Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 yıl önce anneme kalça protezi takıldı ve o bacağı 2 cm uzun. Düzelebilir mi?
Bir yıl kadar önce anneme kalça protezi takıldı. Protez takılan bacağı diğer bacağına oranla iki santimden fazla uzun şu an. bu da ciddi şekilde aksamasına neden oluyor. doktoru HACI KUTLU zamanla protez oturur ve bu sorun ortadan kalkar dedi ama bir yılı geçti herhangibir düzelme yok.
Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
kalça protezini neden oldu?
mesela ben de oldum iki taraftan 3 er cam uzadım.
bi arkadaşım var kalça çıkığı var o da ameliyat olcak ona da doktor 6 cm uzarsın demiş.
platin takılınca bi uzama oluyor ama ..
Kalça kemiğinde ileri derecede kireçleme vardı. Kemikler arasındaki kaygan sıvı tükendiği için kemikler birbirine sürtünerek aşındırma yapmış. Çok ağrısı vardı. Yürümekte zorlanıyordu. Protez takıldı. Vidalı değil, kemiğin içerisine yerleştirilen türden. Doktoru HACI KUTLU hiç böyle bir riskten bahsetmemişti. Şu an 3 santime yakın uzunluk var. Doktoru kabul etmek istemedi zamanla düzelir deyip geçiştirdi malesef. Ciddi şekilde aksıyor. Düzelme falan yok.
benimde kireçleme vardı. bana söyledi dr.
kireçlemeye bağlı hareket kısıtı olduğunu kemikte duruş değişikliği olduğunu ameliyattan sonra bunun düzelmesiyle 3 cm uzucaksın dedi. dediği gibi de oldu.
ne olursa olsun söylemesi lazım.
peki tek kalçada mı kireçleme vardı.??neden tek taraflı oldu?
Evet tek tarafta vardı. O yüzden bir bacağı diğerine göre uzun kaldı. Bir santim falan olsa tolere edilebilir. Yükselticilerle falan. Ama bu kadarı çok büyük sorun. Sürekli aksaması kendisinde bel fıtığı ve bel kayması olduğu için onları da tetikliyo ve ağrıya sebep oluyor. Doktorun bırakın öncesinde uyarı yapmayı ameliyat sonrasında bile bize yaptığı açıklamayı yukarıda yazdım malesef.
çok geçmiş olsun ki hacı kutlu nun ismini ben de duymuştum iyi bi dr. diye. ama işte maalesef.
ben sana bursa medicabil hastanesi kurucusu prof.ömer faruk bilgeni ya da onun öğrencisi kürşat kara ya da müren bey var bunları öneririm.
bi gidin görünün gerçekten kemik oturacak mı yada nasıl bi çözümü olur diye.
Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Hacı Kutlu'ya annemin ameliyatı kesinleşince doktor arayışları esnasında Kanal 7 de tesadüf ettim. Sonrasında da nette araştırdım. İşinin ehli biri gibi gelmişti. Öyledir de.. Kötülemek için söylemiyorum ama bizim yaşadıklarımızda bu işte malesef. Ciddi sıkıntılarımız var. Sizin ameliyat sonrasında herhangibir şikayetiniz var mı? Annem geceleri protez olan bacağının çok uyuştuğunu çoğu zaman ağrıyla uyandığını söylüyor. Sabah kalkınca da hemen yataktan kalkamıyor. Biraz açılması için bekliyor.
benim şikayetim yok allaha şükür.
sadece kendimle alakalı şeyler daha öncesinden topallıyordum egzersiz yani fizik tedavi yapmazsam topallama geri gelio yaparsam gidio.zamanla vücut alışacakmış..
annen fizik tedavisini düzgünce yapıyor mu? kilo durumu nasıl?
bol bol yürüyüş yapıyor mu?
ve de tam olarak ne kadar oldu ameliyat olalı??
sokrat bu arada annene takılan platin mi protez mi??
Bizim doktor fizik tedavisi vermedi. Kendisi vermeyince ben özellikle fizik tedaviye gerek varmı diye ameliyat sonrası kontrollerde sordum. Gerek yok dedi. Bol bol yürü dedi sadece. Ancak bu aksama meselesi yüzünden ayrıca da bel de kayma dizde de kireçleme olduğu için pek yürüyemedi. yaşı 60. kilosu da 67-8 civarı. Ameliyatı geçen sene Aralık'ta oldu. 19 ay olmuş.
SOKRAT, Açıkçası doktorunuz hakkında olumsuz bir yorum yapmak belki insafsızlık olur. Çünkü herkesin durumu kendine özeldir ve bu özellik nedeniyle maalesef sonuçlar da değişebilmektedir. Ancak normal şartlarda işinin ehli bir doktor iki bacak arasındaki uzunluk ayarlamasını yapabilmelidir. Normal bir vücut 2 cm e kadar olan kısalık veya uzunluğu kendisi tolere edebilmektedir. Daha fazlası sizin de yazdığınız gibi diz veya daha da önemlisi belin kemik yapısının bozulmasına sebep olur. Dilerseniz başka bir uzman doktor ile görüşerek bir fikir alın derim ben. Ameliyat sonrası zaten protez kemiğe sabitlenmiş pozisyondadır, dolayısıyla protezin oturması diye bir durum bana biraz garip geldi açıkçası. Tam aksine eğer protez oynuyorsa gevşemiş demektir ve oluşacak ağrılar nedeniyle tekrar ameliyat olmanız gerekir. Diğer taraftan 19 ay süreden sonra protezin hala oturmasını beklemek de bir başka acayiplik. Eğer bu durumun çok ciddi bir sorun oluşturduğunu düşünüyorsanız, belki protez revize ameliyatı olmanız gerekebilir. Diğer bir seçenek ise kısa kalan bacağı ilizarov tarzı bir ameliyat ile uzatmak olabilir. Ama o zaman da sağlam bir bacağa müdahale etmenin ne kadar doğru olduğunu iyi düşünmek gerekir. Bu nedenle sonuç olarak daha farklı uzman doktorlarla görüşmenizde fayda var diye düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle...
İlginiz ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler..Annemin protezden dolayı uzayan bacağını yeniden ameliyat ettirmeyi doktorlar tavsiye etmediler..yükselticilerle idare etmeye çalıştık fakat günün her saati yükseltici de kullanamıyorsunuz. Bacaktaki aksama zaten belinde hafif derecede mevcut olan kaymasını tetikledi..şu an bel kayması yüzünden geceleri ağrıyla uyanıyor..yürüme mesafesi yüz metreye kadar düştü. .bele platin takılması gerekiyor dedi doktorlar..ameliyat arefesindeyiz..iyi bir beyin cerrahı arıyoruz..çünkü riskli bir ameliyat..yeni bir doktor hatası yaşamayalım diye çok araştırıyorum..ama insan kime güveneceğini bilemiyor malesef..
Merhaba bende kalça protezi ameliyatı oldum. Sol bacak 3 cm uzadı. Ameliyat olalı 5 ay oldu yoğunlukla bacağıımın alt iç kısmında uyuşukluk oluyor. Böyle bir durumu sizde yaşadınız mı? İyileşme süreciniz kaç ay sürdü? Paylaşırsanız sevinirim.