Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl önce malulen emekli olanların da eylülde maşları 971 tl olacak mı?

alihan_352

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1 yıl önce vergi indiriminden 790 +31.63 krş =821.63 kr emekli maaşı almaktayım malüllere eylül ayında emeklilik maşı 971 tl yeni malüll emeklilerinemi bu maaşş olacak yoksa daha önce benim gibi emekli olanlarda maşları artış olup 971 tl alacak konu hakkında bilgisi olan varsa açıklama yaparsa sevinirim saygılarımla

kapsamı genişletilen maluliyet

ben malulen emekli oldum 2 ay oldu maasım 6. ay zammı ile 698 tl oldu. bu gün bir haber okudum .hükumet malulen emeklilik kapsamını genişletiyordu diye bir söylenti vardı bu yasa 1 eylülden itibaren hayata geçiyor ve malulen emekli maaşları taban 971 lira olacak diyor .benim sorum benim maaşım da o seviyeye çıkar mı yoksa 1 eylülden itibaren emekli olacakların maaşları mı 971 lira olur.bu işte anlayan birileri cevaplarsa sevinirim.

teşekkür ederim

arkadaşlar bence hepsi şişirme haber ben sanmıyorum herkese otabandan maaş bağlanacagını endüşük emekli maaşı 950 oldu deniyor 600 700 800 baglanan var gazetelerde yazan haberler hep genelde şişir me olmaakta herkese taban 971 lira ne yenilere ne eskilere bağlanır kanaatimce gene prime dayalı saçma sapan bir maaş bağlanır

2 ay önce başvurdum malulen emeklilik için, gecen hafta hastaneye sevk edildim muayene oldum bakalım ne kadar maaş verecekler.

Bu konuda Uğur'a katılıyorum.
971 tl şu an asgari ücret üzerinden 25-30 sene çalışana bile bağlanmıyor.

benim öğrenmek istediğim 971 lira verilip verilmemesi değil. şayet 971 liradan yeni emekli olunursa bundan eski emekliler de istifade edebilecek mi mesela ben su an 698 lira alıyorum

malulen emeklilik için nasıl ve de nereye baş vuruyorsunuz benin yüzde 71 vergi indirimim de var. sigorta girisim 2005 pirim gün sayım 2700 lerde ben erken den emekli olmak istiyorum vede emekli olunca nekadar maas alırım. cevaplarsanız sevinirim

yüzde 79 raporla vergi indirimi aldım hemen dilekçemi verdim 06 08 2013 ,3644 günle emekli oldum ne kadar maaş alırız beliyorum

Osman malulen emeklilik icin önce 1800 gün prim ödemen 10yil sigorta girisin olmali 2005 te girisile 2015yilinda sgk ya malulen emeklilik icin başvurup hastaneden en az 60 iş gucu kaybi vardir diye rapor cikarsa malulen emekli ederler kuru ma bas vurmadan önce alinan raporlarin malulen emeklilikte bir gecerliligi yoktur kurum sevki ile maluliyet icin alinan rapor gecerli ayrica maas olarak 700-2000 tl üzeride alabilirsin osizin yatan prim ve baglanma oraniyla alakali net cevap vermek zor

adulkadir primin kaç günden olması degil asgaridenmi yatı yoksa yüksekmiyatı o önemli asgariden yatı ise 800 civaı yüksek yatı ise 2500 de alan var o sizi ödenen primin yüksek ödenmişligi ile alakalı gün ile degil http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Merhaba I engelli raporluyum işe başlama tarihim 04.10.2007 prim ödeme günüm 1630 ne zaman emekli olabilirim acaba yardımcı olursanı sevinirim ... Birde malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasındaki fark nedir ?

emin 15yıl 3600 primle 2022 de emekli ola bilirsin malülen emeklilik için ilk işe başladıgında malüliyet gerektirmiyecek oranda engelin var ise veya sgklı olduktan sonra en geli oldu iseniz 10 yıl 1800 primle emekli olursunuz prim ve yıl dolduguzaman sgk ya dilekce verip malüliyet tespiti için hastaneye sevk alıp en az60 iş gücü kaybı vardır diye rapor çıkar ise malülen emekli olursunuz malül oranda sgk lı olarak baş ladı iseniz malülen emekli olamazsınız vergi indirimi alarak engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanır sınız sadece

Hocam yüzde 49 engelli raporluyum ilerde emekliliğimde vergi indirimi yüzünden sorun çıkarma bana yapılan vergi indiriminin yüzde kaç olduğunu bilmiyorum vergi indirimi en az kaç olmalı ve de nereden öğrenebiliriz işyerim bilirmi ?

emin
2007 de çalışmaya başladıysan 20 yılı ve 4400 pirim gününü doldurman gerekir.

emin sen işyerinden şah sen çalıştıgına dayir belge ilemi deftardarlıga baş vurdun yoksa işyeri kendi kafasına göremi engelli statüsünde vergi indirimi uyguluyor sen şahsen baş vurdu isen iş yerine raporun aslı gelmiştir veya bağlı bulundugun defterdarlıga da sora bilirsin rapor oranını ve sürelimi süresizmi ankaradan gelen raporda yazar işyeri kendi kafasına uyguluyor ise defterdarlık onaylamadan erken emeklilik ten yararlanamazsınız

Hocam ben işyerimden şahsen çalıştığıma dair belge ile başvurdum . Birde ben TIP fakültesinden alıyorum raporumu iyileşmiyeceğim ama 2 yılda bir yeniliyorum , öyle veriyorlar.

Üst Alt