Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl sonrası için kontrol muayenesi yazan raporumla işe girersem..?

eyydnen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2009 da sürekli ibareli %80 rapor aldım. Raporumda agır ve tehlikeli işlerde çalışamaz ibaresi olduğu için istediğim işe giremiyordum.Bu ibareyi kaldırmak için tekrar heyete girdim.Heyette sürekli ibareli raporumu 1 sene sonra tekrar kontrol haline cevirdiler.Nedenide hastaliğin iiyilesebilir hastalık olmasıymış.Devlet işçisi olarak özürlü kadrosunda işbaşı yapıcam.1 sene hastalığın geçmiş deyipte tekrar rapor vermezlerse işten atılırmıyım.Hastalığım hepatosellüler karsinom evre 3 nedeniyle ameliyat oldum.Kronik hepatit b tasıyıcısıyım.Karaciğerimin sağ lobu ile safrakesem alındı.

özürlü kadrodan normal kadroya geçilirmi

1 sene sonra kontrollü raporumla bir kamu kurumuna işçi olarak işbaşı yapacağım.1 sene sonra tekrar rapor alamazsam işten atılırmıyım

Bir defa kamuda kadroya geçilirse, sakat statüsünde ya da değil, işten çıkartılmak çok çok çok çok zordur. Olası davalar da büyük oranda çalışan lehine sonuçlanıyor...

Bence, 1 yıl sonunda kontrol muayenesi olup olmadığını kurumunuz görmeyecektir bile... Velev ki 1 yıl sonunda raporunuzu yenileyemediniz, bence olacak olan şey, sakat statüsünde çıkartılıp sakat olmayan statüsüne geçirilmenizdir.
Tabii bu konuda net bir şey söylemem pek mümkün değil, ama tahminim bu şekilde...

Teşekkür ederim cevabınız için.Kurumdan bana sakat kadrosundan normal kadroya geçiş olmadığı söylendi.Benim 2009 da aldığım rapor sürekliydi.Seneye rapor alamazsan dosyana sürekli olan eski raporunu koyarız dediler.Daha sonraki senelerde bir problem çıkarmı karşıma

Bir sorun olmaz... Elinizdeki rapor "sürekli" ibareli ise, şimdi yeni rapor istemeleri anlamsızdı zaten...

Üst Alt