Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Mart sigorta girişi ve 4708 gün primi olan annem ne zaman emekli olur?

mayruk

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba ben annem için soracam

işe giriş tarihi anlayamadık sanırım 1 mart 1997 görünüyor,acaba giriş tarihi nasıl anlaşılıyor aşağıdaki hizmet dökümü resmidedir.resimdeki işe giriş tarihi 01/10 yazıyor ve dönem ay 199703 yazıyor. nasıl anlaşılıyor rsimde bakabilirmisiniz.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/30/5107.jpg

01-01-1956 doğum tarihi
şu an eylül dahil 4708 günü prim ödenmiş.
yaşlılık emekliğinden faydalanabiliyor.

Kanun yasasında yaşlılık emeklik şartı 2 seçenek var hangisi acaba aşağıdaki
1- Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5000 gün,
2- Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 15 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 3600 gün,

Yukardaki 1 seçenek olursa sadece prim günü için 18 temmuzda emekli başvurusu yapabilir
2 seçenekdeki ise yaş ve prim günü beklemeden 15 yıl şart dolayı 1 mart da doluyor.
acaba bu hangi seçenekden faydalanabilirler.saygılar

İlker bey
Normal emeklidir.eski kanun vardı yaşlılık emekli varmış bundan faydalanabiliyoruz.saygılar

Sanıyorum saktlık söz konusu değil? Öyle ise, emekliliğe dair bir fikrim yok maalesef.

Ben raporum yüzde65 ile subatda yaşlılık emekli olmuştum.annem için de bu forumda daha iyi cevap verir diye düşündüm.meğer sakat olmalıyız yani.saygılar

Üst Alt