Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yaşındaki kızım için 2022 maaşı başvurusunda vasilik belgesi gerekli mi?

vuslat_681

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
slm kızım 1 yaşında % 80 agır özürlü raporu ile 2022 başvuracagım ... kızım için mahkemeden vasilik belgesi almam gerekiyormu bende 2022 ye tabiyim 3 aylık maaş alıyorum

yok...

vasilik genelde 18 yaş üstü çocuklarda olur.

“Kendini ahmak yerine koyman için mi yardım edeyim? Böyle bir kadına ne sunabilirsin ki? Mantıklı ol. Gerekli Belgeler :
a) 2022 sayılı Kanuna göre Yaşlılık Aylığı Başvuru Formu:
• Bu formda yer alan aylık istek dilekçesi, aylık talebinde bulunan kişi tarafından doldurulup imzalanır.
• Bu formda yer alan; Muhtaçlık Belgesi il/ilçe idare kurularınca doldurulur.
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden (ADNKS) il/ilçe mahalli maliye teşkilatları tarafından alınır.

b) Aylık talebinin vasi tarafından yapılması hallerinde mahkemeden alınmış vasilik kararı. ( bu satırda ne kastediliyor )

18 yaş üstü yada bi akrabanızın vasiliğini alırsanız mahkeme kararı ile onu kastediyor

şimdi benim aldıgım 3 aylık gelir olarak sayılıyormu (kızım için evde bakım ve 2022 maaşı için )

3 aylık maaş gelir olarak görünmüyor çunki bu bir yardım odemesidir.çocuk için 2022 ye başvuru yaparsınız.evde bakim içinde başvurursunuz ama baglandıgında sizin aldıgınız üç aylık maaş tehlikeye girer.evde bakim maaşi gelir olarak görünüyor.bu nedenle üç aylıgınızı iptal ettirmeniz gerekiyor.

Üst Alt