer yazmadı. Hem doktorun hem de serbest alan muayenesi yapan elemanın yönetmelikten bihaber olduğunu düşünüyorum ve 2. grup sürücü olup aracıma özel ayna taktırmakla uğraşmak istemiyorum. İtiraz etmeyi düşündüm ama başka bir yere gitmem daha iyi olacak galiba. İstanbul'da yaşayan, 1. grup sürücü olur şeklinde ehliyetini yenileyebilen işitme engelli arkadaşlar, hangi hastaneye gittiniz ve hangi doktordan rendavu aldınız yazabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Doktor hem 2. grup sürücü olur hem de komisyona sevk kutucuklarına tik attı.

Üst Alt