Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl önce aldığımız ÖTV indirimli aracı kime nasıl satabiliriz?

xcoll

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim bi arkadaş var özürlü ötv den indirimli bir özürlü aracı satın aldık herhangi apart takılmadı arabaya ...
yaklaşık 1 yıldır bi arç aldık ... onu şimdi satmak istersek kime kimlere ne biçimde satabiliriz...

Lüten bilgidi olan yardım ettin

öncelikle araç otomatik mi? eğer otomatikse aparata ihtiyaç olmaz. bir aracı ötv indirimli alırken 5 yıl süre ile o aracı satamama durumunuz var. her 5 yılda bir ötv indirimli araç satın alabilir veya satabilirsiniz. aracınızı 1 yıl sonra satmak isterseniz ötv bedelini öder öyle satabilirsiniz. bunun başka yolu yok. eğer ötv indirim hakkı olan engelli birine satarsanız sadece arabanın size ötv siz geliş fiyatının biraz üzerinde satarsınız. o da size kalmış birşey.

yok

biz raba aldık ama şimdi satmak istıyorum paraya ihtiyacımız var ...

ötv yi nereye ekleyecegım yanı örneğin arabayı alırken fıyat 40.000 di ötv ındırımı oldu 30.000e geldı ben 30.000 aldım satarken normal bı vatandasa satarsam kaç paraya satacagım 30.000 satıp ötv yı nereye ödeyecegım yada 40.000 satıp alırken ödemedıgım ötv yı nereye ödeyecegım.

ötv indirimi almış olduğunuz vergi dairesine bir dilekçe ile başvuruyorsunuz. arabayı satmak istediğinizi ve ötv ödemeyi kabul ettiğinizi beyan ediyorsunuz. böylelikle daha sonraki prosödürü onlar size bildirirler.
şu an arabayı normal bir vatandaşa ötv ödemesi yapılmadan satamazsınız.

yani ben ötv ödeyecegım arabayıoda satacagım çok zara edermıyım ötv cebımdenmı çıkacak ...

arabayı ötv haric diyelim 30.000 e aldım ötv de 10.000 toplam 40.000 lık araba için 30.000 ödemiş almıştım şimdi ben hem arabayı 30.000 satıp hem 10.000 ötv mi odeyecegım yoksa 40.000e satıp 10.000 ötv ödeyip arabayı alırken ödediğim 30.000 tekrar alacakmıyım ....

zarar edermıyım 1-2 bın harıcınde ötv kadar felan yanı

zaten ötv ödemeyip 10000 tl vermeden 40000 tl lik arabayı 30000 tl ye almıştınız. arabanın o km fiyatında bir değişiklik olmayacak. sadece daha önce ödenmeyen meblağ ödenmiş olacak. o zaman araba 2. el durumuna düştüğü için 40000 tl ye alınmışken 32 veya 33000 tl satılmış olacak. en iyisi 5 yıl boyunca arabayı kullanıp ötv geri ödemesi yapmadan arabayı şimdiki ödenmiş olan 30000 tl satmaktır. 5 yıl kullanım durumu yanınıza kar kalır, zarar etmemiş olursunuz. yine de siz bilirsiniz.

bende 5 yıl kullanırım dıye aldım ama paraya ıhtıyacım var elden çıkartmam gerekıyor ...

yanı şimdi ben 30000 verıp aldım arabayı ötv hariç arabayı bugun satsam 2.el fıyatına göre 50000den fazla zarar edermıyım ... arabada zaten 5 yılsonrada satsam çok zarar etmem ama bugun satarasam cebımden çıkan zarar 50000den fazla olurmu...

Arabayı kaça satacağınız kimseyi ilgilendirmez. Vergi dairesi açısından önemli olan tek şey o başta ödemediğiniz 10 bin Lirayı ödemenizdir. Arabayı 20 bine de satsanız bu böyle, 100 bine de satsanız böyle.

Ve, yeniden vergi istisnalı araç alabilmek için 4 yıl daha beklemek zorundasınız...

nasıl ya ben 2011 araç aldım ötv sini ödeyip arabayı satıcam tekrar 5 sene araç alamıyormuyum ?

araç özelliklerini modelini felan yazın belki bir talip çıkar.

sn oturan boga 1 yıl boyunca ödemedigi taşıt pulunudamı geri ödüyor

Alamıyorsun Soner. 5 yılda sadece 1 kez ötv istisnası işlemi yapabilir bir kişi

Geçmiş dönemde hak olarak muaf olunan mtv'nin ödenmesi söz konusu olamaz. Sadece, ileriki zamanlar için mtv ödemeye başlanacak...

KDV Kanununun 16 ıncı maddesinin b bendine göre, 4458 sayılı Gümrük Kanununun 167 inci maddesikapsamında gümrük vergisinden muaf olan eşyaların ithali istisna kapsamına alındığından malül veya engelliler tarafından ithal edilen ve yukarıdaki şartları taşıyan taşıtlar için KDV ödenmemektedir.
ÖTV gibi bir tüketim vergisinde yer alan istisnanın KDV’de olmaması ve yurt içinden sağlanan taşıtlar ile ithal edilen taşıtlar arasında KDV açısından ayrıcalık yaratılması değişik platformlarda eleştirilmekte ve sakatların edineceği taşıtların en azından genel KDV oranı yerine indirimli orana tabi mallar arasında yer alması gereği ifade edilmektedir.

buna göre yurtdışından alınan arabalara kdv de ödenmiyor demektir. Demekki yurt dışından araç alınırsa daha ödeme yapılmış olur. doğrumuyum acaba

Turgut, sorunuzu anlamadım? Yurt dışından alınan araçlar kdv'den de muaf oluyorlar evet.

ötv de kdv indirimi

cevabınız için teşekkürler. yurt dışından arabayı zahmetsizce almak için ne yapmak gerekir. kdv için yurt dışından araba almaya değermi

yurt dışından vergi (kdv+ötv) ödemeden aldığınız aracı 10 yıl satamıyorsunuz (vergilerini ödemediğiniz müddetçe)

Yurt içinden araç almak yurt dışına nazaran her açıdan çok daha avantajlıdır.

merhaba, 1 yıl önce aldığım aracı satmak istiyorum. ötv sini bugunki sıfır araç üzerindenmi öderim, yoksa aldığım andaki ötv bedeli üzerindenmi.

bu bilgi gercekten doğrumudur kusura bakmayın sormak zorunda kaldım benımde bu işe benzer bir satısım varda

yani 2016 yılında bir arac aldım ötv si %45 ti bugun ise%30 a düştü ve o zamanki fiatı aracın 54750 tl idi 2016 fiatı

şimdi satıcam da

Bugünkü düşüş yasa değişikliği ile sürekli bir oran değişimi değil, birkaç aylık geçici bir teşvik sadece.
Ben, teşvik öncesi son oran ne ise o oran üzerinden ödenir diye düşünüyorum.
Tabi ki bu sadece benim düşüncem, kesinlikle diye iddia etmiyorum.

Üst Alt