Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yaşında oğlum işitme engelli. 2022 alabilir miyim?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
İyi günler
1 yaşında işitme engelli oğlum var. Buna maaş bağlanırmı benim adıma 1 araç ve kredi ile aldığım evim var kendim oturuyom. Bu şartlarda maaş bağlanırmı acaba yardımlarınızı rica ederim.

Sağ kulak : 90
Sol kulak : 80 işitme kaybı var.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Allah bağışlasın çocuğunuzu.
Oğlunuza rapor almışsanız, ya da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurun % 40 alın,
anne-baba olarak sigortalı çalışmıyorsanız ve aracın rayiç bedelinin 120'de biri ile birlikte hanede kişi başına düşen gelirin 270,23 TL'yi geçmiyor olması gerekir.
Ancak bu şekilde alırsınız, ama çalışıyorsanız alamazsınız.

Teşekkürler ben sigortalı olarak çalışıyorum. Ama %50 benimde raporum var ortepedik engelliyim bu şekildebir istisna falan yok değilmi

Raporunuzda ağır özürlü ibaresi varsa, ve hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmiyorsa Evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz. Evde bakım için iki engelli olması bir kişi fazladan sağlar. Yani 3 kişiyseniz 4 sayılırsınız. Gelirin 4'e bölünmesi gerekir.
Ama 3 ayda 1 verilen 2022 için yok.

Ağır özürlü ibaresi yoktur. %50 vergi indirimi raporum var evde 5 kişiyiz kişi başım gelirimiz 540 tl değil

Zaten ağır özürlü olmazsa olmaz. Başka yararlanabileceğiniz bir hakkınız yok maalesef.

Üst Alt