Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl önceki trafik kazası için bugün bana tazminat davası açıldı!?

balamir006

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1 yıl önce kaza yaptım kazada vatandaşın birine çarptım hayati tehlike olmadığı için ifadeyi verip ayrıldık. 20 gün sonra rapor çıktıktan sonra vatandaş beni aradı ve gel uzlaşalım dedi ve evine gittim kendi el yazısı ile bu kişiden 2000 tl aldım maddi manevi birşey istemiyorum davacı değilim diyip kağıdı imzaladı. Fakat buna rağmen şimdi asliye ticaret mahkemesinde bana ve sigorta şirketime dava açtı 15.000 tl lik (10.000 sigorta şirketi maddi 5000 bana manevi) dava açtı. İlk celsede gördüm sağlam bir şekilde yürüyor ama 2 ay çalışamamış (sigortasız taksi şöförlüğü yapıyor) ve bacağıma platin takıldı kalıcı rapor alacam diye mahkemeden izin istedi.

2. duruşmada ise bilirkişi raporu açıklandı ve biz rapora itiraz ettik mahkeme 20 eylüle kaldı. Bilirkişi raporunda malulun %5.2 maluliyet oranı çıkmış ve %60 ben %40 o suçlu çıkmış ve 20.000 tl ben ve benim sigortamın müteselsilen sorumlu olduğu belirtilmiş.

Şimdi size sorum şu mahkeme bilirkişi raporuna uymak zorundamı. Eğer uyar ve 20.000 tl maddi tazminat çıkarsa bunu ben mi yoksa sigorta şirketimi ödeyecek sigorta şirketi öderse bana rücu edebilirmi ve ödemeyi hemen eylülde mi yapmalıyız

Şikayetçi olmadığını gösteren ve ücrette aldığı imzaladığı belgeyi göstermediniz mi mahkemeye ?

Geçmiş olsun onun için de zor sizin için de.

onu gösterdim bilirkişi raporunda o verdiğim parayı tazminattan mahsup etmiş. Sulh ceza mahkemesi davası bitti orada o belge sayesinde 3.5 aylık hapis cezası para cezasına o da hükmün ertelenmesi kararı verildi.
Burada kafamı karıştıran bu tazminatı ben mi yoksa trafik sigortammı ödeyecek

peki maddi tazminatı ödeyen sigorta şirketi bana rucu edebilirmi ayrıca avukatlık ve mahkeme masraflarını da mı sigorta şirketi karşılayacak üstadaım

Sigorta sirketi alkol varsa ehliyetsizsen veya agir kusur varsa rucu edebilir. Mahkeme masraflari ve avukatlik ucretindn de sorumludur. Ancak her ikinizde musterek ve muteselsilen sorumlu oldugunuz icin isterse davaci sizden de tahsil yolunu secebilir. Bu durumda siz sigortaya rucu edebilirsiniz. Genelde kimse sigorta sirketi varken surucu veya ruhsat sahibinden tahsil yoluna gitmez.

Av.Gökhan TURKYILMAZ

üstadım benim ve sigorta şirketimin müteselsilen sorumlu olduğu bilirkişi raporunda yazıyor mahkeme karar vermedi daha. Mahkeme karar verirken müteselsilen diye mi karar verecek yoksa tazminatın şu kadarı sigorta şirketine şu kadarı şahsa diye kesin bir karar mı

trafik kazasında yayayı yaraladım tazminatı kim öder

son bilirkişi raporunu göre yüzde 80 ben yüzde 20 karşı taraf kusurlu önümüzdeki ay mahkeme olacak. Çıkacak meblağı mahkeme benden mi alacak yoksa direk trafik sigortasından mı çok zor bir durumdayım

Son düzenleme:
mahkeme kimseden birşey almaz, mahkeme sadece karar verir, tazminatı kazanan kişi hükmolunan maddi tazminat tutarını ister sizden alır isterse sigorta şirketinden alır, sizden alırsa eğer sizde poliçede yazılan tutarı geçmiyorsa sigorta şirketine rücu edersiniz ama av.gökhan beyin dediği gibi hiç kimse sigorta şirketi varken şahıstan tazminatı almaya uğraşmaz, mahkeme manevi tazminata hükmederse manevi tazminatın tamamını siz ödeyeceksiniz.panik yapmanıza gerek yok siz sadece manevi tazminattan sorumlusunuz, zaten çıkacak tazminat tutarı fazla olmayacaktır.

çok sağolun üstadım yüzde 80 kusurlu olunca ister istemez insan tedirgin oluyor.peki bu dosya masraflarını kim ödeyecek sürekli bilirkişi raporu mahkeme harcı avukatlık ücreti derken bence çok çıkar. eğer bunlar bana yüklenirse Karşı tarafın avukatı bana mühlet verir mi acaba yoksa doğrudan maaşı haczemi koyar

manevi tazminatı temyiz edersem

ASLİYE TİCARET MAH. SON DURUŞMASINDA VERİLEN KARAR
Asliye ticaret mahkemesinde maddi tazminata yönelik davalı X'E karşı ve Halk Sigorta hakkın da açılan davanın kısmen kabulü ile, 19000 tl tazminatın davalı X yönünden 2012 tarihinden itibaren davalı Halk Sigorta yönünden dava tarihinden itibaren yasal faizi ile tahsiline.(not dava 2013 yılında açıldı).
Davalı X'İN 5000 manevi tazminatın 2012 yılından itibaren yasal faiziyle tahsiline karar verildi.

Sigorta maddi tazminatı ve mahkeme masrafları ve avukatlık ücretinin hepsini öder mi acaba

Henüz gerekçeli karar yazılmadı fakat karşı tarafın avukatı gerekçeli karar yazılmadan ve de mahkeme kesin hesabı yapmadan elden para getirmemi istiyor yoksa icraya verecem diyor icra için gerekçeli karardan sonra bir süre gerekmiyor mu
Bu kararı temyiz etsem yapılacak icra durur mu acaba
arkadaşlar konuyu bilen olup da cevaplarsa çok sevinirim ne yapacağımı bilmiyorum çünkü

8 mesajınız var ve 8i de kendi konunuzda, görünen o ki siz de bugune kadar pek kimseye yardımcı olmamışsınız

Üst Alt