Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl sonra kontrol muayenesi ibareli raporumla H sınıfı ehliyet alırsam..?

sampiyon93

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle iyi günler dilerim.. sitede yeniyim ve böyle bir konu var mı yok mu bilmiyorum ama merak ettiğim bir şey var..
ehliyet için rapor başvurusunda bulundum fakat raporumun geçerliliği 1 yıl.. kavşak tipi musküler distrofi (kas - %60) hastasıyım ve nisandaki ehliyet sınavına gireceğim.. ancak şuan için araç kullanmayı düşünmüyorum.. ehliyetimi aldıktan sonra (1 yıl sonra) kontrole gitmezsem ehliyetim iptal olur mu?
yani diyelim ben ehliyet aldım ve 5-6 yıl araç kullanmadım ehliyet öyle boş boş durdu daha sonra kullanmak istedim kontrole gitsem yeterli oluyor mu? yoksa tekrar sınav vs falan diye aynı tantanayı çekmem mi gerekecek? iptal olursa ne kadar süre gecikme ile iptal olur acaba

açıkçası benımde merak ettıgım bır konu. bende kas hastasıyım nisanda sınava gireceğim. rapor tarihinden iitibaren mi 1 yıl geri sayılıyor yoksa ehliyet alındığından itibaren mi bir yıl dolunca ne olacak yeni rapor çıkarılacak sanırım bu raporu trafıktekı dosyamıza mı işleticez?

sanmıyorum yenıden sınav falan olacagını

samsunlu34;

rapor tarihinden sonra 1 yıl diye biliyorum sürücü kursundan öyle bilgi verdiler.. evet yeni rapor trafikteki dosyaya işleniyormuş yani herhangi bir çevirme vs olursa anlaşılabilmesi için.. ama sorduğum şeyin cevabını net bilen birini bulamadım.. sonuçta şuan araç kullanmazsam 1 yıl sonra kontrole gitmeyi düşünmüyorum eğer gitmezsem ne oluyor ya da ne kadar süre sonra iptal oluyor öğrenmem gerekir , ona göre hareket etmek için..

acaba ehlıyetı komple mı ıptal edıyorlar yoksa askıyamı alıyorlar oda önemlı :)

Eğer sürücü belgesi almaya temel olan rapor 1 yıl sonra kontrol muayenesini öngörüyorsa ve kişi bu sürenin sonunda kontrol muayenesine gitmezse, sürücü belgesi tümden iptal olur.

Bu, genellikle kas hastalarına sürücü belgesi için verilen raporlarda uygulanan bir yöntemdir...

evet kas hastasıyım ve 1 yıl süreli rapor verildi.. peki ne kadarlık bir gecikme hakkı tanındığı konusunda bilginiz var mı? yani mesela 3 ay 5 ay vs..
ve bir şey daha sormak istiyorum tümden iptal olur derken yani eğer kontrole gitmezsem ehliyeti yenilemek istediğimde tekrar sınav vs falan aynı uygulamalardan mı geçmem gerekiyor?

Gecikme yapmayın. 1 yıl dolmadan 1 ay önce rapor alıp emniyete götürmek lazım. Aksi halde sürücü belgesi kullanılmaz şekilde işaretlenir... Ama bu, "artık ehliyet almak için sürücü kursuna yazılmak gerek" anlamına mı gelir, bu konuda bir fikrim yok.

Sanırım en iyisi bunu emniyete sormak...

başka bir sitede bana '' Raporu kursa veriyorsunuz kazanıp ehliyeti alıp cebinize koyduktan sonra işiniz biter. '' dediler yenileme falan olmaz diyorlar

samsunlu34;

raporum 1yıl süreyle.. yani belirli bir süre belirlenmişse eğer o süre içinde kontrole gidilmezse ehliyet iptal oluyor.

Üst Alt