Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1.grup sürücü olur onayı sonrası nüfus müdürlüğünden ehliyet alabilir miyim?

talcid

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Daha önce B ehliyetim vardı yine B ehliyeti almak için aile hekimine başvurdum ortapedik engelliyim aile hekimi beni ortapediste yönlendirdi yapılan muayenede doktor rahatsızlığımı yazıp karar kısmına B grubu sürücü olmasında sakınca yoktur yazıp 1. sürücü olur kutucuğunu işaretleyip verdi bilen arkadaşlar bu durumda nufus müdürlüğüne gidip normal ehliyetimi alabilirmiyim. herhangi bir sorun yaşarmıyım yardımcı olurmusunuz

normalde sıfır sorun yaşarsın b sınıfı normal ehliyetini alabilirsin ama ortapedik engellin cok belirgin falansa bazen memur kıcıklık yapabiliyor:)

Arkadaşlar aynı durumda olabilecekler için olanları anlatayım cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim

1.grup sürücü olur onayı ile nufus müdürlüğüne gittim oradaki memur eğer 1.grup sürücü olur işaretlenmiş ise bir kısıt kodu girmesi gerekirdi girmemiş bu şekilde alamazsın
2.grup olur kutusunu işaretlemeli yada bir kısıt kodu girmesi gerekirdi doktorun dedi yani protez işitme cihazı yada moneküler olan kişiler için 1. Grup oluyor eğer sen bunlardan birini kullanmıyorsan 2.grup olması gerekir düzeltilmesi gerekir dedi ve gönderdi beni
yeniden doktora gittim 2.grup kutusunu işaretledi ve düzeltme yaptı tekrar kaşesini vurdu ben tekrar nufus müdürlüğüne gittim ve işlemlerimi tamamladım geçici belgeyi aldım

siz siz olun eğer ek bir şey kullanmıyorsanız 2.grup olur kutusunu işaretlettirin yok mutlaka doktor 1.grubu işaretlerse kısıtlama kodlarını yazdırın sağlık raporunun arkasında bu konu zaten açıklanmış doktorunuza gösterirsiniz

Üst Alt