Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl çalışıp asaleti onaylanan memur var mı?

TeK50

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sağlık bakanlığı engelli personel sınavıyla 2011'in Aralık ayında atandım. Ama henüz aday memurluk eğitimi başlatılmadı. İşe başlayalı 1 yılı geçmesine rağmen hala asaletimin tasdik olamasını bekliyorum. Sadece ben miyim bunu bekleyen? 1 yılını dolduran memura aday memurluk eğitimi verilmesi gerekmiyor mu?:confused:

O eğitimin verilmesi şartmı bilmiyorum ama 2 yıla kadar uzatabilir adaylığını.

belli bi zamanı yok sanki.. bende işe başladım.. birinci ayda adaylık sınavlarını falan yaptık bitti. ama asalet tastik olayı müdürün elinde.. bir yılda olur, 6 ayda,2 yılda.. insiyatif sanki..

Torba yasada sanırım 2 yıl dan başlayıp 4 yıla kadar sürebiliyor artık...

Benim bildiğim adaylık süresi en az 1 en fazla 2 yıl süreyle olur. Ben de sağlık bakanlığında çalışıyorum ve ocak 2012 de işe başlamıştım. Adaylık sürecim 1 yıl sürdü ve asaletim onaylandı. Önce kurumda çalışmaya başlarsın, sonra eğitimin için çalıştığın kurumu ve seni bilgilendirirler. Eğitim bittikten sonra da adaylık sınavı yapılırlar (bu sınavda temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim diye iki farklı test uygulanıyor ve iki testtende en az 60 almak lazım bu arada biliyorsundur umarım) ve sınavdan sonra gerekli notu aldıysan asaletin gerekli kurumlarca (valilik, hastane müdürlüğü vs) onaylanır. Bence sen personel servisine bir sor istersen durumu.

adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz 657 de maddesı var .ama eytımınız neden başlamadı sız sorun kurmunuza .

Üst Alt