Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl sonraya kontrol şerhi olan vergi indirimi ile emeklilik..?

savili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim % 49 Raporum , 5678 ssk günüm (1987 işe giriş tarihi) var

Raporumda (Maliyeden gelen cevapta) 1 yıl sonra kontrol yapılacak diyor. Yanlız aldığım raporda Sürekli : EVET yazıyor vergi indiriminden yararlanıyorum.
Ben, emeklilik için SSK ya başvuracağım, emekli olabilir miyim?
olursam SSK - MALİYE gibi rapor ister mi?

saygılarımla..

Benim bildiğim şöyle, emeklilik şartlarını tamamladı iseniz emekli olursunuz ama kontrol yapılacak ibaresi olayı var ya diyelim ki kontrolden %40 ve yukarısını alamadınız o zaman emekliliğiniz iptal edilir. 1 sene sonra kontrol demek sizin şu anki özürlülüğünüzün iyileşebileceği varsayılıyor.Ama raporunuzdaki sürekli bir özürlülükten bahsediliyor ise gerçekten bence itiraz edip düzeltmelerini talep etmeniz gerekir.

Vergi ind. hakkı ile emekliliği hak etmişseniz emekli olabilirsiniz,yalnız kurum kontrol tarihinde sizi tekrar rapor almanız için sevk eder %39 ve aşağısı bir oran alır iseniz emekliliğiniz iptal edilir.%40 ve üzeri alır iseniz sıkıntı olmaz...

sayın ilker..
diyelim 1 yıl sonra kotrole rapor la emekli olduk...
1 yıl sonra kotrole gittik..
rapor aldık % 40 ustu..
o raporda tekrar malıyeyemi gidiyo??
sgk damı kalıyo?
yada o rapor da surelı olursa...
bu emklı kardeş her 1 senede rapor stresi yada cilesi mi çekecek..?
boyle bir yaşanmış örnek varmı..
yani süreli raporlarda kac kez kontrole gitme şaartı var? yada varmı?
selametle...

Emekli olduktan sonra maliye ile işiniz bitiyor.
Sen sadece SGK nın seni rapor almak için sevk etmesini bekleyeceksin sevk işleminden sonra raporunu çıkaracaksın zaten kurum sana rapor vermez direk sgk ya yollar.Her yıl kontrol olacak diye bir şey yok kurum raporu inceler ve karar verir.
%40 ve üzeri alır isen sıkıntı yok emekliliğiniz kaldığı yerden devam eder.Kurum teorik olarak her zaman kontrol isteyebilir.Bu hiç kontrole tabi olmayan emekli bireyler için bile geçerlidir.

Maliye'nin kontrol şerhi koymasıın SGK açısından hiç bir önemi yok aslında. Ne var ki ortada bulunan boşluk dönüp dolaşıp sizi mağdur etmesin istiyorsanız:
1- Emeklilik için başvurun ve emekli olun.
2- Bu başvuru esnasında sgk'dakilere durumu izah edin ve konuyu açık olarak sorun: "defterdarlığın koyduğu 1 yıl şerhi sgk açısından önemli mi? 1 yıl sonra sgk'ya gelip bir işlem yapmam gerekiyor mu?"
3- SGK'nın cevabı ne olursa olsun, 1 yıl dolmadan defterdarlığa gidin ve kontrol muayenesi için sevk alın. Eğer sonuçta vergi indirim hakkınız devam ederse, ne ala, emekliliğinizin tadını çıkartın. Eğer sonuç olumsuz olursa, işte o zaman yukarıdaki 2. sorunun cevabı önemli hale gelir...

sgk istediği zaman ;
süreli olan raporlara kafasına göre her yıl kontrol isteye bilir..anladığım bu..
diyelim surelı raporla emeklı olduk ..sgk 1 yıl sonra kotrol istedi....
yeni rapor aldık oda sureli cıktı...
1 yıl sonra tekrar kontrol..sonra 1 yıl sonra tekrar
vs vs .boyle sarmal olarak devam edecek....
yada edecek mi?

not:inamak güç geliyo .bu kanuna ..osepele tekrar sordum

O kadar uzatırlar mı bilmiyorum. Ama, vergi indirim hakkı uzatıldığı sürece sgk'ya bir başvuru yapmaya gerek yok zaten. Vergi indirim hakkı 1 yıl sonra sona ererse, işte o zaman sgk açısından ne yapılması gerek, bu muamma...

Üst Alt